Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Łuszczyca to mit
Autor Wiadomość
buga46 

Wysłany: Nie Mar 15, 2009 7:51 pm   Łuszczyca to mit

10 lat chodzenia po gabinetach lekarskich, jednoznaczna diagnoza - łuszczyca owłosionych części i łuszczyca paznokci. Diagnoza brzmi jak z filmu science fiction - niezrozumiała dla przeciętnego człowieka... I co? Stosujemy różne mazidła. Każdy lekarz zapisuje coś innego twierdząc, że efekty przyjdą tylko muszę być cierpliwy.

Sam siebie obserwuję, wiem kiedy się nasila, wiem kiedy jest lepiej itd. Ogólny stan zdrowia mi się pogarsza, występują u mnie kurcze mięśni, kołatania serca (choć serce jest zdrowe). Jestem typem palącym papierosy, pijącym dużo kawy. Od alkoholu też nie stronię. W końcu ktoś pada na myśl, że brakuje mi magnezu. Przepisuje mi magnez z witaminą B6. Wszystkie dolegliwości ustępują i przy okazji łuszczyca także.

Zastanówcie się więc nad swoim trybem życia. Co jecie, w jakich okresach itd. bo wiadomo, że każda choroba, która ujawnia się na zewnątrz pochodzi z wnętrza.

Ja sam już nie wiem czy chodzi o magnez czy o witaminę B6 ale w tym momencie jest to dla mnie nie ważne bo czuję się zdrowy.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.

EWaa

Wysłany: Pon Mar 16, 2009 8:42 am   

Papierosy, kawa, alkohol!!!! nie dziwie się , że masz kolatania serca, nie mow, ze jest zdrowe. Magnez, wit. z gr. B , wieadomo, ze pomagają na stan , wygląd skóry. A to, ze lekarze do konca nie umieja wyleczyć łuszczycy , tylko zaleczyc objawy, to stare jak swat. Miejmy nadzieje, ze narodzi sie jakis pomysł u jakiegos lekarza i w końcu wymysli coś na tę cholere.

gość
[Usunięty]

Wysłany: Pon Mar 16, 2009 11:04 am   

Lekarzom się nieee chceeee ... a koncerny farmaceutyczne nie są tym zainteresowane.
Pewnie gdyby łuszczyca zagrażała życiu - jak skórna postać celiakii (łudząco podobna objawami do naszej ł.) - to byłaby inna sytuacja.
A tak ... interes się kręci, kupa ludzi zarabia na (pseudo)badaniach a koncerny na produkcji tzw. leków (np. biologicznych).

Czy ktoś słyszał, aby np. reumatolodzy zalecali walkę z łzs stosowną dietą ??
Nawet w swych łepetynach nie chcą czegoś tak (śmiesznie) prostego dopuścić.

I o czym tu ... gadać (??) :wink:

Odpowiedz do tematu