Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Inne widzenie łuszczycy
Autor Wiadomość
stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Nie Wrz 06, 2009 12:55 pm   

ble ble ble...kazdy idiota uwazajacy siebie za mesjasza w poczatkowej fazie zidiocenia jest niegrozny..pozniej staje sie upierdliwy..a na koncu dostaje ignora..tak bedzie i z toba,,czego zycze ci z calego serca :lol: :lol:

zbig62 
Zbanowany
Inne spojrzenie

Wysłany: Nie Wrz 06, 2009 2:40 pm   

Żyjąc wśród ludzi jestem przygotowany na różne, nawet najgorsze ich zachowania. Dobrowolnie zgodziłem się zostać człowiekiem, by dokończyć dzieła mojego przyjaciela, AA z KT-95, który pod postacią Roberta. A. Monroe również dobrowolnie zgodził się zostać człowiekiem (i to wcześniej ode mnie), i położył swymi podróżami poza ciałem, opisanymi w jego słynnej trylogii, największe zasługi dla ludzkości, ale nie zostały one właściwie zrozumiane.

Nie myślcie, że chcę namawiać ludzkość do natychmiastowego porzucenia cywilizowanego życia i natychmiastowego powrotu na drzewa. Ten proces dojścia do Raju HARMONII można rozłożyć na setki lat, ale jednocześnie gorąco namawiam ludzkość do rozpoczęcia procesu całkowitej przebudowy obecnej chaotycznej i wrogiej Przyrodzie z jej milionami gatunków cywilizacji, w kierunku rozpoczęcia budowy od zaraz dla wszystkich ludzi moich słynnych, 2-milionowych Pierścieniowych Miast Harmonii (PMH) na połowie lądowej powierzchni Planety, otoczonych szerokimi na 200 m fosami, z wygodnymi, tanimi, kupowanymi na nieoprocentowany kredyt, 100 mkw na osobę powierzchni użytkowej mieszkaniami, spłacanymi w ratach miesięcznych po 100 zł przez 125-200 lat (to w zależności od kosztów budowy), budowanymi taśmowo w sposób maksymalnie zautomatyzowany, ulokowanymi na pierścieniu w wielopiętrowym bloku o dookolnej długości 100 km.

Tereny wewnątrz PMH byłyby bajecznie urządzonymi terenami dla ludzi, byłyby prawdziwym NIEBEM na Ziemi dla wszystkich ludzi, a te na zewnątrz PMH byłyby oddane w niezakłócane użytkowanie dzikiej, swobodnej Przyrodzie, pełnej wielkich stad wszelakiej zwierzyny, na które nie mieliby prawa wstępu cywilizowani ludzie, włącznie z ich bezmyślnymi badaczami Przyrody. PMH byłyby połączone Nadziemnymi Estakadowymi Multistradami (NEM), będącymi majstersztykiem techniczno-inżynieryjnym, przebiegającymi na estakadach nad terenami dzikiej Przyrody, by żadne stworzenie nie ginęło pod kołami ludzkich barbarzyńców, i by tereny stworzeń Przyrody nie były rozczłonkowane na odizolowane enklawy, jak ma to dziś miejsce przy naziemnych autostradach i drogach szybkiego ruchu.

Zamiast bezmyślnej cywilizacji kapitalistycznej, bezmyślnie zakładającej istnienie nie istniejącego w ekonomii zysku, postuluję przebudowę cywilizacji na bazie demokratyczno-ekologicznego socjalizmu bez zysku (non profit), z mniejszą ilością czasu pracy i nauki w rozmiarze 1/3 obecnego (624 godz rocznie na osobę, przy półrocznym urlopie i wakacjach), niedopuszczającego do istnienia choćby 1 bezrobotnego. Ale wszystko to musi być oparte o całkowitą zmianę paradygmatu myślenia i podejścia do Przyrody, z zakazem zabijania i pożerania jakichkolwiek stworzeń, poza słodkimi surowymi owocami, 100 % sokami z nich i surową wodą.

Po prostu postuluję budowę realnego NIEBA na Ziemi dla wszystkich ludzi i stworzeń. Jeśli moje postulaty nie zostaną szybko przez decydentów wysłuchane, to nasza żyjąca Planeta nie opóźni nawet o swą godzinę - która w skali ludzi trwa setki lat - porodu swego drugiego księżycowego Dziecka, co przyniesie całkowitą zagładę obecnych cywilizowanych ludzi, bo po taki porodzie Planety nic nie będzie takie jak przedtem, nie tylko położenie lądów i mórz, ale nawet skład atmosfery i gęstość wody. A powinniście wiedzieć, że dinozaury wyginęły właśnie przy porodzie pierwszego księżycowego Dziecka przez naszą żyjącą Planetę.
Jeśli nie pamiętasz, jaki najlepszy zestaw cech wybrałaś/eś na ziemską drogę życia przed urodzeniem się na Ziemi, to nie znaczy, że tak nie było, lecz że nie pamiętasz. A nie pamiętać jest mądrzej, niż pamiętać. Łuszczyca - wg mnie - to nie choroba, a prawidłowa właściwość skóry w obliczu nieprawidłowych ludzkich odżywiań się. Choć taka okropnie przykra, jednak ułatwia wyższe rozumienia i odnalezienie się.

szater 

Wysłany: Nie Wrz 06, 2009 2:48 pm   

Człowieku to już przestało być nawet śmieszne!Proponuje konsultacje u specjalisty-psychiatry.Skonfrontuj i skonsultuj swoje wywody.Żyj gdzie chcesz i jak chcesz,tylko daj żyć innym.Wracaj tam gdzie Cie cenią i potrzebująPozdrawiam i życze zdrowia. :twisted:

zbig62 
Zbanowany
Inne spojrzenie

Wysłany: Nie Wrz 06, 2009 3:18 pm   

A kto Ci każe, bezmyślna Szater, czytać moje oznaczone przecież posty i to w moim temacie, skoro moje poglądy są dla Ciebie i Tobie podobnych nie do zaakceptowania bredniami? Przecież ludzie tworzą miliony razy więcej óżnorodnych tekstów niż ja, więc na pewno nie możesz powiedzieć, że nie masz co czytać i musisz z nudów czytać teksty szaraka zbiga62. Czy nie możesz sobie pisać i czytać z Tobie podobnymi i podobnie myślącymi? Każdy uczciwy przyzna, że jesteś nielogiczna, a tacy podpadają pod kategorię bezmyślnych, co nie jest rzadkie wśród ludzi.

Ty i Tobie podobni jesteście głupio normalni wg bezmyślnych norm normalności ludzkiej, a ja jestem nienormalny wg tych samych bezmyślnych norm normalności ludzkiej, tyle że mądrze nienormalny, i nie zamieniłbym się za żadne ludzkie skarby na tę twoją i Tobie podobnych normalność. Miliony razy wolę moją nienormalność.
Jeśli nie pamiętasz, jaki najlepszy zestaw cech wybrałaś/eś na ziemską drogę życia przed urodzeniem się na Ziemi, to nie znaczy, że tak nie było, lecz że nie pamiętasz. A nie pamiętać jest mądrzej, niż pamiętać. Łuszczyca - wg mnie - to nie choroba, a prawidłowa właściwość skóry w obliczu nieprawidłowych ludzkich odżywiań się. Choć taka okropnie przykra, jednak ułatwia wyższe rozumienia i odnalezienie się.

Paweł 

Wysłany: Nie Wrz 06, 2009 4:05 pm   

Zbig proponuje dla Ciebie serwis typu szatan.pl. Albo możesz założyć sam religię - potrzebne jest do tego 100 wyznawców (kiedyś 15), jednak tu nie znajdziesz nikogo.

Zresztą sam zaprzeczasz sobie:

Cytat:
Nie byłem tu przez 99.99 % swego życia i nieźle dawałem sobie radę z życiem i z łuszczycą, więc niczego bym nie stracił, gdybym tu nie zawitał. Ale Wy moglibyście dużo stracić, gdybym nie zjawił się na tym forum, choć moje plany na mądre, pożyteczne, szczęśliwe, spełnione życie nie zakładały istnienia tego forum, a są globalne, więc przy ich udaniu się i tak zetknęlibyście się z moimi poglądami, które są proponowanym przeze mnie, całościowym, harmonijnym spojrzeniem na świat i życie, i w tym sensie są najnowszym światopoglądem, najnowszym paradygmatem, najnowszą filozofią, najnowszą nauką i religią. Nikomu nie mogę i nie mógłbym ich narzucać. Ale przy całej mojej skromności i świadomości, że swą wiedzę zawdzięczam wszystkim ludziom, doceniam też jej wartość, bo w niej mi się wszystko zgadza, i dzięki niej uważam się za nieporównanie lepszego i mądrzejszego ludzia, utożsamiającego się z HARMONIĄ PRZYRODY, ze wszystkimi jej gatunkami, w ramach HARMONII ŚWIATA I ŻYCIA.

