Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Maści kliniki on-clinic
Autor Wiadomość
marcia

Wysłany: Czw Cze 19, 2008 10:07 pm   Maści kliniki on-clinic

Witam , jestem pierwszy raz na tym forum , a powodem mojego przybycia jest powrot łuszczycy. Mój pierwszy wysyp miał miejsce po obozie tanecznym gdzie łuszczyca zaatakowala 40% mojego ciała(zapewne powodem był nadmierny wysiłek pot itd) i wtedy zastonowalam maści on-clinic , są dostępne w prywatnej klinice ON-clinic i najlepiej stosować dwie maści jedna jest na noc z dziegcia z wyciągami z morza martwego itd (nie przyjemny zapach ale skuteczny:)) a druga na dzien gleboko nawilzajaca , ze posmarujesz zaatakowane miejsce i powiedzy nie zmyjesz przez dwa dni maści to ona nadal tam bedzie (oczywiście nie zalecem nie mycia sie ;) ) Ogólnie bardzo polecam te maści , wymagaja one dużej systematyczności i troszke cierpliwości ale naprawde są godne polecenia . Gdy zeszły mi zaczerwienienia to oczywiście pozostały białe plamy a więc dostałam skierowanie na naświetlania (10razy) i po łuszczycy śladu nie było:) co do maści koszt ich wynosi 200zł(ale starczaja na długo)

Teraz mam mały powrót łuszczycy głównie na łokciach i kolanach , nie mam za bardzo funduszy na tamte maści ale postanowiłam wypróbowac maści ze sklepu zielarskiego , tzn. maść peruwiańską tych zakonników na b. :) szczerze nie polecam bo nic nie daje , i zakupiłam takze urea cream - bardzoo dobry! ponoć nie steryd ale naprawde pomaga .

no to na tyle , mojej łuszczycowej opowieści ;)

EWaa

Wysłany: Pią Cze 20, 2008 11:23 am   

masci w klinice sa naprawde drogie i nie kazdego na nie stac , podobne masci a nie jednokrotnie o takim samym składzie mozna kupic w normalnej aptece...... maść z dziegciem , masc mocznkowa, linomag b. natłuszczajacy.

gość
[Usunięty]

Wysłany: Pią Cze 20, 2008 9:31 pm   

Tu masz o "onclinicus" - http://luszczyca.org.pl/f...indpost&p=47079

Paweł 

Wysłany: Sro Lut 18, 2009 6:42 pm   

No nie wiem czy starcza tych maści na długo, zależy od wielkości zmian. Mi starczało na 2-3 tygodnie.

Co do maści na dzień, to jak dla mnie to nie miało nic wspólnego z nawilżeniem. Ona po prostu tak jakby zasychała i zostawała na zmianach powodując uczycie ściągania skóry (nie wiem jak to określić, jakby taki zaschnięty klej).

Jak tu wyżej koleżanka wspomniała lepiej kupić normalną maść dziegciową w aptece za przyzwoitą cenę i masz to samo.

Odpowiedz do tematu