Ja powiem tak: wolę raz na powiedzmy rok zrobić sobie kurację i smarować się przez 3 tygodnie codziennie intensywnie, niż mieć kurację całe życie w postaci diety i odmawiania sobie przyjemnych potraw i katowania się tym cały czas.
Wszystkim z łuszczycą polecam olejek EMU firmy Joppa, można go kupić na internecie. Jest drogi ale skuteczny. Chorował ktoś z mojej bliskiej rodziny. Łuszczyca była o podłożu genetycznym, zajęte było całe ciało, a najbardziej głowa - szczególnie owłosiona część, ręce i plecy. Sytuacja taka trwała ponad rok i po wielu konsultacjach lekarze również rozkładali ręce. Pomógł właśnie ten olejek. Dodatkowo- i tu sceptycy mogą mnie wyśmiać - bardzo pomogła mieszanka ziół z książki "Apteka Pana Boga". Każdy przypadek jest inny ale w skrajnych przypadkach trzeba wybróbować nawet najmniej prawdopodobne sposoby
gosc [Usunięty]
Wysłany: Sro Sie 25, 2010 3:11 pm
Anir czego jak czego ale większość z nas,ze sceptycyzmu,to nasza kochana p.ł wyleczyła raz na zawsze.Nie spróbujesz,nie będziesz wiedział,to jedyna metoda w walce z jaśnie panią.
I nikt Cię tu nie wyśmieje,sami leczymy się metodą prób i błędów.... a zioła zawsze są naszym sprzymierzeńcem.Pozdrawiam
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sro Sie 25, 2010 4:49 pm
U wszystkich łuszczyca jest na podłozu genetycznym-nie ma innej opcjii
gdybym ci napisała ze gotuje gałęzie brzozy z listkami,pokrzywe i skrzyp z lasu,szałwie z ogródka i płatki owsiane ze sklepu potem w tym wszystkim sie kapie to czy wydało by ci sie to smieszne?Czasem pomagaja nam substancje nieprawdopodobne a że pomagają ...to stosujemy.Nikt tutaj cie nie wysmieje -bądz spokojna
os niecałych dwuch tygodni kapie się w płatkach owsianych zaparzanych szałwią, robiłam tez okłady z płatków owsianych, ale nie słyszałam o gałazkach brzozy..... Krysiu, czy to mozna kupic w sklepie zielarskim czy sama zbierasz brzozę, jak sama to czy w jakims określonym czasie? pytam bo pokrzywę zbieram tylko w maju- ponoc wtedy jest najlepsza
gosc [Usunięty]
Wysłany: Czw Sie 26, 2010 10:58 pm
Kasienko do tego zestawu dorzuć koniecznie siemie lniane.Pomoże i na pewno nie zaszkodzi.Powodzenia
Wysłany: Pią Sie 27, 2010 8:39 am
siemie dobry pomysł.Zamiennie stosuje szałwie z rumiankiem(niektórych uczula-tak że uwaga!)przyznam szczerze-zrywam z drzewa,takie młodsze gałązki z listkami.Zioła rzeczywiscie powinno sie zbierac o okreslonym czasie ale.....życie dyktuje inne warunki.Pokrzywa najlepsza jest w maju ale do jedzenia,nalewek ,mydeł i past do kąpieli może byc cały rok(musisz posuszyc jej dosc sporo).Acha ja tez dodaje czasem skrzyp-swieży ale tu ostrpżnie .....bo jest pod ochroną
Wysłany: Pią Sie 27, 2010 3:59 pm
Kiedys w lesie zwrócono mi uwagę,nigdy tego nie sprawdzałam...i tak musze kilka razy korzystac z jego dobrodziejstw totez...wyjscia nie ma.Wiem ze jest napewno roslina lecznicza i do tego trujaca(szczególnie dla zwierzat!-konie!) a czy pod ochrona czy nie ...nie dam sobie reki uciac...bo...czasami eeeeeeeeeeee
jutro zakupie siemie lniane, ale z brzoza bedzie gorzej, bo o tej porze pewnie juz młodych gałazek nie puszcza
mam zasuszona pokrzywe, bo pije ja na nerki, suszyłam w ciemnym przewiewnym miejscu,tak mi doradziły panie w zielarni.
Wysłany: Sob Sie 28, 2010 8:48 am
Mądra dziewczynka!acha z ta brzoza to nie przesadzaj,mozesz zrywac i teraz,troszke zasusz na zime...chodziło mi tylko żeby ...nie ...za konary i ...gałęzie sie brac...bo drzewo okaleczysz a do garnka i tak sie nie zmiesci.....
pojedziemy jutro do lasu , zagnam rodzinke niech pozbieraja troche gałązek.....narazie tym sie zadowolę, ale tam gdzie jeżdzę na wakacje jest piekny las brzozowy, to kto wie ........moze cała brzozę przytargam do domu......... wtedy wystarczy mi na cała zimę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum