Wysłany: Pią Maj 08, 2009 11:28 am Kłopoty z Nerkami
Witam dowiedziałem się wczoraj po badaniu USG że mam torbiel na lewej nerce czy to może być przyczyną tak wielkich wysypów łuszczycy ?? od 2 lat mam tak i co ją zaleczę to wraca bardzo szybko
_________________ Walcz O To Co Ci Odebrano I Nie Pozwalaj Odebrać Sobie Więcej...
Oczywiście, że może to być przyczyną wysypów. Masz stan zapalny, itp. Łuszczyca to wykorzystuje.
A torbiel na nerce może być np. od sterydów. Mi lekarz powiedziała jak stosowałem diprosalic, żeby uważać z jego stosowaniem, bo mocno szkodzi na nerki. A z tych trzech, które mam to tylko jedna mi działa, więc wolę dmuchać na zimne.
No właśnie ja kiedyś dużo się smarowałem sterydami i teraz nawet brałem sandimun który bardzo obciąża nerki byłem dziś u lekarza rodzinnego on powiedział że to nie przez torbiel.
_________________ Walcz O To Co Ci Odebrano I Nie Pozwalaj Odebrać Sobie Więcej...
A tam gada ten lekarz... Jak dla mnie to może być przez torbiel, ale nie musi. Skoro mówisz, że od 2 lat masz mocne wysypy i masz torbiel (podejrzewam, że może już 2 lata temu go miałeś - bo to nigdy nic się od razu nie wykrywa), to jest spore prawdopodobieństwo, że to jest przez torbiel.
A chciałbym zauważyć, że kondycja nerek wpływa również na skórę i jej wytwory (włosy, paznokcie). To od rodziny się dowiedziałem, która miała problemy z nerkami, a to odbijało się na wyglądzie i kondycji skóry i jej wytworów.
Wcześniej myślałem że te wysypy są przez zepsute zęby ale wyleczyłem wszystkie zaleczyłem łuszczycę ale i tak wraca cały czas a od dwóch lat bez przerwy coś mnie kuje po lewej stronie nad nerką i pod ostatnim żebrem i wiem że te wysypy są przez to.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum