Wiek: 60 Dołączyła: 18 Maj 2009 Posty: 171 Skąd: wielkopolska
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 4:11 pm
stary luszczyk napisał/a:
a gdzie tu sprawiedliwosc jesli moj chlejacy sasiaqd zyje jeszce i tlucze zone a ma 86 lat..a kolega zmarl w wieku 43? smierc nie jest te z sprawiedliwa..i najlepiej niech wcale nie przylazi po mnie:D:D:
Jest takie powiedzenie:-"Złego diabli nie biorą a i Pan Bóg byle czego nie weżmie".
Wiek: 67 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 4:56 pm
stary luszczyk napisał/a:
szaterku moj zloty..i ty..dorosla osoba wierzysz w te bajki? ja juz z tego wyroslem:P;
Co prawda jestem z tych co ich ani knajpa nie zepsuje ani kościół nie naprawi,jednak wiary w Boga nigdy się nie zapre,to jedyna niezmienna stała w moim życiu
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
mnie tam nie rusz a ani wiara ani darwin..zyje jak chce..i wierz e w to co czuje..albo namacam:D:DD:
_________________ luszczyca jest tylko choroba..jak wszystkie inne..i trzeba z nia nauczyc sie zyc
gosc [Usunięty]
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 10:45 pm
Wiara w Boga i teoria Darwina dadzą się pogodzić.Ale myślę,że nie wszyscy są gotowi na takie"sensacje".Zainteresowanym polecam m.in.ksiązkę Ericha von Danikena "wszyscy jesteśmy dziećmi bogów".Takich publikacji jest zresztą dużo więcej.
Nie czytam ksiazek Danikena ,tak jak nie czytam ksiazek o UFO. Moze niefortunnie napisalam o tym Darwinie bo to nie miejsce na takie dyskusje. Nie chce nikogo przekonywac w co lub w kogo ma wierzyc.
gosc [Usunięty]
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 12:02 am
To dobra metoda,wiara to rzecz bardzo osobista.Pozdrawiam serdecznie
Wiara, wiara co to takiego?? wierzyć można, tylko w co ????? Czasem watpie w to ,że cos tam istnieje, biorac pod uwage zlo tego swiata. Prawda jest tylko taka, że to indywidualna sprawa.
_________________ Witam Wszystkich:):)
gość [Usunięty]
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 2:39 pm
EWaa napisał/a:
Wiara, wiara co to takiego?? (...)
" Wiara to nacechowane pewnością oczekiwanie rzeczy spodziewanych, oczywisty przejaw rzeczy realnych, choć nie widzianych. (...) "
(List do Hebrajczyków 11:1)
Wiek: 67 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 2:47 pm
EWaa napisał/a:
Wiara, wiara co to takiego?? wierzyć można, tylko w co ????? Czasem watpie w to ,że cos tam istnieje, biorac pod uwage zlo tego swiata. Prawda jest tylko taka, że to indywidualna sprawa.
Na tym swiecie jest ogromna ilosc dobra i zła.Za wszystkim jednak stoi człowiek.To my wszyscy i każdy z osobna ponosimy odpowiedzialnosc za to jaki ten swiat jest.Wiara czy nie wiara nie ma tu nic do rzeczy.Wielu ludzi myli wiarę z klerem.To jednak inna bajka
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
gość [Usunięty]
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 2:53 pm
szater napisał/a:
(...) Wielu ludzi myli wiarę z klerem. (...)
Uważam, że nie tyle z ... klerem co w ogóle z (jakąś) religią.
Wiara a religia to zupełnie coś innego.
gosc [Usunięty]
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 4:52 pm
Miło Cię widzieć Miruś To prawda,ludzie mylą wiarę z religią i kojarzą wiarę z klerem.Niestety takie zachowania wynikają często z tego,że ludzie nie chcą się wychylać,boją się,że będą zaraz krytykowani.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum