Wypadanie wlosów jest spowodowane obumarciem cebulki, w przypadku łuszczyków spowodowane jest to tym , że mając "skorupe" na glowie , do skory dochodzi , lub nawet nie dochodzi mniej powietrza , skora glowy nie moze swobodnie "oddychać", i to jest przyczyna wypadania. Nalezy pozbyc sie skorupy ( np. poprzez zastosowanie papki z drożdzy i pilingu z soli) , zastosować leki na luszczyce skory glowy, smarujac skore głowy na skorupe nic nie da , gdyz lek nie moze przedostac sie na skore. ... I wlosy nie wypadają W swojej komitywie z łuszczyca miałam juz taki okres , że myslałam , że zostane bez włosów( twu, twu:)) od ladnych kilu lat mam ja z glowy , doslownie:)
wiecie.,. mi się wydaje, że zawsze jak choruję to mam rzadsze włosy od razu... ale to może być od drapania.. wsmarowywania masci.. ale potem.. jak jestem zdrowa to od razu widac poprawę
może na kazdego to działa inaczej.. jak na każdego działają inne leki..?
Nie zauważyłam, żeby ł. wpłynęła negatywnie na jakość moich włosów. Nadal mam 75 cm długości, są wszystkie, gęste, zdrowe i lśniące. No, ale co tu dużo mówić, dbam o nie równie mocno co o skórę.
Nie martwcie sie o wlosy,mnie lekarz powiedzial ze przy tej chorobie bede miala geste wlosy i tak jest. Nie wiem na czym to polega ale lekarz mial racje.
Jak widać na awatarze mam jeszcze sporo włosów więc łuszczyca jak już wcześniej pisałem nie powoduje wypadania ich. Mam jednak spore tzw "zakola" ale mój siostrzeniec twierdzi że to nie od łuszczycy tylko od damskich ud
He he nie bede sie wypowiadac na temat twierdzenia siostrzenca...ale u Nas kobiet Pawle nie tak latwo ogolic glowe. My musimy sie troche bardziej pomeczyc.
Choć łuszczyca sama w sobie nie powoduje wypadania włosów to jednak niektóre leki które stosowane są w leczeniu mogą powodować ich wypadanie. Np:cytostatyki ( mtx)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum