Ewo, mówi się że łuszczyca może się zrobić od stresu i tego typu czynników, bo tak naprawdę nawet lekarze niewiele wiedzą na jej temat... dlatego użyłam nazwy "samourodzona"
_________________ "Nigdy nie pozwól, aby strach przed działaniem wykluczył Cię z gry."
tez kiedys bylam w onclinic, drogo strasznie, smarowanie tymi ich masciami strasznie meczace, no ale coz... pomagalo.. smarowalam sie tak dosc dlugi okres czasu.. wszystko ladnie sie goilo.. jednak jak tylko przestalam smarowac to luszczyca wrocila ze zdwojona sila.. osobiscie nie polecam, pieniadze wyrzucone w bloto..
Kochani nie wiem jak długo to potrwa, ale właśnie kończe kuracje z on clinic i na chwile obecną jestem czyściutka jak za dawnych pięknych czasów
Strasznie dużo kasy w to włożyłam, ale przynajmniej teraz kiedy zrobiło się ciepło nie wstydzię się odkrywać ciała planuję wyjazd za granice w sierpniu mam nadzieje, że mnie nie wysypie do tego czasu, a najbardziej to bym chciała już tego nie mieć
Mysle ze nie kazdemu to pomoze, ale jesli ktos ma kase i cierpliwosc to polecam.
Aha i uprzedzam, że na początku kuracji następuje pogorszenie, potem lepiej, potem znów troche gorzej a potem juz tylko lepiej i lepiej.
Trzymajcie za mnie kciuki żeby to paskudztwo juz do mnie nie wrocilo
Pozdrawiam i życzę wam wszystkim sukcesów w walce z łuszczycą.
skylarkowa ,ciesze sie ze juz jest dobrze. Ja jestem tez juz prawie zdrowa.Radze jednak uwazac i caly czas "miec sie na bacznosci". U mnie luszczyca wraca mniej wiecej co 15 lat wiec mam nadzieje ze pozegnam sie z nią na dlugo. Zycze powodzenia.
(...) Jednak pamiętaj, że nadal powinnaś dbać o skórę - natłuszczać i nawilżać.
Samo koncentrowanie się na skórze nigdy nie będzie wystarczające, bowiem to co widać na zewnątrz, jest efektem tego, co się dzieje w środku (organizmu).
Czy na długo wystarcza zamalowywanie rdzy ?
Można doprawdy ulżyć sobie w tej przypadłości - ale nie samym "zapacykowywaniem" wykwitów.
'Zapominamy' o tym, czy 'nam' po prostu się nie chce (??)
mirush, Ciebie też milo widzieć :) ( o ile to pozdro domnie???:)
Może napiszę o co chodzi, bo już kilka podobnych wpisów widziałem Pozdrowienia w stopce Mirusha do konkretnej osoby nie są Każdy widzi tam swój nick, jaki ma na forum. Jest to jedna z komend/funkcji - taki bajer
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum