Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Po 7 latach cud!
Autor Wiadomość
madziaja 
madziaja

Wysłany: Nie Lip 05, 2009 8:47 pm   

Witajcie.Jeśli chodzi o Neotigason,to ja też serdecznie odradzam.4 lata temu też dermatolog prywatny do którego chodziłam przepisał mi to świństwo.Ja głupia zaufałam,myśląc że lecząc się prywatnie szybko nastąpi cud i po 10 latach męczarni będę zdrowa.Nie zastanowiło mnie nawet to,że w ulotce było napisane,że nie wolno zachodzić w ciążę w ciągu 2 lat,a on mi powiedział,że po roku,to już mogę zacząć się starać o dziecko,bo w ulotkach,to zawsze tak piszą.Ulotkę studiowałam kilka razy.Lek brałam 3 mieś i nie widząc efektów,które mi obiecywał poprostu nie poszłam na kolejną wizytę.Zmierzam do tego,że na szczęście zabezpieczałam się skuteczne przez ponad 2 lata,niestety od 1,5 roku bezskutecznie staramy się o dziecko :sad: .Wiem,że to właśnie ten cudowny lek zrobił takie zamieszanie w moim organiżmie po 3mieś stosowania.Oczywiście było wiele innych skutków ubocznych,tak jak pisze szater, wysychanie błon śluzowych,krwawienia,bóle wątroby,itd.Dlatego przestrzegam wszystkich przed braniem tego świństwa,a przede wszystkim młode dziewczyny które przgną zostać kiedyś matkami.Pozdrawiam wszystkich :smile:
szater współczuję:((

saba_yo 
TRANCE 4ever :)

Wysłany: Pon Lip 06, 2009 12:39 am   

a ja własnie koncze brać Equoral niestaty to była jedyna moja nadzieja na funkcjonowanie
na poczatk utego roku w styczniu czy lutym zaczołem chodzić na lampy które przy 12 sesji poparzyły mnie
nastepnie w miejscach oparzen <jakies 70% ciała> wyskoczyłą mi pani Ł :D
grejt :P

noi byłem w szpitalku 3 tyg + kuracja equarolem <niby słabszy i mniej szkodliwy od netigasonu>

wstawie fotki niedługo
:P

Aktualnie jestem piekniutki naprawde 0! ale to ) łuski

wstawie foty przed szpitalem i po szpitalu :P
po szpitalu byłem troche czerwony i sinawy? no poprostu wypalona ł z małymi podraznieniami :P

__
sry za bledy xd

Otworzę plażę łuszczyków :D

Kfiatowa 

Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 4:34 pm   

Na "Lucynkę" choruję od 6 roku życia, dziś mam 20. Przy zawziętości mojej i mojej rodziny stosowałam już chyba wszystkich możliwych maści dostępnych na polskim rynku. Niestety bez skutku. Jeżeli chodzi o Clobederm, to w moim przypadku pomogła, ale na króko. Wystarczyły 2 dni przerwy, aby "Lucynka" znowu się nawróciła.

gość
[Usunięty]

Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 4:39 pm   

Z zaleczaniem łuszczycy, to jak z walką z rdzą.
Nie na długo zdaje się zamalowywanie rdzy, aby ładnie wyglądało - i tak wylezie.
Zdecydowanie skuteczniejsze jest zabieganie o to, aby rdza (łuszczyca) nie wychodziła.
Popatrz w tematy o diecie. Osobiście od blisko 3 lat niczym się nie smaruję i - właśnie - dzięki zapobieganiu samą dietą nie dopuszczam do wykwitów skórnych.

Tak więc masz jakiś wybór. Pozdrawiam. :lol:

Odpowiedz do tematu