Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Inne widzenie łuszczycy
Autor Wiadomość
zbig62 
Zbanowany
Inne spojrzenie

Wysłany: Nie Wrz 06, 2009 9:39 pm   

Powiedzcie, czy ten stary łuszczyk nie zachowuje się kompromitująco? Co go zmusza do czytania tego mojego tematu z zawartymi w nim postami i umieszczania w nim swego szczekania i plucia na mnie? Czy ja nie mam prawa szczerego wypowiadania swych opinii, nawet gdy nie są one pochlebne dla ludzkiego gatunku, do którego też należę? Czy wszyscy mielibyśmy myśleć na jedno cywilizowane, naukowo-biblijne kopyto? To ma być ta podnoszona aktywność najbardziej aktywnych tu użytkowników?
Jeśli nie pamiętasz, jaki najlepszy zestaw cech wybrałaś/eś na ziemską drogę życia przed urodzeniem się na Ziemi, to nie znaczy, że tak nie było, lecz że nie pamiętasz. A nie pamiętać jest mądrzej, niż pamiętać. Łuszczyca - wg mnie - to nie choroba, a prawidłowa właściwość skóry w obliczu nieprawidłowych ludzkich odżywiań się. Choć taka okropnie przykra, jednak ułatwia wyższe rozumienia i odnalezienie się.

daro 

Wysłany: Nie Wrz 06, 2009 10:29 pm   

W sumie jesteśmy w temacie "inne widzenie łuszczycy" więc pisz co chcesz, twoje zdanie, twoja opinia, każdy ma prawo mówić i wypowiadać się tak jak mu się to podoba, ale po co to robić w większości tematow na forum tu jest twój pogląd, ale jedno mmnie zastanawia, czemu piszesz o religii itp. to jest forum o chorobie, a w końcu dla ciebie łuszczyca nie jest chorobą

Archael

Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 12:25 am   

Zbig, myślę że przesadzasz w kilku sprawch.

Wymyśliłeś że ludzie urządzili świat niedobrze ale znaczna większość czuje się w nim dobrze twierdząc że "życie jest piękne" i nikt ma zamiaru tego zmieniać.

Nawet nie jest ważne skąd pochodzą małpy i czy ktoś nami kieruje bo na pewno nie jesteś w stanie tego zmienić budując nawet kilometrowej grubości mury, dalej świat wyglądał by tak samo tylko z murami.

Nie widzę też niczego złego że odżywiamy się mięsem, owocami czy rybami. Ptaszki które 'harmonijnie' latają nad twoją głową na obiad rozszarpują sobie jakięś zwierzątko jak nakazuje natura i dalej wszysko jest harmonijnie.

Wg ekonomi nieobecność pieniądza który jest niczym innym jak warością wytworzoną może zachodzić tylko w relacjach pomiędzy niewolnikami co w praktyce potwierdziło parę 'udanych' systemów politycznych. Wynika z tego że Twoi Marsjanie zezwalając na pieniądz potraktowali nas całkiem przyzwoicie.

Jednym słowem da się żyć. No możę jak by skóra mniej swędziała żyło by się bardziej konfortowo.

gość
[Usunięty]

Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 9:16 am   

szater napisał/a:
(...)
Proponuje konsultacje u specjalisty-psychiatry.
(...)
Wracaj tam gdzie Cie cenią i potrzebują
(...)

Jestem na tym forum jakby gościem, ale mimo to, pozwolę sobie wyrazić swoje zdanie w tej - jak się okazuje - drażliwej kwestii.
To jest FORUM ... i każdy ma prawo pisać na takie tematy, jakie zechce poruszyć - aby tylko w odpowiednim miejscu.
Każdy także ma prawo odpisywania na wszystkie tematy poruszane przez drugich.
Ale nie tykajmy czyjejś prywatności, przez np. ... wysyłanie do 'psychiatry' - Zbig nie poruszył takiej myśli.
Jeżeli nie chcesz prowadzić dyskusji w tym topiku - Szater - to najzwyklej nie wypowiadaj się.
Skoro jednak postanowiłaś pisać, to ... dyskutuj, kłóć się, argumentuj ... ale nie takimi metodami.

A teraz możesz i mnie wysłać gdziekolwiek zapragniesz. :???:

zbig62 
Zbanowany
Inne spojrzenie

Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 11:00 am   

Choć nie zgadzacie się z moimi poglądami, daro i Archael, to jednak macie, w przeciwieństwie do Szater i starego łuszczyka, którzy nazywają moje poglądy kretynizmem, bredniami, ble,ble,ble", mnie idiotą, chcą mojego wyniesienia się stąd lub usunięcia mnie i proponują konsultacje psychiatryczne, odpowiednią kulturę dyskusji i polemiki, co powoduje, że jako przedstawicielom ludzkiego gatunku można Wam przyznać posiadanie korzystnych cech spokoju, podczas gdy oni tamci reprezentują jednostronny fanatyzm i zapalczywość. Odpowiem Wam merytorycznie na wasze zastrzeżenia do poprawności moich poglądów.

W międzyczasie potrafił szlachetnie stanąć w mojej obronie i w obronie prawa do wyrażania różnych poglądów, mirush.

Pozwoliłem sobie załączyć kilka odnośników do innych stron, bo łuszczyca jest do zwalczenia tylko przy najszerszych horyzontach, w których wszystko bedzie się zgadzać.

http://portalwiedzy.onet....czasopisma.html

http://portalwiedzy.onet....rsie,haslo.html

http://www.zaginionecywil...ca-marsa,3.html

http://www.newsweek.pl/ar...CFd4B4wodpFG-LA

http://www.ukrytesprawy.org/Cydonia.html

Spójrzcie na zdjęcie tej zbliżonej twarzy marsjańskiej po prawej stronie. Gdy oglądałem wideo z kamer amerykańskiego Vikinga, które jakby okrążały tę twarz, to wyraźnie widziałem, że jest ona tak wyrzeźbiona, że po odwróceniu jej ukazuje się w jej dolnej części druga twarz, ukształtowana z elementów większej twarzy. Przypatrzcie się temu zdjęciu i również tej mniejszej (odwróconej) w tej większej uważnie. Narysowałem taką kompozycję odwróconej mniejszej twarzy w większej i wszystko pasuje jak ulał, i potwierdza celowy zamysł twórców tej twarzy, wykluczając jednocześnie jakiekolwiek naturalne pochodzenie tej twarzy. Dodam, że gdy tylko kamery ukazały tę osobliwość drugiej mniejszej twarzy, zaraz niby uległy awarii, co oczywiście jest mydleniem oczu, bo musiały zostać wyłączone, by nie podważały bezmyślnej biblijnej wersji stworzenia świata.
Jeśli nie pamiętasz, jaki najlepszy zestaw cech wybrałaś/eś na ziemską drogę życia przed urodzeniem się na Ziemi, to nie znaczy, że tak nie było, lecz że nie pamiętasz. A nie pamiętać jest mądrzej, niż pamiętać. Łuszczyca - wg mnie - to nie choroba, a prawidłowa właściwość skóry w obliczu nieprawidłowych ludzkich odżywiań się. Choć taka okropnie przykra, jednak ułatwia wyższe rozumienia i odnalezienie się.
Ostatnio zmieniony przez zbig62 Pią Sty 22, 2010 9:11 pm, w całości zmieniany 2 razy  

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 3:01 pm   

..i za chwile dojdziemy do wniosku zeluszczyca jest pochodzenia marsjanskiego..a stworca zgodnie z HARMONIA SWIATA ukaral nas za wsadzanie nosa w kosmos :lol: :lol: :lol:

Archael

Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 3:48 pm   

No widzisz Zbig, mówiłem że nie jest tak żle.

Mirush pewnie pchodzi z planety gdzie wszyscy mówią jednym wielkim głosem, tolerancji innych opini.

A może to Marsjanin, jepiej sprawdź. :mrgreen:

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 4:52 pm   

archael..kurcze ..normalnie poddales mi pomysla..lece spytac mamy czy tata nie byl przypadkiem kosmita..moze i ja jestem czescia tej HARMONI SWIATA.. kosmicznego oczywiscie :lol: :lol:

zbig62 
Zbanowany
Inne spojrzenie

Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 9:27 pm   

Zostałem tu nieprzychylnie przyjęty, ale każdy uczciwy musi przyznać choćby na podstawie manipulacji i ukrywania prawdy o marsjańskiej twarzy i przynajmniej dawnej cywilizacji marsjańskiej, http://www.ukrytesprawy.org/Cydonia.html, że ludzka nauka i największe religie oparte na Starym Testamencie kłamią, oszukują, manipulują, ogłupiają i są w najwyższym stopniu niewiarygodne, o czym większoiść z Was nie miałaby pojęcia, gdybym się tu nie zjawił ze swymi innymi, ale rzetelnymi, dobrze uargumentowanymi poglądami i najszerszymi horyzontami.

Możecie wiedzieć, że dla każdego myślącego naukowca nie może być najmniejszej wątpliwości, że Księżyc, Ziemia, Słońce i inne Ciała Niebieskie to żywe Stworzenia Wyższe, przy których ludzie to tylko bezmyślne, patologiczne, złośliwie nowotworowe mikroby. Jeśli taka świadomość nie jest nauczana, a ukrywana, to znaczy, że cała ludzka nauka kłamie, manipuluje, ogłupia, jak również te czołowe religie, a ci, którzy wyzywali mnie od idiotów, jak stary łuszczyk czy Szater, i chcieli mojego usunięcia, należą właśnie do tych super urobionych i ogłupionych, którzy mogliby pozbawić tutejszych forumowiczów rozszerzenia ich horyzontów.

saba_yo 
TRANCE 4ever :)

Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 10:26 pm   

uważam ze na 10000% istnieja inne cywilizacje mimo iż jestem wierzący

jeśli we wszechświecie sa miliardy biliony triliony takich galaktyk jak nasza to na pewno istnieja jakieś inne cywilizacje.
Bo jeśli nie to jest to ogromne marnotractwo jeśli naprawdę w całym wszechświecie jesteśmy tylko my to jest to bez sensu i w jakim celu stworzyciel (Bóg) zrobił by tak duży wszech świat.
a co do religii to nie poruszam tego tematu bo można gadać an ten temat godzinami.
Uważam ze wszystkie religie wierza w tego samego boga ale an swój sposób.

Wiedzieliście np; ze Islam uznaje Jezusa jako proroka? tak samo i żydzi.
poprostu to wszystko sie ludziom popierdz*elilo.
Chrześcijanie uznali Jezusa za syna Boskiego zydzi nadal czekaja na mesjasza a w Islamie Mahomet jest własciwym prorokiem który niesie słowo Boga nazwanego przez muzułmanów allahiem. Jest 1 Bóg tylko każdy zaczął w niego wierzyć.
Może i nawet w innej odległej nam galaktyce istnieje cywilizacja mniej bądź bardziej rozwinięta. Zbliżona wyglądem i fizjologią do nas, albo i całkiem inna. I może i oni wierza w tego samego Boga który stworzył cały wszechświat.
a teraz dlaczego uważam ze bóg stworzyłcały wszechświat choć w Bibli podane jest ze ziemię.
Kiedyś wiecie było zacofanie człowiek myślał ze świat jest płaski, potem myślał ze jest mały i to co nas otacza to koniec. A dla Boga wszechświat jest pewnie mały.
<a to taka małą ciekawostka: http://www.youtube.com/watch?v=JwpXOCZOr_o >
tyle :P

a zresztą jeśli nie byłby interesujący wręcz kontrowersyjny to nikt by tu nic nie napisał i pewnie tak by to sie skończyło
a jednak 8 stron jest :D :)

Otworzę plażę łuszczyków :D

zbig62 
Zbanowany
Inne spojrzenie

Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 12:10 pm   

[quote="daro"]W sumie jesteśmy w temacie "inne widzenie łuszczycy" więc pisz co chcesz, twoje zdanie, twoja opinia, każdy ma prawo mówić i wypowiadać się tak jak mu się to podoba, ale po co to robić w większości tematow na forum tu jest twój pogląd, ale jedno mmnie zastanawia, czemu piszesz o religii itp. to jest forum o chorobie, a w końcu dla ciebie łuszczyca nie jest chorobą[/quote

Czemu piszę też o religii? Nie ukrywałem, że z łuszczycą, która jest skórnym odzwierciedleniem psychosomatycznego wnętrza organizmu, w tym czy nie jest on znerwicowanym i zestresowanym, można się uporać tylko przy racjach całościowych. A w ludzkim świecie manipulacji, ogłupiania, absurdów, zła, niszczenia, ale i całkiem niewłaściwego odżywiania, role religiii (i nauki oczywiście też) nie są małe, więc jeśli ktoś chce uporać się łuszczycą, musi panować też nad podatnością na różne, naukowe, religijne i polityczne, stresująco-denerwujące urabiania, manipulacje, ogłupiania.

Musi być pewnym swych racji i swego panowania nad ich ogłupianiem, gdy lansują swe bezmyślności, że ludzie zmartwychwstaną z grpbów na końcu świata, po czym sprawiedliwi i bogobojni pójdą na wieczność do krainy szczęśliwości, a niesprawiedliwi i nie liczący się z Bogiem pójdą na wieczność do piekielnej krainy potępienia, choćby urodzili się w nieprzychylnych warunkach dla dobrego życia w ziemskiej chwilce naprzeciw wiecznośći, i choć ich ciała już dawno przemieniły się w ciała mikroorganizmów i prochnicę..

Przy takich nielogicznościach przeciętni ludzie uznając faktyczny brak życia przed i po życiu, będą znerwicowani, sfrustrowani, zestresowani, usiłując użyć wszelkich ludzko-diabelskich błędnych i jeszcze bardziej szkodliwych pseudoatrakcji i postępowań, pogarszających stan skóry łuszczycowej.

Prócz tych tez religijnych, stresująco odzwierciedlanych stanem skóry łuszczycowej, mamy też z działaniem ich na somę (ciało), gdy przyzwalają lub dają przykład zachowaniem swych dostojników z papieżami, kardynałami i biskupami, że pożeranie mordowanych niewinnych, harmonijnych, myślących i odczuwających stworzeń jest zgodne z przykazanianiami bozymi i miłe bogu, a to nie tylko ma fatalny skutek na stan skór łuszczycowych u posiadających ją osób, ale jest ewidentnie miłe tylko demonom i szatanowi.

A gdy tuczy się demony, żywiące się błędami, krzywdami, cierpieniami, niszczeniem, szkodzeniem, to one są silniejsze i jeszcze bardziej szkodzą ludziom. Tak powstaje błędne koło demonocznego sprzężenia zwrotnego, jak najgorzej wpływającego na skóry łuszczycowe. Stąd nie da się - i dobrze - uporać się ze skórą łuszczycową, jeśli się pozwoli na ogłupianie naukowo-religijno-polityczne. Aby uporać się z łuszczycą, trzeba, jak widzicie, znać się na wielu dziedzinach, w tym na magii i światach równoległych. A za taką wiedzę nie przyznają ograniczone do wąskich dyscyplin komitety noblowskie swych nagród, więc motywacją do jej poszukiwań jest właśnie posiadanie takiej skóry łuszczycowej.

Wiem, ze brzmi to jak masło maślane czy kolejne sprzężenia zwrotne, ale nic na to nie poradzę, że wszystko jest tu podobne i pasujące do siebie.

Paweł 

Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 12:40 pm   

saba_yo napisał/a:

<a to taka małą ciekawostka: http://www.youtube.com/watch?v=JwpXOCZOr_o >
tyle :P

Ciekawe ;) Zaciekawiło mnie teraz gdzie kończy się nieskończoność :P (dziwnie to brzmi) - to jest coś niepojętego. Swoją drogą skąd ludzie takie rzeczy wiedzą? Przecież nigdy nie byli tak daleko i nie widzieli itd.

Ze 2 lata temu czytałem w gazecie (nie pamiętam jakiej, ale nie w jakimś brukowcu), że odkryli za plutonem jeszcze jedną planetę naszego układu słonecznego.

gość
[Usunięty]

Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 1:45 pm   

Paweł napisał/a:

(...)
Zaciekawiło mnie teraz gdzie kończy się nieskończoność :P (dziwnie to brzmi) - to jest coś niepojętego.
(...)

Myślę, że pomocne w tym 'dochodzeniu' będzie matematyczne pojęcie ... +

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 3:39 pm   

a ja mysle ze jednak wrocmy do luszczycy..po to jest to forum..dywagacje na temat wiar..ich pochodzenia i genezy proponuje przeprowadzac na forum poswieconym tym wlasnie tematom

zbig62 
Zbanowany
Inne spojrzenie

Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 4:18 pm   

Ja bym się nie podniecał tą rzekomą wielkością naszego wszechświata, bo po pierwsze nie wiadomo, czy on cały nie jest zawarty w atomie jakiegoś mikroba, które to atomy są kosmiczną pustką, po drugie nie wiadomo, czy prędkość światła nie jest ślimaczą prędkością (Przepraszam ŚWIATŁA), właściwą naszemu wszechświatowi, po trzecie, wystarczy wysunąć się o 1/10 mikrometra (tysięćzna część milimetra) poza falowanie naszego widma świetlnego (0,4-0,7mkr), by znaleźć się w całkiem innym wszechświecie, i to jednym z nieskończonej ich ilości.
http://www.sp236gim61.neo...je/BBogucka.htm
http://przyroda.polska.pl/idea/index.htm

Odpowiedz do tematu