Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Psorisan
Autor Wiadomość
Paweł 

Wysłany: Wto Mar 02, 2010 12:56 pm   Psorisan

Nie znacie może jakiejś apteki internetowej, w której dostępny jest psorisan? Najlepiej o najwyższym stężeniu. Do miasta nawet nie kwapię się szukać tego leku, bo u mnie to nawet krem nivea jest trudno dostępny :mrgreen:

nutka 

Wysłany: Wto Mar 02, 2010 4:50 pm   

Np tu -> http://www.zdrowastrona.p...t01returnid=204

Paweł 

Wysłany: Wto Mar 02, 2010 10:45 pm   

Niestety byłem już na tej stronce. Jest na niej przekierowanie do innej tylko i nie można kupić tego specyfiku.

Kurde po co wymyślają leki, które nie można nigdzie dostać :/

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Sro Mar 03, 2010 5:11 pm   

Pawle, słyszałam, że ta apteka sprowadza różne trudno dostepne maści, ale jak mowię tylko słyszałam. Możesz sprawdzić jesli chcesz.
Pozdrawiam serdecznie :smile:

http://www.apteki.com/gniadek/

Paweł 

Wysłany: Sro Mar 03, 2010 11:27 pm   

Dzięki, zobaczę, ale wątpię, żeby wysyłali pocztą ;) A do Wa-wy to kawałek mam :P

grom 

Wysłany: Sro Mar 10, 2010 10:20 pm   

@ Paweł
zapomnij o Psorisanie (niestety) :sad: . Tę maść wycofano już ok. 3-4 lata temu. Dłuuugo i wszędzie jej szukałam. :sad: . Częściowo zastąpił ją Delatar, którego jak wiesz też już nie produkują :sad: . Z dziegci pozostał Cocois, który już znasz. Niestety u mnie efekty słabiutkie, ale zawsze :???:

Paweł 

Wysłany: Czw Mar 11, 2010 1:05 pm   

No właśnie, sporo tego wycofują :/ Chciałem spróbować Psorisanu tylko z tego względu, że ma stężenie większe niż Cocois. Ale nic to, z tego co wyczytałem można zwiększyć wchłanianie maści, który mam zamiar wypróbować. Rezultaty oczywiście Wam przedstawię ;)

circa.about 

Wysłany: Sob Cze 19, 2010 9:37 pm   

Paweł, nie wiem czy Cię jeszcze interesuje ten psorisan, ale dzisiaj podczas wizyty u nowej dermatolog dowiedziałam się, że ona dla swoich pacjentów sprowadza go z Niemiec jako import docelowy. Podobno niezłe efekty, a bez poparzonej skóry jak przy cygnolinie.

Paweł 

Wysłany: Sro Cze 23, 2010 6:13 pm   

Dziękuję za zainteresowanie Cirka :) Ale już raczej nie będę tego stosować ;) Cocois sobie poradził doskonale ;) Plamek mogę liczyć na palcach jednej ręki ;) Ale gdyby coś się zmieniło to wiem do kogo się zwrócić :)

szater 

Wysłany: Sro Cze 23, 2010 7:27 pm   

Cirka a jak ja bym była chętna to jak by to miało wygladać? :roll:

circa.about 

Wysłany: Sro Cze 23, 2010 9:04 pm   

>> szater
Nie mam pojęcia, jak to technicznie wygląda.
Lekarka wspomniała o psorisanie jako o mozliwości leczenia w razie gdyby cygnolina nie dała rady wyleczyc skóry do końca. Na moją uwagę, ze jest on w PL niedostepny stwierdziła, że to zaden problem, bo ona sprowadza go z Niemiec właśnie jako import docelowy.
Wspominał mi o tym też farmaceuta z apteki, gdzie mi robią maści - mówił, że sprowadził ten lek dla dwóch młodych dziewczyn, na które juz nic nie działało i podobno jest super.
Może w aptece zapytaj, jak to technicznie zorganizować.
Ja na razie nawet sie tym nie interesuje, bo głęboko wierzę w siłę działania cygnoliny :)

>> Paweł, jak ja Ci zaadroszczę tych kilku plamek.. Ale już niedługo :)

szater 

Wysłany: Sro Cze 23, 2010 10:06 pm   

Widzisz ja te masc stosowałam z powodzeniem.Jest dużo mniej kłopotliwa od cygnoliny.Nie ma potrzeby jej zmywac,nie brudzi ubran i nie śmierdzi.Gdy sie pracuje i mało sie ma czasu dla siebie sprawa idealna.Sadziłam że jak Twoja lekarka ma dojscie do tej masci to nie będzie problemu.Jezeli tak wyglada sytuacja jak przedstawiłas to łatwiej(jak dla mnie ) podjechac do Niemiec z polska recepta i kupic bez zabawiania sie z aptekami :twisted:

szater 

Wysłany: Czw Cze 24, 2010 6:45 am   

i ta nasza pani ł u każdego lubi co innego :lol:

szaza30
szaza30

Wysłany: Wto Kwi 12, 2011 3:21 pm   

drogi Pawle mam takie pytanie do ciebie choruje na luszczyce od 6 roku zycia mam 31 lat pisalam juz kiwdys o tym obecnie mnie znowy wysypalo najbardziej glowe okolice uszow skronie nogi rece stosuje na twarz lorinden a a na cialo novate bo nic pani doktor mi nie przepisuje innego błagam pomoz czym mam sie leczyc co mi pomoze chodzi mi o twarz glowe i nogi idzie lato jestem zalamana pomozcie mi kochani serdecznie wszystkim z gory dziekuje za odpowiedzi i tobie rowniez Pawle :cry:

szaza30
szaza30

Wysłany: Wto Kwi 12, 2011 3:23 pm   

ps mialam konto na forum zapomnialam loginu i hasla musialam zalozyc nowe jezeli mnie kojazycie pisalam wam o bylym mezu ktory mnie zostawil ze wzgledu na luszczyce przeszlam operacje nowotworowa moze sobie mnie przypomnicie buziaki dla wszystkich i prosze odpiszcie

Odpowiedz do tematu