Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Witam wszystkich nowych użytkowników!
Autor Wiadomość
jarekzet 

Wysłany: Pon Cze 15, 2009 7:38 pm   

Witaj Betti!

Agga 

Wysłany: Pon Cze 15, 2009 7:56 pm   

hello Betti :grin: :grin:

grejt 

Wysłany: Pon Lip 20, 2009 2:52 pm   

Cześć. Właśnie wróciłem od lekarza, który zdiagnozował u mnie łuszczycę. Mam nadzieję, że dzięki temu forum uda mi sie znaleźć jakąś receptę (poza lekarskimi) na jej złagodzenie. Nie jest to najszczęśliwsza informacja jaką mogłem usłyszeć, ale może odnajdę tu kilka dobrych porad na to, jak sobie z tą chorobą radzić i "jakoś to będzie". Pozdrawiam pięknie.

szater 

Wysłany: Pon Lip 20, 2009 5:08 pm   

Witaj Grejt!Łuszczyca to nie wyrok!Wszyscy tu ,a jest nas setki,ją mamy!Nie będzie jakoś ale bedzie dobrze! :mrgreen: Bywają dobre i złe dni ale z nami wiecej bedziesz miał tych dobrych,przez te złe przejdziemy razem! :mrgreen: Witaj w rodzince i głowa do góry! :mrgreen:

GwiazdaDisco 
Nierealna...

Wysłany: Pon Lip 20, 2009 11:03 pm   

Tak jest.... Zgadzam się w 100% z przedmówczynią :D
My jesteśmy jak jedna wielka rodzina wiec wal do nas jak w dym a my staniemy za Tobą jak jeden mąż :P haha ale to śmiesznie brzmi :)
Chociaż w sumie mam nadzieje że nie będziesz tu spędzał duzo czasu że znajdziesz coś co Ci pomoże i się zaleczysz :) Pozdrawiam...

gaby 

Wysłany: Wto Lip 21, 2009 10:19 pm   

witam wszystkich!
jestem Gabi i mam 15 lat.. a na ł. choruje (o zgrozo) już.. chyba z 12 lat będzie- czyli prawie od zawsze. jednak nadal sobie z nią nie radze. jeszcze nie było takiego momentu w moim życiu żeby udałoby mi sie ją zaleczyć.. i to jest frustrujące, zwłaszcza że nikt (poza najbliższą rodziną) nie wie o tym że choruje ( chyba jestem naprawde dobrą aktorką :razz: i do tego okropnie tchórzliwą) i właśnie tutaj sie znalazłam.. bo na prawde chciałabym sie nauczyć żyć z ł. i nie bać sie powiedzieć ludziom na co choruje...

olewaj to, co mówią o Tobie inni. Oni zawsze byli jacyś dziwni!

powiedz mu, że go kochasz, podła egoistko!

saba_yo 
TRANCE 4ever :)

Wysłany: Wto Lip 21, 2009 11:35 pm   

powiem Ci tak ja spoglądam na łuszczyce całkiem inaczej od momentu kiedy pierwszy raz <rok temu> udało m isie ja zaleczyc w 90 moze 95%
i doceniam np: możliwości chodzenia na krotki rękaw (wielu ludzi <zdrowych> nie wie ile takie cos sprawia radosci łuszczykowi>

albo np gdy wyleczyłem dłonie i w końcu mogłem sie witać normalnei z ludźmi ktorzy nie czuli chropowatej krokodylowatej dłoni która przy mocniejszym nacisnieciu pękała i strasznie mnie bolało
albo ze gdy wyleczyłem wewnętrzne częsci dłoni wkońcu zobaczyłem jak wyglądaja moje linie papilarne ktorych nei widzialem od 5 miechow i zapomniałem ze w ogole cos takieg ojest :P
(kiedys kolega mi pow ze nadaje sie na dobrego złodzieja <brak lini papilarnych> gdyby nie fakt ze sie ze mnei skóra sypie XD)

gdy nastapił nawrót, ponowny wysiew choroby, jednak sporo łagodniejszy
zaczołem inaczej patrzeć na to
np: doceniałem to ze nie wyskoczyła mi juz na dłoniach i mogłem płacić w sklepie bez wstydu
i ze wkońcu mogłem sie witać z ludźmi i widzałem moje linie papilarne :P

głupia czynność jak witanie sie z drugą osoba przynosiło mi ogromny ból

gdy był ponowny nawrót i miałem chwile słabości myslalem sobie
czekaj przecież było gorzej byłeś cały zawalony i jakoś zyłeś normalnie nie bałeś sie chodzic na zakupy itp
to czemu niby teraz masz sie bac jak masz mniej?
<i raz dwa 3 i przechodził mały dołek> xd

ale namieszałem bez sensu ładu itp itd xD
gagahahha

pozdro

Otworzę plażę łuszczyków :D

gaby 

Wysłany: Czw Lip 23, 2009 12:00 am   

Dzieki za pocieszenie!;)
szczerze mówiąc to ja nigdy nie przeżywałam tego co Ty- nigdy nie miałam ł. na dłoniach (może małe plamki na palcach- mało widoczne, i tyle) dlatego nikt nie wie o mojej chorobie- bo od kilku lat jest mało widoczna- głownie na plecach, brzuchu i głowie(wszyscy myślą że to łupież). Jednak na prawde głupio jest mi przyznać sie innym do choroby- jeszcze nigdy nie miałam chłopaka.. mimo że miałam wiele propozycji.. bo nie należe raczej do brzydkich dziewczyn.. ale przez ł. nie jestem w stanie sie do kogoś na prawde zbliżyć, .. nie wiem.. pewnie boje sie odrzucenia.. i dlatego jestem na tym forum- bo mam nadzieje znaleśc w końcu jakichś przyjaciół którzy mają też takie problemy jak ja..

olewaj to, co mówią o Tobie inni. Oni zawsze byli jacyś dziwni!

powiedz mu, że go kochasz, podła egoistko!

Ewela29 
Ewela29

Wysłany: Pią Sie 21, 2009 12:26 pm   

:wink: dzisiaj i ja się przyłączę do rodziny" łuszczyków".Witam serdecznie i pozdrawiam.Mam nadzieję że znajdę tu bratnie duszyczki i pomysły na dalszą walkę z łuszczycą.Ewelina.

szater 

Wysłany: Pią Sie 21, 2009 4:47 pm   

Ewela29 napisał/a:
:wink: dzisiaj i ja się przyłączę do rodziny" łuszczyków".Witam serdecznie i pozdrawiam.Mam nadzieję że znajdę tu bratnie duszyczki i pomysły na dalszą walkę z łuszczycą.Ewelina.

Witaj Ewelino!My o sobie ,wszem i wobec mówimy Biedroneczki!Fajnie,nie? :mrgreen:
Serdecznie witamy Cie w Rodzince Biedronek.To hasło zna każdy,kto choruje na ł.Pozdrawiam.Krysia :mrgreen:

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Sro Sie 26, 2009 11:07 pm   

witaj ewelino..my tu wszyscy kreopeczki..ino szaterka to..czarownica :lol:

szater 

Wysłany: Czw Sie 27, 2009 8:15 am   

Zapomniałeś dodać,że okresowo wysypana,sezonowo czysta,okazjonalnie wredna,generalnie o dobrym serduszku Czarownica :mrgreen:

ania78

Wysłany: Czw Sie 27, 2009 1:06 pm   No to ja sie witam

Witam, mam na imię Ania a łuszczycę goszczę u siebie od 15 lat. (ale ten czas leci). Pozdrawiam i cieszę się że Was znalazłam!

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 2:52 pm   

oj krysiu..teraz to sobie sama poslodzilas..nie moglas zaczekac az ktos cie pochwali? :lol: :lol: :lol:

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 2:53 pm   

ania 78..zapomnialem cie przywitac..jako wielki brat.. :lol:

Odpowiedz do tematu