Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Morsowanie czyli pluskanie się w przeręblu. Polecam !!!
Autor Wiadomość
Pabluss 
Paweł

Wysłany: Pon Paź 26, 2009 12:48 pm   Morsowanie czyli pluskanie się w przeręblu. Polecam !!!

Hej.
Jestem chory od jakiś siedmiu lat...srata tata blee blee bleee. Nie będę was katował bo każdy wie o co chodzi. Każdy płakał. Wyleczyłem się po dwóch latach niemal całkowicie.
Moja indywidualna recepta:
-pozytywne myślenie
-zdrowa dieta włączając skwarki, boczek, słonine itp. Co kto lubi.
-picie i palenie w dowolnych ilościach. Ja palę paczkę dziennie a resetuję sie ruskim spirytusem w piątkowy wieczór co tydzień.
-ruch : codziennie przed pracą biegam co najmniej 5 km a po pracy jeżdżę na rowerze ok 40 km. Aktywne 5 dni w tygodniu. Weekend - ODPOCZYNEK ALEBO PŁYWANIE.
-cały rok przynajmniej raz w tygodniu niezależnie od pogody pływam w jeziorze ( żadne tam sterylne chlorowanie baseny)
-w sezonie jesienno zimowym czyli od października do marca kąpiele w przeręblu tudzież w zimnej wodzie. Jeśli jest możliwość również sauna. 10 minut w saunie- 5 minut w zimnej wodzie (czynność powtarzać dwu, trzykrotnie)
-w zimie często nie można jeździć na rowerze więc polecam dla facetów np. boks a dla kobitek np. aerobik.

http://www.youtube.com/watch?v=r4QcerJGPiM

to jest stary filmik na którym ważę jeszcze ponad 105 kg ale teraz nie dość, że schudłem 17 kg to zrobiłem sobie kilka dziar więcej :) Łuszczycę mam w dupie a właściwie to cieszę się, że zachorowałem bo w przeciwnym razie nigdy nie wziąłbym się za siebie.

Do roboty !!!
Pozdrówki:)

szater 

Wysłany: Pon Paź 26, 2009 6:51 pm   Re: Morsowanie czyli pluskanie się w przeręblu. Polecam !!!

Normalnie już Ci chlopie lubie!Kąpiel w przeręblu to może niekoniecznie,ale generalnie podoba mi sie Twoje podejście do życia i choroby! :mrgreen:
Marsowanie zamienie bardzo chętnie na masowanie!Majeranku mamy kolejną duszę za sobą! :mrgreen:

ewa49 

Wysłany: Pon Paź 26, 2009 7:10 pm   

Pabluss - super,gratuluje.

Pabluss 
Paweł

Wysłany: Pon Paź 26, 2009 7:17 pm   

Dzięki za dobre słowa dziewczyny :)
Tajest! Grunt to dobre, pozytywne nastawienie do życia. Uśmiechać się, nie marudzić i działać , działać i jeszcze raz działać!

Odkąd pogodziłem się ''z niepogadzalnym'' stałem się normalnym.

http://www.youtube.com/watch?v=jedd2FiZTqM

Polecam ten króciutki filmik frrrancuzki :D

ewa49 

Wysłany: Pon Paź 26, 2009 7:34 pm   

Pabluss- dziwny film,ale w sumie nastraja optymistycznie,zawsze to lepiej czlowiek sie czuje, kiedy smieje sie,albo widzi usmiechnietych ludzi....

szater 

Wysłany: Wto Paź 27, 2009 8:35 am   

Własnie tak działa uśmiech!Jest okrutnie zarażliwy i cholernie pozytywny.Gyd wokoło usmiechnięci ludzie łatwiej sie żyje! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pabluss 
Paweł

Wysłany: Wto Paź 27, 2009 8:23 pm   

Acha! Jeżeli są chętni z Lublina, żeby spróbować to dajcie znać. Chodzi mi oczywiście o morsowanie, hartowanie się, bieganie, jazdę na rowerze.
Muszę uprzedzić, że nie mam litości ;)
Ps. Właśnie wróciłem z treningu Krav Magii to również polecam (niestety większość kursów zaczęła się zaraz po wakacjach i trzeba by sporo nadrabiać). Generalnie sporty walki budują olbrzymia pewność siebie a to Nam łuszczykom jest to cholernie potrzebne.
Pozdrówki:)

kajka 
Kajka

Wysłany: Wto Paź 27, 2009 8:27 pm   

Witam wszystkich. Walczę z tym paskudztwem już kilka lat. Raz było lepiej, raz gorzej jak u wszystkich. Miałam już okropny wianuszek na głowie i bałam się każdego powiewu wiatru, który unosił moją grzywkę. Przepisywano mi drogie maści, aż pewnego dnia poszłam do pewnej Pani doktor, a ona przepisała mi maść za około 10 zł (Novate) i szmpon Freederm Tar (wiem, że nie można go teraz dostać). Regularne zmarowanie przez miesiąc dało efekt i znów lubie jak wiatr wieje mi we włosy i to już od około dwóch lat. Teraz tylko doraźnie korzystam z maści. Do kąpieli (zarówno do ciała jak i głowy) używam Puri-Ichtilium Dr Ireny Eris.

Revitol_pl

Wysłany: Sro Sty 27, 2010 5:23 pm   

Najważniejsze ze pomaga,miałas szczescie że trafiła na odpowiedniego i dobrego lekarza,często w wyniku ich błędów choroba pogłębia sie.
Ale fajnie,ze Tobie się udało,oby tak dalej.

Odpowiedz do tematu