Najpierw piszesz, że ludzie to głupki itd., a potem, że zawdzięczasz swoją nadprzyrodzoną wiedzę ludziom? Co więcej Twoja genialna wiedza jest globalna - chyba tylko u Ciebie na działce.

I nie mów, że wiele dałeś ludziom tu na forum, bo większość tylko straciła czas. Po za tym czego oczekujesz od bezmyślnych ludzi "nadczłowieku". Sugeruję pozostać w swoim wyimaginowanym świecie - tam nie ma nikogo bezmyślnego - jesteś tylko Ty, fauna i flora.

Po za tym nie dość, że obrażasz wszystkich naraz, to jak ktoś pojedzie na Ciebie, to jesteś wielki obrażony i koncentrujesz obelgi indywidualnie.

Skoro nadal uważasz, że tylko garstka nas uważa, że zakłóciłeś HARMONIĘ tego forum, to jesteś w błędzie, bo najaktywniejsi użytkownicy wypowiedzieli się na Twoje "mądrości".

Chcesz badań? Nie ma żadnych problemów. Wystarczy otworzyć temat z sondażem. Nic prostszego.

daro 

Wysłany: Nie Wrz 06, 2009 6:21 pm   

Jeżeli spojrzysz na swój blog i zobaczysz co tam masz ważnego to może zadasz sobie pytanie do czego ty w życiu dążysz. Czy tak ważna jest dla ciebie słynna "piramida Masłowa", kierujesz się jej potrzebami?, chyba raczej nie, bo jeżeli wziąć ją jako ważną, to każdy z nas oprócz ciebie w życiu korzysta z niej nawet nieświadomie.

Ty głosisz tu jakieś religie, czy coś w tym stylu jak żyć, że jesteśmy głupkami itp.
A my tak jak w tej piramidce kierujemy się potrzebami, które dla nas są zrozumiałe, jest to praca, rodzina, choroby, każdy z nas dąży do tego, żeby żyć i to tak jak nam się podoba, większość z nas nie rezugnuje z jedzenia mięsa, picia palenia, po to tylko, żeby zadowolić tu twoją głoszoną religię.

Każdy z nas ma cele w życiu i nimi się kieruje, jednak jakie są twoje, tego nie wiem, nie wiem też jak ty realizujesz swoje potrzeby wg. słynnej piramidki Masłowa, jak z twoją potrzebą realizacji, przynależności i miłości - chyba ciężko ci ją tu na forum znaleźć (w życiu chyba też), ty masz szacunek dla samego siebie ale trzeba mieć też go dla innych !!!!

Archael

Wysłany: Nie Wrz 06, 2009 6:57 pm   

Jak widzisz Zbig62 każda teoria jest dobra jak dułgo nie jest obciążona błędem, a Twoja jest i to poważnym.

Założyłeś bowiem że dzięki łuszczycy jesteś geniuszem nie uwzględniając niestety że tu wszyscy mają łuszczycę.

Wierzę jednak, że gdzieś możesz zabłysnąć.

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Nie Wrz 06, 2009 7:02 pm   

cholera no..niech ktos wreszcie zabierze stad tego idiote..czy zaden moderator tego nie czyta? wszak to my tworzymy ten portal..nie nadeci i prozni mesjasze ..MODERATOR..ODEZWIJ SIE

zbig62 
Zbanowany
Inne spojrzenie

Wysłany: Nie Wrz 06, 2009 7:39 pm   

Wszystkimi moimi postami nie ukrywam, że głoszę nowy, bardzo prosty, logiczny, wszechstronnie uargumentowany, w którym wszystko się zgadza i pasuje do wszystkiego, światopogląd naukowo-filozoficzny (można też go uznać swoistą religią) HARMONII ŚWIATA I ŻYCIA. Nie ukrywam, że w świetle tego światopoglądu ludzie jawią się jako jedyny bezmyślny gatunek pod Słońcem, podły, okrutny, niszczący, i są tacy dobrowolnie i świadomie.

