Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Delatar
Autor Wiadomość
Paweł 

Wysłany: Wto Lut 24, 2009 11:18 am   

Dziwne to wszystko, wszystkim pod górkę robią :mad:

Jakby ktoś byłby uczulony na jakiś z niewymienionych na ulotce składników, to nawet nie wiedziałby od czego ma objawy uczulenia.

ewa49 

Wysłany: Wto Lut 24, 2009 4:08 pm   

Smaruje jeszcze chore miejsca na przemian masciami : hasceral i flexiderm. Co sadzicie o tych masciach?

alcor997 

Wysłany: Wto Lut 24, 2009 10:20 pm   

Dobra, możecie się posmiać. Od pewnego czasu przyglądam sie pewnemu wiaderku w stajni. Ów wiaderko zawiera Czysty dziegieć. ....

Zamelduję Wam kiedy przestanę sie przyglądać i zanurkuje łapami w tym wiadrze. Skoro mojej kochanej koninie pomaga na kopyta, to mnie pomoze na ręce :)

Z innej beczki. Wczoraj miałam fazę na eksperymenty. Łapał mnie dołek i stwierdziłam, że coś z tym trzeba zrobić. Moja mama ma uczulenie na chrom i nikiel. W domu są różne maści - i te wymieniane na forum i inne. Stwierdziłam, że co mi zależy, i nałożyłam w różnych miejscach wszystkie maści na próbę. Wygrała maść o nazwieMupirox (na gronkowca), bo zagoiła ranki.

Dobra, idę lulu, bo już pierdoły mi się w głowie trzymają.

Buziaki

alcor997 

Wysłany: Sro Lut 25, 2009 9:41 pm   

MAM DELATAR!!!!!!!! Z 4 tubek mieli tylko 2 ale i tak super!!!!!!!

alcor997 

Wysłany: Sro Lut 25, 2009 9:46 pm   

ewa49 napisał/a:
Smaruje jeszcze chore miejsca na przemian masciami : hasceral i flexiderm. Co sadzicie o tych masciach?

Stosuje i jedną i drugą. Fajnie łagodzą świąd i lekko natłuszczają. Na zimę są super

mad 

Wysłany: Pon Mar 16, 2009 6:17 pm   

Dotka walcz, będę trzymał za Ciebie kciuki:)A i może nawet podpisik złoże jak będzie trzeba:)
To na prawdę jest chamstwo że dobry lek wycofują z produkcji!
W sumie go nie stosowałem ale na ostatniej wizycie moja P.dermatolog kazała mi znaleźć ten lek:)Mówiła że mają go w Ostrowie Wlkp. - taaaaaaaaa ale chyba go mieli pare lat temu :neutral:
bo podzwoniłem po aptekach i nikt nie ma!I nawet w Poznaniu nie ma bo ostatnio ktoś z rodzinki się tam pytał, i tam jeden koleś powiedział że leku już nie produkują!
I czytając dzisiejsze posty tylko utwierdziłem się w tym przekonaniu!I dupa :mad:
A koleżanka może zdradzi jakie ma pomysły? na poruszenie tego przedsiębiorstwa?:)
A może przyjmiemy się w tej fabryce i sami sobie będziemy produkować ten lek :razz:

Dragonnia opisz jak działa lek i czy pomaga:) a kupienie przez Ciebie tych dwóch buteleczek to był czysty fuks po prostu któraś apteka miała jeszcze leki na stanie ale już nie będzie mieć jeżeli zakończyli go produkować :sad:
Ale podziwiam za pomysł z kupnem leku :mrgreen:

alcor997 

Wysłany: Pon Mar 16, 2009 6:41 pm   

he, he to był akt desperacji. Co u mnie? Delatar na noc, maść z nagitka na dzień i jako forma natłuszczacza rąk. Jak juz wspomniałam w innych wątkach, łapki praktycznie zaleczone. Nie wiem ile to potrwa: tydzień, miesiąc, rok? Ale warto było uderzyć do obcej osoby i zrobić taką akcję. Podobno jeszcze Delatar mają w Ostravie w Czechach. Znajdź osobe, która Ci to kupi i wyslij receptę. Możliwe, ze jeszcze zapas jest.

magdado
magda

Wysłany: Pon Mar 23, 2009 1:21 pm   

a mnie delatar zawsze szkodził i to jest dowód na to, że nie ma sie co sugerować tym,że jakieś specyfiki pomagają tobie to i mnie pomogą. każda skóra inaczej reaguje.

