Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
łuszczyca od dzieciństwa
Autor Wiadomość
ewa49 

Wysłany: Wto Cze 02, 2009 9:12 pm   

Kinia 90 - z tymi wscibskimi babami masz racje.Przykro mi to powiedziec bo jestem kobietą ale dochodze do wniosku,ze z facetami bardziej sie mozna dgadac i chyba są bardziej optymistycznie nastawieni do zycia i ludzi i są mniej zlosliwi.

ewulek 
Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów

Wysłany: Wto Cze 02, 2009 10:36 pm   

Ja choruję od 14 roku życia.Nigdy nie byłam na basenie a o plaży to mogę pomarzyć.
Mieszkam w małej miejscowości gdzie trudno o zrozumienie.Babsztyle siedzą przed domami na ławkach i jak tu się pokazać w krótkim rękawku.
Na moje szczęście znalazłam specyfik,który jak narazie pomógł mi na łokcie.
Teraz czekam na słoneczko i pierwszy spacer bez długich rękawów.
Pozdrawiam!!!

ewa49 

Wysłany: Wto Cze 02, 2009 11:31 pm   

Ewulek.To masz nie za wesolo. Zycie w malej miejscowosci pewnie uplywa tak jak to bylo w "Rozmowie miedzy Panem ,Wojtem i Plebanem".Kazdy chcialby rządzic. Wszyscy, wszystko o wszystkich wiedzą . Duze miasto tez ma wady ale chociaz jestesmy bardziej anonimowi.

szater 

Wysłany: Sro Cze 03, 2009 7:07 am   

Ewcia to może zorganizuj spotkanie u siebie!Jak przyjedzie wiecej osób o podobnym wygladzie to bedzie bal na 100par!Jeszcze jak zobaczą nas radosnych,szczęsliwych i zadowolonych z życia to im szczęki odpadną.Ściskam mocno! :mrgreen:

ewulek 

Wysłany: Sro Cze 03, 2009 8:16 am   

Jak znam życie to wszyscy zostalibyśmy umieszczeni w tutejszym Szpitalu Neuropsychiatryczym(Oddział Zamknięty) za nadmierną Radość Życia.
Pozdrówka!!!

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Czw Cze 04, 2009 9:26 am   

wiesz kiniu..czytajac ciebie odnioslem wrazenie ze czegos chyba nie rozumiesz..moze z racji mlodego wieku..miejsca siedzacego nie powinno sie wymuszac..a wiesz dlaczego?..bo ono powinno sie zwolnic juz w momencie gdy zauwazysz osobe w wieku swoich rodzicow..to jest wlasnie oznaka szacunku dla starszych..brakuje ci tez tolerancji..kazdy wiek ma swoje prawa..fakt..dlatego tez rozumiejac to..nie powinnas pisac o starych babach..gapieniu..wymuszaniu..bo cos mi sie zdaje ze kiedys i ty bedziesz ,,starą babą..i co wtedy?

EWaa

Wysłany: Czw Cze 04, 2009 9:50 am   

stary łuszczyku... nie czepiaj się dziewczyny, ma w pewnym stopniu racje, ...ja osobiście tez jestem czasem negatywnie nastawiona na "starsze panie" , jesli widze staruszke lub osobe starszą , ktora naprawde "potrzebuje" usiąść to zwalniam miejsce , ale sa takie osoby , ktore wchodząc do pojazdu z gory są nastawione na dogadywanie mlodym , moze nie wiem jak to dokladnie teraz ująć , to , moja corka mowi na nie "mocherowe berety" , takim osobom miejsca nie ustepuje, w końcu ja tez mam bilet , dziecku kupuje zawsze miesieczny, a pozatym młodego tez moze coś boleć , moze się żle czuć. A mam w głowie jeszcze takie zdarzenie z przeszlości kiedy to jaka mloda dziewczyna ( pełnoletnia dodam i to dobrze pełnoletnia) byłam w ciąży i stalam w tramwaju , na okolo taki traf , że same "stare baby" , ja stoje z wielkim brzuchem , stał kolo mnie facet i powiedział , zebym poprosila jakąś osobe o zwolnienie miejsca , to od jednej pani uslyszalam " cierp ciało jakeś chciało, gówniaro!!!!!) , dlatego je teraz nie ustępuje, chyba że widze schorowana staruszkę , !!!!

szater 

Wysłany: Czw Cze 04, 2009 3:53 pm   

Więc Takie Rzeczypospolitej Koleje Jako Młodzieży Chowanie.....
Ja nie urodziłam się w Rzeczypospolitej Polskiej tylko w Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej dlatego kultury i Patriotyzmu nie musiałam uczyc się w szkole.Szanuję wszystkich ludzi i usmiecham sie do nich,oni odpłacają tym samym.Jestem dumna że moi synowie(17 i 28lat) tak samo jak ja odnosza sie do ludzi.No cóż ja wychowana w kraju socjalistycznym,Wy już w kraju katolickim.Co ja moge wiedzieć o tolerancjii]

EWaa

Wysłany: Czw Cze 04, 2009 5:20 pm   

Jakby nie było ja jestem również wychowana w kraju socjalistycznym PRL !!!!!!!!!:)

ewulek 

Wysłany: Czw Cze 04, 2009 6:04 pm   

Panie Stary Łuszcyku.Jesteśmy w podobnym wieku.
Ale racja jest gdzieś po środku.
Nie ustępuję miejsca nawet w kościele Paniom,które miały czas pacykować się przed lustrem 2 godziny a potem nie mogą zdążyć na Mszę.

ewa49 

Wysłany: Czw Cze 04, 2009 6:08 pm   

Ja tez dorastalam w PRL - u,ale wychowali mnie rodzice. Mysle ze dobrze mnie wychowali. A ze czasem zachowuje sie moze nie tak jak trzeba to wynika z mojego charakteru a nie wychowania.

