Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 12:21 pm Cała prawda o łuszczycy !!
Łuszczyca jest ciągle chorobą w naszym społeczeństwie mało znaną. Często spotykam się z pytaniami na jej temat. Aby zaoszczędzić sobie ciągłego powtarzania, zamieszczam tutaj odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania:
Mieczysław z Wąchocka: " Skąd się wzięła ta choroba?"
Dr Maściojad: Łuszczyca w 1458 roku p.n.e. została sprowadzona na Ziemię przez fioletową odmianę Marsjan, którzy pozazdrościwszy nam gładkiej skóry rozsiali za pomocą własnych samolotów do oprysków rolniczych szczepy zarazków łuszczycy, głównie na obszarze Europy i Ameryki północnej.
Maryśka z Lublina: "Kto pierwszy opisał tą chorobę?"
Dr Maściojad: Pierwszy kliniczny obraz tej choroby przedstawił żyjący w 400 wieku p.n.e zwany ojcem medycyny niejaki Hipokryta
Czesiek sam nie wiem skąd : " co powoduje tą chorobę ?"
Dr Maściojad: Sprawcą choroby jest agresywny szczep paskudnika. Paskudnik jest wielopoziomowym skrzyżowaniem wirusa bakterii i muchy końskiej.
Franciszek z Olsztyna: " Czy ta choroba jest zakaźna? "
Dr Maściojad: Owszem. Najczęściej zarażamy przez:
- Gadu - Gadu
- wzrokowo
- SMS-a
- telepatycznie
- E-meil
Malwina z Wolina : "Czy można uniknąć zakażenia? "
Dr Maściojad: W dzisiejszym świecie gdzie postęp w komunikacji międzyludzkiej jest ogromny zarażenie wydaje się być nieuniknionym
Mietek z Wrocławia: " Właśnie się dowiedziałem, że zaraziłem się łuszczycą. Co mam robić?"
Dr Maściojad: Usiąść i płakać - już po Tobie
Zdzisiek z Koluszek: "Co może Pan powiedzieć na temat życia intymnego z łuszczycą?"
Dr Maściojad: Przykro mi, lecz niewiele mogę Panu poradzić. Moje osobiste doświadczenia do tej pory sprowadzały się do smarowania jej kremami, maściami, czasami ją podrapałem, ale nigdy nie posunąłem się dalej. Nawiasem mówiąc moja łuszczyca jest na tyle szpetna, że nie przypuszczam bym mógł kiedykolwiek coś.. więcej...
Franek z Kościanek: "Co robicie gdy was swędzi?"
Dr Maściojad: Drapiemy
Należy jednak uważać by z tym nie przesadzić. Znany jest przypadek mężczyzny, który do tego stopnia przesadził z drapaniem że niewiele skóry mu pozostało. Dla przestrogi jego zdjęcia umieszczono na wielu słupach wysokiego napięcia.
Stefan z Gdyni: "Jakie są najskuteczniejsze metody leczenia? "
Dr Maściojad: Hmmmmm.....
Józek z Mokradeł: " Czy postęp w medycynie pozwoli pozbyć się tej choroby? "
Dr Maściojad: Hmmmmm.....
Melania z Kutna: " Jak pan osobiście radzi sobie z chorobą? "
Dr Maściojad: Żyję wyłącznie dzięki żądzy zemsty!!! Chcę zbombardować Marsa!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum