łuszczyca nasila sie , gdy w organizmie jet jakikolwiek stan zapalny , jest to np. grypa, przeziebienie , inna infekcja ale i rowniez zepsute zeby nasilaja wysiew, takze nalezy dbac o to aby miec zdrowe zeby. chociaz taki mamy plus , ze mamy zdrowe zeby:)
Tak się upewniam - dentysta, który do niedawna prowadził leczenie (?????) twierdził, że z powodu łuszczycy moje zęby są strasznie słabe i z tego powodu inkasował 2 razy w miesiącu po 600 zł za plomby - upewniam się czy to ściema, czy nie, bo według niego plomby nie podlegały reklamacji ponieważ kruszyły się i rozszczelniały właśnie z powodu łuszczycy. Co jak co, ale dla mnie zęby to sprawa święta i strasznie o nie dbam - w okresie przed łuszczycą moje zęby praktycznie nie wymagały leczenia, ale jak dostałam pierwszego wysypu i poszłam do nowego dentysty, okazało się, że praktycznie w każdym zębie mam ubytki (co zadziwiło mnie strasznie). Oczywiście wstawione plomby kruszą się w zastraszającym tempie - tak w ciągu 2-3 miesięcy są rozszczelnione, co zdaniem tegoż pana nie może być podstawą reklamacji, ponieważ wynika z łuszczycy.
osobiście radziła bym skonsultować się z innym stomatologiem. Pierwszy raz czytam coś takiego... (Sama mam kilka plomb, a leczyłam zęby u państwowego dentysty w przychodni, za nic nie płaciłam, więc podejrzewam, że moje plomby są gorszej jakości.. i nic się z nimi nie dzieje, a niektóre kilka lat mają.)
Radze zmienic stomatologa, pierwszy raz slysze cos takiego, 600zl plomby??? o zgrozo a co to za plpmby ze zlota??? zmien go koniecznie bo zostaniesz bez zebow , bez pieniedzy /
Tak się upewniam - dentysta, który do niedawna prowadził leczenie (?????) twierdził, że z powodu łuszczycy moje zęby są strasznie słabe i z tego powodu inkasował 2 razy w miesiącu po 600 zł za plomby - upewniam się czy to ściema, czy nie, bo według niego plomby nie podlegały reklamacji ponieważ kruszyły się i rozszczelniały właśnie z powodu łuszczycy. Co jak co, ale dla mnie zęby to sprawa święta i strasznie o nie dbam - w okresie przed łuszczycą moje zęby praktycznie nie wymagały leczenia, ale jak dostałam pierwszego wysypu i poszłam do nowego dentysty, okazało się, że praktycznie w każdym zębie mam ubytki (co zadziwiło mnie strasznie). Oczywiście wstawione plomby kruszą się w zastraszającym tempie - tak w ciągu 2-3 miesięcy są rozszczelnione, co zdaniem tegoż pana nie może być podstawą reklamacji, ponieważ wynika z łuszczycy.
Witam !
moim zdaniem bzdura ja mam plomby jeszcze z czasów podstawówki i siedzą twardo.
Ale zęby też mam słabe!
A na ł choruje ok 5 lat a uświadomiony jestem od 1 miesiąca.
Jak dla mnie ten pseudodentysta szukał tylko powodów, żeby wycisnąć pieniądze. 2 razy więcej za plomby dlatego, że to przez łuszczycę?? Głupota.. A nawet jeśli, to co to ma do ceny? Czy w związku z tym daje jakieś inne plomby i robi co innego niż u innych pacjentów? Nie wydaje mi się... Więc nie widzę powodu, aby podwajać cenę...
Kolejny pseudolekarz, tym razem stomatolog bez powołania nastawiony na zysk na chorych.
co do zębów to mi się zrobiło dużo słabsze szkliwo - wiem , że to nie ma nic wspólnego z panią Ł . tylko przez wszystkie lekarstwa jakie zażywamy sterydy , tetracykliny i wiele wiele innych
co do zębów to mi się zrobiło dużo słabsze szkliwo - wiem , że to nie ma nic wspólnego z panią Ł . tylko przez wszystkie lekarstwa jakie zażywamy sterydy , tetracykliny i wiele wiele innych
też brałam tetracykliny w dzieciństwie jako antybiotyki i mam przez to słabe zeby dzisiaj, również mi sie wydaje ze stan zebów ma duże znaczenie w rozwinieciu sie łuszczycy, czesto musze chodzic do dentysty mimo ze o zeby dbam bardzo szybko sie psują, zastanawiam sie czy nie wstawic implantów zamiast tych zebów które są ciagle plombowane może wtedy bym sie pozbyła stanów zapalnych w jamie ustnej i łuszczyca by odpuściła
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Lis 12, 2013 3:52 pm
u nas problemem nie jest sam zab al;e wada tkanki łącznej,wiec samo powyrywanie zebów i zamiana na implanty(które nie wiadomo jak ciało przyjmie) nie daja żadnej gwarancji...zreszta przy łuszczycy wogóe nic nie daje gwarancji...
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum