Wysłany: Wto Mar 31, 2009 2:43 am Łuszczyca krostkowa dłoni a Tormentiol
Witam serdecznie. Dziś lekarz zdiagnozował u mnie łuszczycę krostkowa dłoni (nie miałam robionych żadnych badań - stwierdził na podstawie widoku moich dłoni) i przepisał Triderm. Na tym forum znalazłam informacje, iż jest to lek sterydowy i bardzo niebezpieczny w skutkach (nie mówiąc o tym, że nieskuteczny), dlatego chyba, mimo że już dziś zaczęłam kurację - smarowanie, zrezygnuję z niej. Szukając w panice dziś informacji o leczeniu tego typu łuszczycy znalazłam informację o zbawiennym działaniu popularnego leku Tormentiolu. Czy wiecie może coś na ten temat? Jestem przyznam szczerze załamana, dlatego staram się jak najszybciej znaleźć jakieś informacje na temat leczenia tej choroby. Czy ktoś wie, czy Tormentiol może być skutecznym lekiem? Z góry dziękuję za radę.[/b]
Tormentiol napewno Ci nie zaszkodzi, proponuje posmarować ręce maścia cynkową, to spowoduje, ze krostki ktore masz na dloniach wysuszą się, jesli masz bawełniane rekawiczki to posmaruj ręce cynkową na noc i załóż rekawiczki , a w ciągu dnia smaruj rece kremem do rąk , ostatnio wyprobowałam krem do rąk zniszczonych z GARNIERA czerwona tubka (ok 8zł) , po 2-3 dniowej takiej kuracji , posmaruj rece sterydowa maścią , też moze byc na noc, lub jesli masz czas i wiesz , ze nie wytrzesz to w ciagu dnia, ale cienko i znowu w rekawiczki, i kremik. Powinno pomóc, sama to przechodziłam , teraz mam rece zaleczone i tylko co 4 dni robie sobie tzw. maseczke na dlonie na noc : ogromna porcja kremu do rąk i rekawiczki a w ciagu dnia często smaruje rece kremem. Jesli chodzi o rekawiczki to mozna kupic w drogerii osobno lub z jakimś kremem . Ja kupilam akurat w zestawie z maseczką do rąk z Palomy, 12zł.
Dziękuję serdecznie za radę. Tak jak mówiłam odstawiłam Triderm. Posmarowałam się nim tylko wczoraj, a rano miałam wrażenie, że krostek przybyło, a te które były i wyglądały jak maleńkie prawie płaskie pęcherzyki dziś rano przypominały "wągry", które przy porannej kąpieli popękały i starły się przy wycieraniu ręcznikiem. Jutro kupię maść cynkową. Dziś zamiast Tridemu, ponieważ nie miałam innego leku wysmarowałam kilkakrotnie dłonie zwykłym kremem Neutrogena LSF 15. O dziwo to trochę uspokoiło "uczucie gorąca na dłoniach". Dam znać, jak powiedzie się leczenie maścią cynkową która zastosuję jutro po zakupie. Gorąco dziękuję za radę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum