Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Katarzyna Baranowska
Autor Wiadomość
Cisia

Wysłany: Sob Sie 05, 2006 9:24 am   Katarzyna Baranowska

Wczoraj dowiedzialam sie ze jedna z naszych najlepszych plywaczek,Katarzyna Baranowska,choruje na łuszczycowe zapalenie stawow,spowodowane... ŁUSZCZYCA!!!!!!!
mimo okropnego bolu ktory towarzyszy jej w tej chorobie,Katrzyna nie poddaje sie i chce zajsc jak najdalej.
-Dla medali warto sie poswiecic!-twierdzi z usmiechem.
zatem dla wszystkich niewolnikow Ł-NIE PODDAWAJCIE SIE DZIEKI WLASNEMU SAMOZAPARCIU MOZECIE ZAJSC DALEKO WYSTARCZY SILNA WOLA!.....(i maści :mrgreen: :mrgreen: ) no to by bylo na tyle bede leciec :grin: :grin: :grin: :grin:

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

aga

Wysłany: Sob Sie 05, 2006 12:01 pm   

może nareszcie cos sie zmieni bo to jedyna znana osoba, która się przyznała otwarcie do tego "trądu". Jestem dumna z niej strasznie!!!!!!!!!!!!!!

Niki 

Wysłany: Sob Sie 05, 2006 8:36 pm   

Tych znanych osób jest dużo więcej niż nam sie zdaje, ja osobiście chodziłam na lampy Puva z trenerem polskiej kadry piłkarskiej, zresztą dosyć znanym, też chorym na łuszczycę.

TirC

Wysłany: Sro Paź 18, 2006 12:57 pm   

tez jestem plywaczka z Ł hehe ;d;d;d

Trisha 
Trisha

Wysłany: Nie Maj 24, 2009 5:43 pm   

Czytałam niedawno książkę - wywiad z prof. Z. Religą. Stwierdza on, że nie chodził do fryzjerow, bo kiedy był obciąc pierwszy raz włosy, to potraktowano go jak trędowatego. A dlaczego? Bo chorował na .... .łuszczycę. Jest to więc kolejna znana osoba, która się z tym zmagała:)

skylarkowa 

Wysłany: Pon Cze 22, 2009 2:32 am   

Co do znanych osób :
Nie wiem czy kojarzycie amerykański program America's Next Top Model.
Program polega na tym, że jest kilka uczestniczek i z nich wybierają jedną, która podpisuje kontrakt z agencją modelek. Ogólnie podczas programu dziewczyny mają sesje zdjęciowe etc. a co za tym idzie zwykle są skąpo ubrane.
Otóż już jakiś czas temu wyczytałam, że dziewczyna, która zwyciężyła, którąś tam edycję tego programu... choruje na łuszczyce. Na YouTube opowiada o tym. Mówi, że ma ją bodajże od 5 roku życia, że choroba zajmowała 70% jej ciała, zero basenów, plaż itd.
Iiii... wyleczyła się. A przynajmniej zaleczyła na długi czas. Bo kiedy teraz patrze na jej zdjęcia w internecie to napawa mnie to wielką nadzieją na dłuuuuugą remisję tak jak w jej przypadku. Nazywa się ona Caridee English.

http://www.youtube.com/watch?v=jZWVfnXcFAU

na tym filmie właśnie opowiada o łuszczycy. ;d
Dodam jeszcze, że jest ona twarzą jakiegoś amerykańskiego stowarzyszenia do walki z łuszczycą. :)

moi 

Wysłany: Pon Mar 08, 2010 8:43 pm   

No dobrze, ale wiecie też, ze Baranowska się wycofuje z plywania, z powodu bólów kręgosłupa, prawdopodobnie spowodowanych łuszczycowym zapalniem stawów?

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Wto Mar 09, 2010 11:07 am   

Wycofuje się ale nie załamuje rąk tylko szuka a właściwie już znalazła,nowego miejsca dla siebie w życiu.Dzielna dziewczyna :!:

Agata15 

Wysłany: Wto Mar 09, 2010 11:36 am   

Kiedyś Robert Makłowicz w jakimś programie mówił, że ma problemy ze skórą m.in. z łuszczycą.

Revitol_pl

Wysłany: Sob Maj 08, 2010 2:58 pm   

O tym akurat nie wiedziałem.. Ale jak widac nawet znane osoby potrafią przyzanc się do tej choroby i nauczyli się z nia życ. Wiec "zwykli" ludzie też mogą.

Odpowiedz do tematu