Oczywiście, że nie są tajemnicą przyczyny takiego stanu rzeczy z tym ludzkim gatunkiem, w którym wychowuje się, edukuje się, manipuluje się, urabia i ogłupia się wszystkich od małego dziecka, i krytykuje się wszystkich i zwalcza się na wszelkie sposoby tych wszystkich, którzy jak ja z takim oszukiwaniem, zakłamywaniem, urabianiem, manipulowaniem, ogłupianiem, nie zgadzają się.

Jeśli ktoś od dziecka jest urobiony, ogłupiony, przyzwyczajony i uzależniony od jakiegoś bezmyślnego myślenia światopoglądowego i postępowania, a sam nie czuje się w stanie zweryfikować swych autorytetów, którym powierza to weryfikowanie poprawności swego całościowego widzenia świata i życia, to trudno oczekiwać, by, jak część z najaktywniejszych tu użytkowników nie szczekało na takich jak ja wyłamujących się z tej ludzkiej bezmyślności.

Przyznaję, że to wygląda na masło maślane, bo czemu się nie przyjrzeć wśród ludzi, zaraz wychodzi ich globalna, gatunkowa bezmyślność, czyniąca z nich jedyny bezmyślny gatunek pod Słońcem. Przypomnijcie sobie mój post, w którym pisałem o czołowym polskim hodowcy storczyków, który wcześniej był zdeklarowanym ateistą, bo z obserwacji ludzi, nawet z milionami uczonych wśród nich nie wynikało mu, że istnieje jakiś doskonały Bóg, ale gdy zagłębił się w świat storczyków, roslin zdawałoby się nieporównanie niżej stojących od ludzi, to jednak stał się zdeklarowanym wyznawcą Stwórcy, co wspólbrzmi z zaleceniem JEZUSA, by przyglądać się doskonałości Przyrody, w tym zwykłym kwiatkom łąkowym.

Teraz w Krakowie odbywa się kongres ekumeniczny religii światowych, niby dla pokoju i pojednania na świecie. Czy myślicie, że gdyby ci dostojnicy różnych religii naprawdę pragnęli zjednoczenia światopoglądowego, ustrojowego, religijnego i językowego ludzkości, to mieliby takie w tym żadne rezultaty, jak obecnie? Oni nie mają najmniejszego zamiaru wykazać się dobrą wolą w tym kierunku, choć ciężko sobie wyobrazić, by taoiści i buddyści poszli na kompromis z chrześcijanami, muzułmanami czy żydami w kwestii uznania krwiożerczego bóstwa Izraelitów za Stwórcę świata, co przecież jest kosmiczną bezmyślnością, choćby za takim wierzeniem stał nie jeden papież, a milion.

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Nie Wrz 06, 2009 7:57 pm   

kto glupim sie urodzil ten i glupim umrze..kolejny moherowy beret..do tego z przerostem miesni nad mozgiem..i chyba z calkowitym brakiem ambicji,,widzi ze wszyscy maja go w doopie..i jego religie tez..a on jak swinia..w slepia mu pluja a ten twierdzi ze deszcz pada..zalosna kreatura :lol: :lol: :lol:

zbig62 
Zbanowany
Inne spojrzenie

Wysłany: Nie Wrz 06, 2009 8:14 pm   

Kto mi odpowie, dlaczego ten stary łuszczyk nie zabierze się z tego mojego tematu "inego widzenia łuszczycy", lecz musi czytać zamieszczane w tym temacie posty, które przecież są oznaczone i trzeba je otwierać dla przeczytania? Czy nie jest to tak, jakby wchodził bez pukania do czyjegoś mieszkania i dzwonił na policję, że tam bezwstydnie uprawiają niekonwencjonalny seks? Czy to nie zakłamany, bezmyślny hipokryta, pozbawiony elementarnej kultury i dobrego wychowania?

Ja nie zaprzeczam i nie wstydzę się, że niemal całą swą wiedzę zawdzięczam wszystkim ludziom, którzy swą wielowiekową pracą, poświęceniem, cierpieniem, bohaterstwem, odwagą, stworzyli cegły ogromnej ludzkiej wiedzy, które w istotnej części przejąłem od nich i zbudowałem z nich swój inny gmach światopoglądowy, niż te dominujące wśród ludzi. A że nie wymyśliłem niczego innego, niż doskonale stworzył Stwórca w postaci HARMONII ŚWIATA I ŻYCIA, to nie zaprzeczam temu. Jak mnie stąd usunie się, to nie będzie to dla mnie koniec świata, a potwierdzenie mojej opinii o ludzkim gatunku, w którym oczywiście są też szlachetniejsze, uczciwsze i rzetelniejsze jednostki.

Żyłem kilka tysięcy tygodni bez tego forum - na które trafiłem ledwie tydzień temu - całkiem sensownie i nieźle z czasem dawałem sobie radę z łuszczycową właściwością skóry, więc się nie powieszę ani nie utopię, gdy tu nie będę. Dla mnie nie muszą istnieć komputery i internety, choć jeśli są, to staram się korzystać z nich w pożyteczny, konstruktywny sposób. Jednak wiem, że OZYRYS i JEZUS dali sobie radę bez tych wynalazków, więc jest to możliwe, niezależnie od tego, iż posiadanie własnego forum nie jest czymś nieosiągalnym dla mnie. Jak wyremontuję i sprzedam auto, to prawdopodobnie założę sobie własne forum.

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Nie Wrz 06, 2009 8:27 pm   

wiec zrob cos dla ludzkosci..zyj dalej bez tego forum..ani cie tu nie chcemy..ani nie bedziemy tesknic po tobie..przyjemniej sie zrobi jak znikniesz :lol: :lol:

gość
[Usunięty]

Wysłany: Nie Wrz 06, 2009 8:39 pm   

zbig62 
Zbanowany
Inne spojrzenie

Wysłany: Nie Wrz 06, 2009 8:45 pm   

Archael napisał/a:
Jak widzisz Zbig62 każda teoria jest dobra jak dułgo nie jest obciążona błędem, a Twoja jest i to poważnym.

Założyłeś bowiem że dzięki łuszczycy jesteś geniuszem nie uwzględniając niestety że tu wszyscy mają łuszczycę.

Wierzę jednak, że gdzieś możesz zabłysnąć.

Nigdzie nie napisałem, Archael, ze uważam się za geniusza i za kogoś lepszego od innych, lecz że bez łuszczycy nie miałbym żadnej szansy na moją subiektywną mądrość, zawdzięczaną wszystkim ludziom (czyli każdemu bez wyjątku), i że dzięki posiadaniu takiej skóry stałem się nieporównanie lepszym i mądrzejszym człowiekiem, niżbym takiej właściwości skórnej nie posiadał. Wtedy być może też nie interesowałoby mnie okrutne pochodzenie ludzkich mięsno-drobiowo-rybnych pokarmów, i czy są one odpowiednie do jedzenia dla pochodzących od owocożernych małp ludzi (wg mnie pochodzimy od gibbonów, a orangutany, szympansy i goryle są wypuszczonymi na wolność - przez hodujących je do przydatnej im pracy cywilizowanych Marsjan - mniej udanymi szczepami przodków ludzi). Czy ludzie nie tworzą różnych przydatnych im szczepów myszy, szczurów, psów, koni, gołębi i różnych roślin użytkowych i ozdobnych?

Ludzie myślą, że tylko oni potrafią jeżdzić na wierzchowcach, które zmuszają do posłuszeństwa najokrutniejszym ujeżdżaniem, nie dając swym wierzchowcom, buntującym się przeciw noszeniu na swych grzbietach diabelskich ludzi, żadnych innych szans, jak tylko ulegnięcie im lub pójście do rzeźni, a tymczasem są niezbite ustalenia, że ludzie też noszą na swych grzbietach demonicznych jeźdźców, choć z nieco innego, przesuniętego o fazę wymiaru.

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Nie Wrz 06, 2009 9:09 pm   

ble ble ble :lol: :lol: :lol:

Odpowiedz do tematu