Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Pharmaceris P Body-Ichtilium
Autor Wiadomość
Wojciech Florcz

Wysłany: Wto Lip 14, 2009 8:47 pm   Re: Pharmaceris P Body-Ichtilium

Ja tego uzywalem, calkiem pozytywne efekty. Na pewno zmniejszylem luske i troche zmniejszylem swiad. Niestety na koniec dostalem jakiejs bakteryjnej infekcji i w sumie musialem zastosowac anytbiotyk ze sterydami, wiec finalnie nie wiem jak byl efekt dzialania samego kremu :) .

Teraz uzywam zelu-szamponu ale bardziej prewencyjnie.

WF

ChilliMan napisał/a:
Witam
Jestem nowym użytkownikiem tego forum, moje pierwsze pytanie jest następujące:
Co sądzicie o tym produkcie Pharmaceris P Body-Ichtilium może ktoś z was stosował ten krem, bądź miał z nim jakąś styczność, zapłaciłem za niego jakieś 50 złotych i stosuję go od kilku dni.
Zawiera ichtyolum, witaminy E i F oraz chlorophylum ( niewiele mi to mówi, ale może wam więcej)
Z góry dziękuje za odpowiedzi :wink:
Kremy na łuszczycę

agatkav 

Wysłany: Czw Lip 16, 2009 5:11 pm   

Ja również używam tego żelu do mycia włosów i ciała. Jestem całkiem zadowolona, na pewno swędzi zdecydowanie mniej.

anulka78 
anulka78

Wysłany: Sob Lip 18, 2009 8:17 pm   Re: Pharmaceris P Body-Ichtilium

Witam wszystkich, jestem nowa na tym forum a na łuszczycę choruję od 14 roku życia, a mam 31, ale dopiero rozpoznaną mam w 2001r, a jestm z Warszawy, co każy by powiedział, że kazdy lekarz powinien się "kapnąć" co to jest, a jednak u mnie było inaczej. Leczyli mnie na wszystko ale nie na łuszczycę, aż miałam prawie całe ciało w łusce i kolejny raz do lekarzy na UL, Koszykowej 82 i tam pani doktór, podczas wizyty jak tylko odchyliłam bluzkę na plecach, powiedziała,że to łuszczyca i nie wypuści mnie ze szpitala, bo jest tam też szpital i trafiłam z rozpoznaną w końcu łuszczycą na oddzial, smarowałam się licznymi maściami. brałam naświetlania PUVA, które bardzo mi pomogły, ale Geralen - proszki, które bierze się na 2 godz przed naświetlaniem rozwaliły mi watrobę i musiałam po latach przerwać terapię i teraz stosuję właśnie cała serie PHARMACERIS P i podczas stosowania widzę różnicę na skórze a mam sporo zmian, fakt jest to droga przyejmnoość ale warta, teraz jeszcze wyczytałam o kremach ZONA, są jeszcze droższe ale podobno bardzo dobre, właśnie zakupiłam, na pl, Bankowym w aptece, koszt tubki to 148zł i zobaczę efekty, a dodam jeszcze, że do mycia głowy stosuję szampon POLYTAR AF, jest lekko śmierdzący ale na moje włosy i zmiany w głowie działa. polecam, nie jest aż taki drogi, bo kosztuje ok 25 zł, ale ja stosuję najpierw szampon EWY pokrzywowy a ostatnie mycie właśnie tym POLYTAREM i są rezultaty, ale stosuję jeszcze steryd na głowę DERMOVATE.
pozdrawiam wszystkich łuszczyków

ChilliMan napisał/a:
Witam
Jestem nowym użytkownikiem tego forum, moje pierwsze pytanie jest następujące:
Co sądzicie o tym produkcie Pharmaceris P Body-Ichtilium może ktoś z was stosował ten krem, bądź miał z nim jakąś styczność, zapłaciłem za niego jakieś 50 złotych i stosuję go od kilku dni.
Zawiera ichtyolum, witaminy E i F oraz chlorophylum ( niewiele mi to mówi, ale może wam więcej)
Z góry dziękuje za odpowiedzi :wink:

bastek1980 

Wysłany: Nie Lip 26, 2009 6:12 pm   

po sterydzie wiadomo znika :> co do lamp PUVA to mam to samo z watraba i umnie w szpitalu juz ich niestosuja co do tych "tanich" kremow to kazdy ma inna luszczyce ja zeby niemiec łuski 3 razy dziennie smaruje sie oliwka bebiko albo krem niwea czy garnier jak natluscicie skure gwarantuje ze niebedzie luski szampon stosuje ten sam do tego przeciw lupiezowy

Odpowiedz do tematu