Agga 

Wysłany: Czw Cze 04, 2009 10:07 pm   

są dwa rodzaje wiekowych kobiet
starsze panie i ...mocherowe berety i w te drugie mogę śmiało nawalać pomidorami :twisted:
starsze panie są normalne i miłe
a mochery siedzą godzinami w kościele głównie po to żeby zobaczyć czy Nowakowa przyszła w nowym futrze :razz: ...a jak wychodzą z kościoła komentują każdego po kolei i kłócą sie wszędzie i o wszystko .... że nie wspomnę o zajmowaniu kolejki do wszelkich możliwych lekarzy :lol:
i myślę że te panie Kinia miała na mysli :razz:

kinia90m 

Wysłany: Nie Cze 07, 2009 10:35 pm   

nie było mnie tu jakiś czas i widzę że muszę się wybronić. Prawda jest taka że zawsze ustępuje miejsca w tramwaju, autobusie czy w kościele, ale to że ja tak postąpię jest moją sprawą. Mogę siedzieć a mogę zwolnić miejsca. A wymuszanie... przytoczę taką sytuację: kiedyś jeździłam na zabiegi, które miały mi pomóc w podleczeniu ł. były one bardzo męczące mimo wszystko i wracałam do domu bardzo osłabiona. Ponieważ rodzice pracowali, nie mogli mnie wozić i byłam zmuszona jeździć tramwajami. Pewnego razu wracałam do domu usiadłam, gdyż zrobiło mi sie słabo, nagle przyszła Pani i zaczęła na mnie krzyczeć że jestem nie wychowana, że jestem młoda i powinnam stać itd. Jako grzeczna bodajże 14 letnia dziewczyna wstałam mimo że ledwo stałam na nogach... przejechałam 1 przystanek i zemdlałam... no ale przecież to tamtej pani należało się miejsce siedzące...
Uważam że jestem osobą tolerancyjną i szanującą każdego, zwłaszcza starszych. MAm jednak prawo do wyrażenia własnej opinii. I w tej sytuacji uważam, że to ja mam racje. Nie wspomnę o tym iż starsze panie mają siłę i energię na ploteczki o sąsiadach i 3 godzinne zakupy w sklepie osiedlowym (bo przecież trzeba przekazać dalej że mężczyzna spod 10 sprowadza sobie młodą kobietę do domu), a kiedy przyjdzie sytuacja w kościele, nagle stają się obłożnie chore i tylko im należy się miejsce.

szater 

Wysłany: Pon Cze 08, 2009 8:01 am   

Kochana Kiniu,nie musisz się bronic,nikt nie atakuje.Jak wspomniałaś masz swoje zdanie i je przedstawiasz,podobnie reszta.Tyle racji ile ludzi.Prawda zawsze leży po środku.Każdy wiek ma swoje prawa i bolączki.Zachorowałam bardzo wczesnie i łuszczyca jest tylko małym dodatkiem do dużo poważniejszych chorób,z racji wieku nikt nie uważał że mogę byc chora.W szpitalach musiałam pomagać starszym-bo były "bardziej "chore.Nadal dobrze sie trzymam i gdy zdarzy mi sie poprosić kogoś młodego o pomoc np.przy wsiadaniu do autobusu(blokada stawów) to komentarze natychmiast sprowadzaja mnie na ziemię:młoda i udaje chorą.Tak kochanie jest i będzie.Już pisałam że są ludzie i ludziska.My jesteżmy dodatkowo wrażliwi na spojrzenia.Wiemy o swojej chorobie i uważamy że wszyscy nic tylko na nas patrzą.To jak z oczkiem w pończosze jak nie wiesz że masz idziesz dumnie jednak wystarczy że zauważysz że masz to już wydaje się że cały świat widzi.Pozdrawiam serdecznie :smile:

EWaa

Wysłany: Pon Cze 08, 2009 9:43 am   

Są w tramwajach i autobusach miejsca ze znaczkiem " inwalida" czy " miejsce dla matki z dzieckiem na reku" omijam te miajsca i jestem zdania , ze te miejsca powiny być wolne , albo nalezy ustapic z nich miejsce. Ale na pozostalych mają prawo siedzieć wszyscy inni, sa ludzie i ludziska, sa starsze panie i "mocherowe berety" , ja mam tez wlasne zdanie i dlatego , ze jestem nie wychowana nie ustepuje wszystkim starszym miejsca ale dlatego , że jestem zdania że wszystkim nalezy sie odpoczynek, mnie tez w tramwaju i mlodziutkiej osobie tez , w koncu kasujemy bilety:) kazdy może byc zmeczony.

Odpowiedz do tematu