Paweł 

Wysłany: Pon Mar 23, 2009 1:23 pm   

No oczywiście to co jednemu pomaga innemu może nie pomagać lub zaszkodzić. Ale z ogólnych informacji o składzie delataru, wnioskuję że na mnie by zadziałał odpowiednio.

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Wto Sty 12, 2010 12:41 pm   

Słuchajcie,znalazłam na innym forum to ogłoszenie.Delatar to świetna maść,skuteczna,bez sterydów.Może ktoś będzie zainteresowany,bo w Polsce niestety jest niedostępna:::

Autor: ROKOM (83.1.132.---)
Data: 12 sty 2010 - 12:22:47

POZOSTAŁO MI 11 SZT DELATARU KUPIONEGO LATEM 2009 ROKU W CZECHACH ODSTAPIE

hanarafa 

Wysłany: Czw Lip 01, 2010 1:41 pm   

BT37 napisał/a:
Słuchajcie,znalazłam na innym forum to ogłoszenie.Delatar to świetna maść,skuteczna,bez sterydów.Może ktoś będzie zainteresowany,bo w Polsce niestety jest niedostępna:::

Autor: ROKOM (83.1.132.---)
Data: 12 sty 2010 - 12:22:47

POZOSTAŁO MI 11 SZT DELATARU KUPIONEGO LATEM 2009 ROKU W CZECHACH ODSTAPIE

Post może byc już nieaktualny, ale może ktoś z Was ma jeszcze zapas Delataru albo info jak go zdobyć. najlepsze efekty zauważyłam właśnie po Delatarze. Moja łuszczyca jest wyjątkowo wrażliwa na słońce a jestem w okresie wysiewu.
Dzięki z góry za jakąkolwiek informację

Paweł 

Wysłany: Pią Lip 02, 2010 12:33 pm   

Z Delatarem ciężko będzie. A może spróbujesz Cocois? Też jest na bazie dziegciu, bez recepty i wciąż dostępny :) Piszesz, że słońca na Ciebie działa - rozumiem w pozytywnym słowa znaczeniu - to na słoneczko zapraszam :D Taka piękna pogoda, dodatkowo dziegieć bardziej uczula na słońce.

kaśka69 

Wysłany: Pią Lip 02, 2010 9:33 pm   

na pewno będzie ciężko dostać gdzieś Delatar, w Poznaniu nie ma, obdzwoniłam wszystkie apteki i hurtownie, powiedzieli nawet ze w Polsce został wycofany

lovely 

Wysłany: Nie Lip 11, 2010 5:08 pm   

w Pzn nie ma ja juz rok temu kupilam 2 tubki w jednej aptece,
i tak musialam godzine jechac pociagiem ale zdobylam
delatar to jedyny lek co mi pomagal na to paskudztwo, mam luszczyce juz tylko na glowie ale i tak ciezko jest glownie jak sie idzie do fryzjera :neutral:
dzieKi Bogu na ciele juz nie mam, odpukac ale co bedzie jak wroci a masci nie ma? :neutral:
swoja droga to dosc dziwne ze najlepsze i najtansze leki sa wycofywane zawsze :roll:

nutka 

Wysłany: Nie Lip 11, 2010 5:57 pm   

lovely spróbuj Cocois na głowę, bez recepty. Wypróbowana, polecam bo działa :smile:

Odpowiedz do tematu