Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Dr Michaels
Autor Wiadomość
daro 

Wysłany: Czw Kwi 16, 2009 7:50 pm   Dr Michaels

Dziś przeczytałem coś w gazecie, nie wiem czy to prawda czy nie bo tego nie stosowałem, jednak zainteresowało mnie to.
W gazecie "Wiek 21" z marca 2009 r. był artykuł na temat łuszczycy - można go ściągnąć w internecie - być może prze bicometa albo coś podobnego, ale pisało tam o tym, iż do dnia dzisiejszego nie ma leku na łuszczycę, który pozwoliłby na całkowite wyleczenie, jednak jakiś facet wynalazł kosmetyki robione na bazie ziół i innych, nic szkodliwego. Kosmetyki miały służyć do innych celow, być może do codziennego użytku, w trakcie badań poddano także ludzi chorych na łuszczycę. Okazało się, że kosmetyki typu: krem, toniki, balsamy pomogły zaleczyć łuszczycę większości osób badanych, nie zawierają one sterydów są robione na bazie naturalnych ziół. U większości osób zaleczono zmiany na bardzo długi okres, pozostała część miała zmiany o wiele mniejsze. Z tego co wyczytałem pomagają nawet w ciężkich postaciach łuszczycy, zaleczają większość zmian.
Piszę poprostu o tym, bo sam dowiedziałem się, że coś takiego istnieje co może pomóc, poprostu dodaje to do postów leków, jako coś nowego.
Być może ktoś z was ściągnie tą gazetkę z marca i ją tu wklei - wtedy kto będzie chciał będzie mógł sobie poczytać o tych kosmetykach.
Mnie natomiast one zainteresowały, jednak wyszukałem w google te kosmetyki są w sprzedaży, jednak moim zdaniem są drogie. Z tego co pisało powinno się używać całą serię, krem, balsam, tonik itp. Jednak znalazłem stronkę gdzie można to kupić, być może gdzieś to jest tańsze, ale dla mnie to dość spora kwota jak na cały zestaw albo pojedyńczy produkt. No chyba, że bym miał pewność, że po tym przynajmniej pół roku przeżyję bez plamki, ale tego nie wiem, być może kiedyś to spróbuje. Wklejam wam przykładowy link produktów wyszukany w google:
To główna strona o tych kosmetykach dr Michaels
http://www.drmichaels.pl/
A to kosmetyki i ich ceny - dość spore:
http://www.drmichaels.pl/...ez-sterydow.htm
Może kiedyś skuszę się na któreś z kosmetyków, jak stanieją ;) to napisze efekty - jeżeli będą
P.S. nie jest to jakaś moja reklama, jedynie dodaje to jako nowość w leczeniu łuszczycy, najlepiej poczytać ten artykuł z gazetki którą podałem wyżej

Jeszcze tu coś o tych kosmetykach
http://www.psoriasis.com....n%20polish.html

EWaa

Wysłany: Pią Kwi 17, 2009 10:38 am   

No ceny "okazałe":) ciekawe gdyby tak porównać sklad tych specyfików to moze nasze rodzime kosmetyki tez maja to samo w skladzie?? moze ktos zna się na tym???

Odpowiedz do tematu