mam takie pytanko czy mgłby mi ktos polecic jakas masc ,,nie byłam jeszcze u lekarza udam sie dopiero za miesiac bo obecnie mieszkam za granica a tu wole nie odwiedzac lekarzy ,wydaje mi sei za na 99 % jest to łuszczyca w sumie juz długo mam jedna plame na nodze która sie łuszcy czasmi swedzi i raz jest bardziej czerwona raz mniej,,,jakies dwa dni temu wyszła mi druga na drugiej nodze i dwie małe jedna na twarzy druga na uchu ,,,a no i we włosach tez cos takiego jest ehhhhhh, Poradzcie co robic ???? co mozna stosowac bez konsultacji z lekarzem????? a wogle jak sobie troche poczytałam o łuszczycy to zaczeło mnie wszystko swedziec heheheh
cześć
wstępnie to : natłuszczać natłuszczać i jeszcze raz natłuszczać i NIE DRAPAĆ ...
i bieguniem do lekarza po diagnozę oficjalną i nie używaj sterydów (to moja prywatna opinia - szybko pomagają, ale i szybko potem wracają nawroty i są trudniejsze do opanowania) ...
może inni mają jakąś lepszą poradę ... bo każdy z nas inaczej to przechodzi
i nie lekceważ !!!!!!!!!!!!
pozdrawiam
agawa
Dziekuje za odpowiedz niestety do lakarza dopiero za miesiac mam nadzieje ze nic sie nie stanie bo w sumie ta jedna zmiae a nodze mam juz pare miesiecy myslałam ze to cos alergicznego ale niestyty nie wyglada na to ,,,eh no i z tym drapaiem czasmi wszystko zdrapuje bo mnie wkurza ale juz nie bede
drapanie powoduje nasilenie wysypu łusek ... więc uważaj ...
staraj się uważać na siebie i oby czas do wizyty u lekarza szybciutko minął i żeby powiedział Ci, że to nie łuszczyca
pozdrawiam
Ogólnie to powinnaś iść do lekarza. W międzyczasie tak, jak napisała Agnieszka natłuszczaj - jak będzie dobrze nawilżone i natłuszczone to nie powinno się rozprzestrzenić. Oczywiście nie daj sobie wcisnąć sterydów, bo z tych 2 plamek może się zrobić więcej.
Ja bym się nie sugerował allegro. Tam ludzie są nastawieni na sprzedaż, obojętnie co by to nie było. Najpierw zainteresuj się w bardziej wiarygodnych źródłach jak np. to forum (bardzo dużo jest tu specyfików omawianych) i dopiero jak już coś wybierzesz ewentualnie sprawdź czy to jest na allegro i kup jeśli tam jest taniej.
Witaj, mam ten sam problem, też mieszkam za granicą i prawie wszystkie leki dowożę z Polski, mam jeden tutejszy i muszę stwierdzić, że jest bardzo skuteczny, stosuję go niecałe 2 tyg., ale nie ma już swędzenia a czerwony kolor powoli blednie, powodzenia i słoneczka życzę!!!
Ja mam podobne objawy jak Kasia. Jeszcze nie mam zaplanowanej wizyty ,ale mysle o niej bardzo. Wlasciwie boje sie tego:/. heh aa taki ze mnie duzy facet;) myslalem ze samo zniknie plama kolo kolana (pod nim) wielkosci monety i kolo pępka podobnie. Nigdy nie stosowalem diet i nie stronie od alkoholu:) papierpsow i kawy raczej nieeee. Pisze tutaj zeby wkoncu podzielic sie z kims to co trapi mnie codziennie kiedy scieram namoknieta skorupe . Z tego co czytam to duzy blad:( ehhhh. Chyba do lekarza kochani co????:(
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 10:45 pm
No ścieranie ci napewno nie pomoże, a może raczej zaszkodzić, poza tym jeżeli chcesz pozbyć się łuski, jeżeli jesteś pewien, że to łuszczyca to zastosuj okład z liści zielonej herbaty i potrzymaj to nawet godzinę. Nie wolno ci tego drapać, bo rozniesiesz, poza tym nawilżaj te miejsca jak najwięcej, to pomoże, a nie zaszkodzi, możesz stosować kosmetyki dla dzieci są najlepsze.
Co do lekarza to powiem ci, że ja już kupę lat do lekarzy w związku z łuszczycą nie chodzę, ale tobie radzę, choćby ze względu na postawienie diagnozy
no wiec ja juz po wizycie u pani dermatolog,potwierdziło sie to co juz wiedziałam-łuszczyca dostalam dwa preparaty pierwszy z nich to CERKOGEL najpierw mam nim smarowac i po paru minutach nastepnym DAIVONEX -ponoc nie jest to masc sterydowa ,bo pani doktor chciała mi zaopisac zterydowa bo duzo tansz ale sie nie zgodziłam wiec dała mi ,stosuje je 4 dni narazie efektów jako takich nie ma chodz zamiany jakby sie zmiejszały i bledły......no ale pewnie musze je troszke dłuzej stosowac aby były jakies efekty
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum