clemastinum pomaga, ale chce sie po tym bardzo spac. - przynajmniej mi jak bylam w szpitalu mialam 2x dziennie wzielam tabletki i od razu w kimono ;p a jak sie budzilam gadalam glupie rzeczy, rozmawialam przez tel przez sen i nie kojarze faktuu
_________________ Do pewnych spraw nie można już powracać,
trzeba spuścić głowę,
poczuć moralnego kaca...
Używałam tabletek dla alergików, ale nic nie pomagały. Używałam maści przeciwswiędowych efekt był na kilka minut. Teraz kupiłam zwykłe mleczko firmy Garnier. Jest to mleczko dla skóry wrażliwej, hipoalergiczne w białej butelce. Na opakowaniu psize,że jest ona przeciwswiądowe i takie naprawde jest! Polecam!
polecam dla tych co maja wanne kapiel , wymoczyc sie w lekkim krochmalu a dla tych co maja prysznic to zrobić sobie lekki krochmal do jakiejś miski i polewac nogi, ręce itd. , nastepnie po opłukaniu nasmarować sie balsamem , ostatnio też kupilam z garniera biały z dodatkiem 5% urea i tez jest doskonały , nawet na drugi dzień czuje sie na skórze warstwe nawilżenia.
Idę zaraz robić kąpiel w krochmalu może przestanie swędzić nie umiem się nie drapać .
_________________ marianna
gosc [Usunięty]
Wysłany: Nie Lip 05, 2009 11:29 am
Kąpiel w naparze otręb owsianych lub płatków owsianych z dodatkiem siemienia lnianego też świetnie nawilża skórę i łagodzi podrażnienia i swędzenie.Można dodać pokrojonych gałązek i listków brzozy lub liści orzecha włoskiego,albo szałwii,która leczy też stany zapalne.
Wysłany: Nie Lip 05, 2009 7:46 pm
BT37 napisał/a:
Kąpiel w naparze otręb owsianych lub płatków owsianych z dodatkiem siemienia lnianego też świetnie nawilża skórę i łagodzi podrażnienia i swędzenie.Można dodać pokrojonych gałązek i listków brzozy lub liści orzecha włoskiego,albo szałwii,która leczy też stany zapalne.
Ojej jak dużo skladników kąpielowych
gosc [Usunięty]
Wysłany: Nie Lip 05, 2009 8:02 pm
Wybieraj co Ci pasuje i kąp się Jeśli chodzi o mnie to jednego dnia robię kąpiel z otręb pszennych z dodatkiem siemienia lnianego,drugiego dnia gałążki i liście brzozy z szałwią,trzeciego dnia liście orzecha włoskiego...i tak na zmianę.Niestety słonko mi nie pomaga,wręcz przeciwnie.A kąpiele nawet jeśli nie leczą to skóra tak nie swędzi i jest nawilżona.Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum