Wiek: 59 Dołączyła: 18 Maj 2009 Posty: 171 Skąd: wielkopolska
Wysłany: Sro Maj 27, 2009 8:47 am Jakich proszków używacie do prania?
Do rozpoczęcia tematu skłoniły mnie moje przemyślenia związane z tym co blisko ciała czyli naszą odzieżą.
Mam wrażenie,że stosowanie odpowiednich proszków tez ma znaczenie dla naszej wrażliwej skóry.
Ja stosuję różne proszki,ale nie wiem czy to dobrze?
Proszę o wypowiedzi!
Wysłany: Sro Maj 27, 2009 1:52 pm Re: Jakich proszków używacie do prania?
ewulek napisał/a:
Do rozpoczęcia tematu skłoniły mnie moje przemyślenia związane z tym co blisko ciała czyli naszą odzieżą.
Mam wrażenie,że stosowanie odpowiednich proszków tez ma znaczenie dla naszej wrażliwej skóry.
Ja stosuję różne proszki,ale nie wiem czy to dobrze?
Proszę o wypowiedzi!
Moje ciuchy jakimś cudem
Gdy do kosza wrzucę z brudem
Czyste, świeże i pachnące
Jak kwiatuszki gdzieś na łące
Po dniach kilku ( pewnie nocą)
Na me półki już przechodzą.
Do dziś dnia natura skrywa
Jak ta magia się odbywa.
Ps. Nie zauważyłem wpływu zmiany proszków na łuszczycę.
Nie jest wykluczonym że gruboskórny Maściożerca nie odczuwa podobnych niuansów.
Wysłany: Sro Maj 27, 2009 3:39 pm
Dziś dowiedziałam się o proszku do prania ATOM(z nanosrebrem).Ma działanie bakteriobójcze,grzybobójcze,dezodorujące i antystatyczne.
25 zł za ponad 3 kg.-to nie majątek.
A Ty nosisz Pampersy czy zwykłe tetrowe pieluchy
Wysłany: Sro Maj 27, 2009 7:49 pm
ewulek napisał/a:
Dziś dowiedziałam się o proszku do prania ATOM(z nanosrebrem).Ma działanie bakteriobójcze,grzybobójcze,dezodorujące i antystatyczne.
25 zł za ponad 3 kg.-to nie majątek.
A Ty nosisz Pampersy czy zwykłe tetrowe pieluchy
Powiem ci, że ja mam pralkę SIEMENS, która pierze jonami srebra - jest to jedna z jej funkcji, ale tak naprawdę to pewnie to bajer tylko i wcale tak nie jest. Tak samo nie wierzę w te proszki do prania z nanosrebrem
Wysłany: Czw Maj 28, 2009 8:25 am
Aż mi się weselej zrobiło od rana po przeczytaniu Twojego postu.
Miło gdy ktoś wywoła uśmiech na twarzy.
Ale ostrożności nigdy nie za wiele.
Mam złe doświadczenia z proszkami.Moja ś.p.Teściowa chorowała na cukrzycę a potem wkradła się grzybica i musiałam uważać z proszkami .
Pozdrawiam! Ewa
Witam,
co do proszku, jeśli szukacie proszku o pełnym spektrum dezynfekcji to w Makro kuicie proszek Eltra. Jest to produkt piorąco-dezynfekujący. Co ważne jest on tzw. produktem delikatnym - bez zawartości fosforanów i nie posiadających drażniących składników. Posiada pozytywną opinię Centrum Zdrowia Dziecka i Atest PZH.
Cena niestety ok 100 zł ale sam go używam od kilku lat.
Nie mam raczej zadnych uczulen i skore mam "odponą" na chemie. Niestety zauwazylam ze musze bardzo uwazac na to co jem. Od razu kiedy pozwole sobie na cos ciezkostrawnego,niezdrowego czuje to...Chyba jednak musimy bardzo uwazac na to co jemy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum