Dla mnie to też jest dosyć śmieszna sytuacja i dla mojego otoczenia. Jak sobie zarzuciłem na głowę drożdże to też mi humor się poprawił To jak oranżada w proszku by mi się rozpuszczała na głowie
no i tak ma byc..smiech pomaga w kazdej chorobie..a swoja droga to tez czasem uzywam papki drozdzowej gdy mi cos sie pojawia na glowie.(nie mylic W GLOWIE)..wtedy moi synowie maja ubaw po pachy..a i ja smieje sie jak wariat widzac siebie w lustrze..normalnie ..tylko jaj mi na glowie wtedy brakuje
_________________ luszczyca jest tylko choroba..jak wszystkie inne..i trzeba z nia nauczyc sie zyc
czesc wszystkim nie wiem dokladnie gdzie mam to napisac ale chce sie podzielic z wami wiadomoscia na temat masci BELOSALIC. jest to masc ze slowacji ale wiem ze mozna ja zamowic na stronie internetowej wystarczy tylko wpisac nazwe masci. luszczyce mam juz 16 lat i najbardziej nasilila sie okolo 5 lat temu mialam zajete prawie 80%mojego ciala.probowalam naprawde wszystkiego az kolezanka przywiozla mi BELOSALIC stosowalam ja rano i wieczorem przez 3tygodnie po tygodniu byl juz rezultat wiec przestalam stosowas ta masc wszystko zaczelo pomalu znikac po miesiacu znowu smarowalam od czasu do czasu naprawde uwiezcie mi teraz moze mam tylko 1%luszczycy. smarowalam rowniez skore glowy a mialam straszna od tygodnia spinam wlosy nie mam nic.ta masc naprawde mi pomogla.
Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 8:33 pm Re: zastęptswo na cetaphil MD
yankes90 napisał/a:
jakiego używacie balsamu po kąpieli ?
ja cały czas używam cetaphilu MD, nie żałuje go, 1 starczy mi na 5 dni, czyli miesiecznie płace ok. 180 zł... szukac jakiegos produktu tańszego ale tak samo skutecznego... ten cetaphil co kupuje mam po cenie 30 zł w internecie w jednej aptece, taniej chyba nie mam, a poszukuje czegoś w granicach 15zł - 20 zł za pojemność ok 200 ml lub więcej
Cetaphil MD jest to swietna rzecz. Nie wiem czy uda sie Tobie znaleźć cos o identycznych właściwościach. Ale spróbuję Ci pomóc .
Wspomniany już Emolium może być w granicach 25-30 zł.
Balneum też z podobnej półki cenowej, około 28 zł.
Jeśli miałabym polecić coś podobnego i tańszego to np. balsam natłuszczający Oillan. Nie do końca pamiętam cenę ale poniżej 20 na pewno [chyba około 16 zeta ]. Myślę że warto spróbować .
Poza emulsjami są tez kremy - konsystencja bardziej zbita, też doskonale natłuszczają np.
Diprobase ok. 13-14 zł, Dermobaza ok. 7 zł, Clobaza ok. 12 zł
Powodzenia w walce z chorobą
Co do papki i śmiesznego wygladu , to nie wiem czy to tak śmiesznie wyglada , moze jak naklada sie ta papke , w końcu na woreczek daje sie recznik i wygada to tak jak po umyciu glowy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum