tylko sie zastanawiam bo na lokciach juz lusek nie mam tylko zaczerwieniona skórę i czy to nie zaszkodzi ? nie podrazni ? ... wczesniej chodzilem na solke czasami nawet przesadzalem z minutami ale skora sie przyzwyczaila potem przerwalem i z biegiem czasu dowiedzialem sie ze mam luszczyce a myslalem ze to uczulenie
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 12:52 pm
ewulek napisał/a:
Bardzo zaciekawił mnie temat.Nie chcąc ,aby ktoś podejrzewał mnie o namawianie do stosowania czegokolwiek dodam tylko,że całkowicie wyleczyłam się dermokosmetykiem.
Krem zawiera tylko naturalne składniki:Wit.A i D,fosfolipidy,fitosterole,olej lawendowy,olejek eukaliptusowy,miód,kwas salicylowy,rumianek,uszcep trójlistny oraz lizozym.
Krem MOŻE powodować uczulenie na któryś ze składników.
U mnie nie powodował.
Polecam szczególnie na "PLACKI".
Ewo zaleczyłas a nie całkowicie wyleczyłaś.Sprawdz efekty po zakończeniu smarowania.Tydzień ,dwa może Tobie sie uda naprawdę.Pozdrawiam.
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
ktoś wcześniej pytał o solarium wiec powiem tak ja rozmawialam z moim lekarzem o tym i powiedział że powinnam spróbować i spróbowałam, zalecił mi abym chodziła tak:
2 razy w tygodniu na 5 minut przez 2-3 tyg
później, 2 razy w tygodniu na 10 minut i to wszystko tak przez 6 tygodni.
Chociaż że jestem jeszcze w trakcie 'kuracji' solarium to musze powiedzieć, że zauważyłam poprawe zaczeły znikać mi 'pozostałości' a także białe plamy które pozostają po wysypie.
Wiec polecam solarium ale tylko w okresie zaleczonej łuszcycy, ale powiem jeszcze że lepiej to wszystko skonsultować ze swoim lekarzem
Wiek: 59 Dołączyła: 18 Maj 2009 Posty: 171 Skąd: wielkopolska
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 3:22 pm
szater napisał/a:
ewulek napisał/a:
Bardzo zaciekawił mnie temat.Nie chcąc ,aby ktoś podejrzewał mnie o namawianie do stosowania czegokolwiek dodam tylko,że całkowicie wyleczyłam się dermokosmetykiem.
Krem zawiera tylko naturalne składniki:Wit.A i D,fosfolipidy,fitosterole,olej lawendowy,olejek eukaliptusowy,miód,kwas salicylowy,rumianek,uszcep trójlistny oraz lizozym.
Krem MOŻE powodować uczulenie na któryś ze składników.
U mnie nie powodował.
Polecam szczególnie na "PLACKI".
Ewo zaleczyłas a nie całkowicie wyleczyłaś.Sprawdz efekty po zakończeniu smarowania.Tydzień ,dwa może Tobie sie uda naprawdę.Pozdrawiam.
Dziś mija 35 dzień stosowania kremu.Minie jeszcze pewnie 65 dni aby utrwalić efekt.
A czy po tym terminie wróci-NIE WIEM.
Ps.Dlaczego pod Twoim postem widzę kreskę a pod nią napis-"ewulek"?
Solarka? Słoneczko? Cud, miód i orzeszki Polecam na każdy czas (jeśli oczywiście działa pozytywnie na waszą łuszczycę, a to sami musicie spróbować).
Moja skóra jest bardzo tolerancyjna wobec słońca i solarium więc opalam się ile mogę. Obecnie chodzę raz w tygodniu na 15 minut na solarkę - więcej minut nie będę brać, nie ze względu, że moja skóra tego nie zdzierży, ale z tego powodu, że zawsze mam nagrzane łóżko jak wchodzę i mnie parzy potem miejsca, którymi dotykam łóżka Ewentualnie w zimę jak będzie mały ruch i będę miał zimne łóżko, to wtedy zwiększę dawkę ;P Ale nie czuję takiej potrzeby. No i oczywiście jak jest czas i jest słońce to smażę się naturalnie
Ps.
ewulek napisał/a:
Ps.Dlaczego pod Twoim postem widzę kreskę a pod nią napis-"ewulek"?
hehe ale zamieszanie jest z tym, w coraz większej ilości wątków To tak ma być, każdy widzi swój nick.
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 4:31 pm
Kochani nie znam sie na komputerze.Niczego nigdzie nie umieszczałam.W ustawieniach osobistych mam puste pola.Nie mam pojęcia co zrobić aby to się nie pojawiało.Wybaczćie nie mam na to wpływu!Paweł jak możesz to pomóż!!!
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 5:54 pm
ewulek napisał/a:
Dobrze , już dobrze.Wszystko wiem-Paweł wytłumaczył.
NIE BĄDŻ TAKA STRACHLIWA.
A POD MOIMI POSTAMI CO WIDZISZ
Pod swoimi widzę swój nick,pod Twoimi "Pozdrawiam wszystkich".Nie jestem strachliwa tylko już tyle mi sie dostało za coś na co nie mam wpływu.Tym bardziej że już tłumaczyłam że moja umiejętnośc obsługi komputera jast mierna.
Propo solarium to byłam teraz chyba 8 raz i powiem tak, że po 5 razach mi zeszło wszystko, ale jak tylko przestałam sie smarowac maścią robioną to znowu wyskakuja plamy ;/
Pytanie do Pawła:) dziś byłam u lekarki i powiedziała mi że cocois jest na glowę a Ty smarujesz ciało. Czy dobrze ta maśc sie wchłania?
_________________ Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.
wlasnie cocois mi tez przepisal jak i samorobna mas i sorel .... i co ciekawe w internecie przeczytalem ze sorel nie wolno laczyc z kwasem salicynowym .... a cocois zawiera takowy wiec odstawilem coco i uzywam sorel oraz samorobnej i jak lokcie mi zrobia sie mniej czerwone zaczne chodzic na solke i zobaczymy co dalej... sorel zniecheca mnie zapachem bo smierdzi jak stare palone opony...
Szater jak chcesz usunąć swój podpis to klikasz u góry strony na środku na "Profil" a na następnej stronie usuwasz wszystko z pola "Tekst podpisu" (taka większa ramka) i klikasz "Wyślij" i gotowe
Co do Cocoisa to jest na głowę, ale ja tam smaruję tym wszystko, bo ma tajemniczy składnik - dziegieć - a moja kumpela nie lubi tego składnika i ucieka od niego aż się kurzy
Wchłaniać to się nie wchłania. Trzeba to zmywać. Ale na mnie działa, już niewiele mam do smarowania
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum