Podnoszę temat, bo od kilku dni piję koncentrat serwatki Molkosan. I powiem wam, że jestem w szoku! Nie dość, że łuszczyca się nie rozwija to zaczyna się cofać. Zmiany bledną i są płaskie z minimalną ilością łuski. Na dłoniach mam zmiany praktycznie niewidoczne.
Niestety koncentrat śmierdzi ale daję radę wypić przy zatkanym nosie, smak jest po prostu kwaśny więc z tym problemów nie mam. Piję 15 ml dziennie (łyżka stołowa) na szklankę wody Mam nadzieję, że będzie to na mnie działało jak najdłużej i uda mi się ściągnąć z Niemiec więcej tego specyfiku
Ja tam wole jogurt naturalny, piłam swego czasu serwatke( sama ja robilam ) i choć nie smierdziala tak bardzo to jednak miałam odruch wymiotny, a do tego aby oczyścić jelita wystarczy jogurt i produkty podobne, czyli kefir i maslanka.
Ewaa mnie kolega z pracy przyniosl prawdziwe wiejskie mleko prosto od krowy. Nie lubie mleka ale zsiadlo mi sie po jednym dniu i zaraz je wypilismy. Czy serwatka to jest ta woda ktora sie zbiera kiedy mleko zsiadle stoi troche dluzej?
Mnie osobiście nie wystarczy zwykły jogurt, piję go od lat. Co do serwatki własnej roboty, też piłam i jest duża różnica w smaku miedzy koncentratem a tą z odpadu po twarogu. Poza tym teraz efekt jest widoczny, wtedy nic nie widziałam choć stosowałam tydzień lub dwa.
serwatka to ta woda ( też bym jej nie piła) najlepsza jest ponoć jak się już mleko zsiądzie to się podgrzewa i robi się twaróg ( twarożek na sitko i woda do picia) fuuuu
Odkopuję gdyż temat serwatki umarł.
Chłeptam już miesiąc - na początku około 1,5 teraz 0,9 l dziennie. Jakichś rewelacji nie widzę ale postaram się za miesiąc napisać czy coś to daje.
Co do poprzedniego postu nie zgadzam się! Jeśli nie je się dużo to się nie tyje. Ja na ten przykład schudłem!
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Mar 09, 2012 1:14 pm
zgadzam sie przyrost masy miesniowej nie powoduje serwatka ani nic innego z żarełka a jedynie zapodanie wiekszej ilosci cwiczen...a zeby były one efektywne zwieksza sie ilosc białka...od zarełka bez cwiczen to tylko masa tłuszczowa rosnie
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Na mnie chyba działa, miałam teraz troche wolnego i byłam ponad miesiąc w domu gdzie mam mozliwość pić swiezą serwatke, skóra wygląda lepiej ale po weekendzie wracam do warszawy i nie wiem gdzie tu kupić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum