Ja tego uzywalem, calkiem pozytywne efekty. Na pewno zmniejszylem luske i troche zmniejszylem swiad. Niestety na koniec dostalem jakiejs bakteryjnej infekcji i w sumie musialem zastosowac anytbiotyk ze sterydami, wiec finalnie nie wiem jak byl efekt dzialania samego kremu .
Teraz uzywam zelu-szamponu ale bardziej prewencyjnie.
WF
ChilliMan napisał/a:
Witam
Jestem nowym użytkownikiem tego forum, moje pierwsze pytanie jest następujące:
Co sądzicie o tym produkcie Pharmaceris P Body-Ichtilium może ktoś z was stosował ten krem, bądź miał z nim jakąś styczność, zapłaciłem za niego jakieś 50 złotych i stosuję go od kilku dni.
Zawiera ichtyolum, witaminy E i F oraz chlorophylum ( niewiele mi to mówi, ale może wam więcej)
Z góry dziękuje za odpowiedzi
Wysłany: Sob Lip 18, 2009 8:17 pm Re: Pharmaceris P Body-Ichtilium
Witam wszystkich, jestem nowa na tym forum a na łuszczycę choruję od 14 roku życia, a mam 31, ale dopiero rozpoznaną mam w 2001r, a jestm z Warszawy, co każy by powiedział, że kazdy lekarz powinien się "kapnąć" co to jest, a jednak u mnie było inaczej. Leczyli mnie na wszystko ale nie na łuszczycę, aż miałam prawie całe ciało w łusce i kolejny raz do lekarzy na UL, Koszykowej 82 i tam pani doktór, podczas wizyty jak tylko odchyliłam bluzkę na plecach, powiedziała,że to łuszczyca i nie wypuści mnie ze szpitala, bo jest tam też szpital i trafiłam z rozpoznaną w końcu łuszczycą na oddzial, smarowałam się licznymi maściami. brałam naświetlania PUVA, które bardzo mi pomogły, ale Geralen - proszki, które bierze się na 2 godz przed naświetlaniem rozwaliły mi watrobę i musiałam po latach przerwać terapię i teraz stosuję właśnie cała serie PHARMACERIS P i podczas stosowania widzę różnicę na skórze a mam sporo zmian, fakt jest to droga przyejmnoość ale warta, teraz jeszcze wyczytałam o kremach ZONA, są jeszcze droższe ale podobno bardzo dobre, właśnie zakupiłam, na pl, Bankowym w aptece, koszt tubki to 148zł i zobaczę efekty, a dodam jeszcze, że do mycia głowy stosuję szampon POLYTAR AF, jest lekko śmierdzący ale na moje włosy i zmiany w głowie działa. polecam, nie jest aż taki drogi, bo kosztuje ok 25 zł, ale ja stosuję najpierw szampon EWY pokrzywowy a ostatnie mycie właśnie tym POLYTAREM i są rezultaty, ale stosuję jeszcze steryd na głowę DERMOVATE.
pozdrawiam wszystkich łuszczyków
ChilliMan napisał/a:
Witam
Jestem nowym użytkownikiem tego forum, moje pierwsze pytanie jest następujące:
Co sądzicie o tym produkcie Pharmaceris P Body-Ichtilium może ktoś z was stosował ten krem, bądź miał z nim jakąś styczność, zapłaciłem za niego jakieś 50 złotych i stosuję go od kilku dni.
Zawiera ichtyolum, witaminy E i F oraz chlorophylum ( niewiele mi to mówi, ale może wam więcej)
Z góry dziękuje za odpowiedzi
Wysłany: Nie Lip 26, 2009 6:12 pm
po sterydzie wiadomo znika co do lamp PUVA to mam to samo z watraba i umnie w szpitalu juz ich niestosuja co do tych "tanich" kremow to kazdy ma inna luszczyce ja zeby niemiec łuski 3 razy dziennie smaruje sie oliwka bebiko albo krem niwea czy garnier jak natluscicie skure gwarantuje ze niebedzie luski szampon stosuje ten sam do tego przeciw lupiezowy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum