Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 10:47 am świetny sopsób na łuszczycę głowy
Witam
Jestem Kasia od niedawna jestem na tym forum,równiez od długiego czasu choruje na łuszczyce,bo już 12lat.
Niedawno bylam u fryzjera,żeby zrobic sobie jaka nowa fryzurę,powiem że w ceśniej nie chodziłam do fryzjera,bo się wstydzilam choroby,ale kiedys musi byc ten piewrszy raz.Odrazu fryzjerce powiedziałam że mam łuszczycę głowy,bylam bardzo ździwiona ze powiedziała mi że moge przyjśc się obciąć,bo teraz prawie większość ludzi ma łuszczycę i jak by taki ludzi nieobcinala to by nie miała zarobku.Ale nie o tym chciałam pisać.
Owa fryzjerka podpowiedziała mi świetny sopsób na pozbycię sie łuszczycy z głowy.Rada jej była taka kupić sobie zwykła oliwkę dla niemowląt i dzieci ( ja osobiście polecam oliwke Bambino) wsmarowac tą oliwkę w skórę głowy,zawinąć w woreczek foliowy a potem jakąs chystkę lub w ręcznik i pozostawiś na 2-3 godzinki,potem dokładnie umyć głowę i szczesywać gęstym grzebieniem,takim jak do ściągania wszyów.Skóra głowy jest super po tym zabiegu, choć troszke potem swędzi skóra.Ja jeszce po tym zabiegu stosuje płyn laticort lub elocom.W moim przypadku ten zabieg wykomuję raz w tygodniu i mam spokój z łuszczyca na 2 tygodnie. :lol:
Bardzo polecam tem sposób.
a wy drodzy jeżeli znacie jeszcze jakis tani sposób tez piście do mnie.
Pozdrawiam
Kasia
Też kiedyś coś takiego robiłem. Jednak nie miało to wspólnego nic z leczeniem. Po prostu nawilżałem głowę oliwką (chyba nawet też bambino), czekałem z godzinę, czy coś w tym stylu - aż się nasączy dobrze. Po czym ściągałem łuskę gęstym grzebieniem - często do krwi, bo bądź co bądź taki grzebień ostry jest.
Po tym "zabiegu" głowa rozpalona i czerwona - ale nie było łuski ... na 2 dni....
Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 4:35 pm
Jeżeli chodzi o nawiżanie głowy to najlepsza jest Olejuszka dla niemowląt i dzieci - jest to coś podobnego do oliwki stosowanej na ciemieniuchę u dziecka. Olejuszka - Skarb Matki jest najlepszym nawilżeniem skory głowy, zmiękcza naskórek itp. Jego cena koło 10 zł, ale jest o wiele lepsza niż oliwka, jest bezzapachowa
aniolku zamiast oliwki dla bambino mozna uzyć oliwy z oliwek , nie podrażnia skory i nie swedzi pozniej...pozatym papka z drozdzy powoduje to samo a zamiast grzebienia zrów pling z soli lepiej wygładzi skóre glowy.:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum