Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Co działa na Was i polecacie
Autor Wiadomość
kasia1508 

Wysłany: Czw Maj 20, 2010 1:16 am   

Lekarze odradzali wystawianie skóry na bezpośrednie działanie słońca a tymczasem proszę - należy korzystać jak najwięcej. :) I to mi się podoba

Wiesiołek w tabletkach jaki stosuję to OEPAROL. Podaję do informacji jakby ktoś zdecydował się i chciał skorzystać :)

Czy ktoś przyjmował może tabletki Telfast 180mg lub Fexofast 120mg?? Na mnie żadne nie działały więc zrezygnowałam z nich mimo że jestem alergikiem i mogły działać odczulająco. Szkoda żołądka i wątroby. :) Wznowić przyjmowanie?? Nie koliduje to z innymi lekami??

kasia1508 

Wysłany: Czw Maj 20, 2010 1:29 am   

Aha, zapomniałam A co do stosowania zielonej herbaty to w jaki sposób? Picie czy jakieś okłady?? :) Na razie parzę i pije

szater 

Wysłany: Czw Maj 20, 2010 7:14 am   

Dużo tych pytan,postaram sie odpowiedziec:
1.słonce bardzo korzystnie wpływa,pomagając w zaleczaniu-wiekszosc z nas ma duże ,wioczne efekty po letnich kanikułach(sa tez pojedyncze przypadki że na kogos nie działa lub twierdzą że nie działa) :mrgreen:
2.jeżeli jestes alergikiem i musisz przyjmowac leki to je przyjmuj-zdrowie ważniejsze :razz:
3.zielona herbata-smiało pij a liscie nakładaj na zmiany,przykrywaj folią i....łyska ladnie zejdzie :mrgreen:
4.nie stosuj sama żadnych tabletek czy masci.Zawsze rzuc pytanie na forum. :mrgreen:
5.możesz napisac jeden długi post z pytaniami w punktach,łatwiej odpowiadac :roll:
6.odnosnie solarki:pomału do celu,lepsze jest chyba stojące.(lekarza mozesz zapytac na wizycie o lecznicze naswietlania) :mrgreen:

Powodzenia! :mrgreen:

kasia1508 

Wysłany: Pią Maj 21, 2010 12:24 am   

Wielkie dzięki Szater za cenne słowa. :)

Jutro odwiedzę jeszcze jednego dermatologa. W ramach kuracji poproszę o mniej inwazyjne leki niż sterydy, wezmę te które miałam dotychczasowo. Niech zobaczy.
Zaczynam wypalać panią ł. Zobaczymy czy przyniesie to pożądane efekty. :)

tygryska 
tygryska

Wysłany: Pią Maj 21, 2010 8:33 am   

kasiu przyniesie na pewno :) tylko cierpliwie podejdz do tematu
no a na pewno nie bedzie po cygnoline powtornych wysypow jak po sterydach ....

Xenia

Wysłany: Wto Maj 31, 2011 9:30 pm   

Nie wiem czemu wszyscy narzekaja ciagle na wysypy po sterydach, dajcie sobie dobrac odpowidnia dawke u lekarza (dobrego) to ryzyko wysypow sie znacznie zmiejsza, mi dobrali Clobex'u i wcale dramatu nie bylo.

szater 

Wysłany: Wto Maj 31, 2011 9:37 pm   

Tak na wszystkich forach zachwalasz ten steryd jak i leczenie nim....poczytaj....albo do zobaczenia za...jakis czas....nie ma dymu bez ognia moja droga...los raz cie oszczedził...badz mu wdzieczna i...nie ryzykuj :mrgreen:
...sterydy czasem sa konieczne po to je ludzie wynalezli ale nie wolno ich stosowac długo i bezpiecznie a niestety łuszczyca to nie choroba na raz :wink:

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Czw Cze 02, 2011 1:56 am   

....i tak napisala stara wiedzma szaterka , ktora cmokam w zarumieniony teraz policzek :lol:

szater 

Wysłany: Czw Cze 02, 2011 7:56 am   

...cmoka przyjmuje ale:

1.policzek sie nie zarumienił :razz:
2.czarownica a nie wiedzma :zly:

borek 

Wysłany: Pią Cze 03, 2011 6:53 pm   Re: Co działa na Was i polecacie

Monika* napisał/a:
Wiem że na każdego działa coś innego, ale właśnie stoję przed dylematem co dalej stosować. Każda wizyta u dermatologa kończysię receptą na jakiś steryd- wcześniej Dermowate a teraz Novate maść - jakby nie znał nic innego. Odstawiłam sterydy prawie rok temu i chcę się tego trzymać, ale stan mojej skóry nie poprawił się. Jakie metody niesterydowe stosujecie.

Witam
Ponieważ znalazłem coś co na mnie zadziałało to postanowiłem się zarejestrować i podzielić się z Wami tą informacją. Do tej pory byłem biernym uczestnikiem tego forum tzn. czytałem Wasze rady, przeżycia i część z nich wcielałem w życie. Dowiedziałem się też wiele ciekawych rzeczy o lekach, które mi przepisywali lekarze. Tak czy inaczej wszystkie dotychczasowe metody były nieskuteczne.
Aż któregoś dnia (nie jestem pewien gdzie) wyczytałem o leku, który postanowiłem sprawdzić. Nazywa się EXOREX.
Ja mam problem ze skórą głowy przede wszystkim. Dlatego kupiłem szampon i lotion tej firmy. Używam go już miesiąc i efekty są znakomite. Najlepsze z wszystkich leków jakie przez ostatnie lata próbowałem. Nie jest to może tanie, ale wydałem już mnóstwo pieniędzy na leki, lekarzy itp. więc dałem szansę i tej firmie. Naprawdę nie żałuję.
Jeśli macie jakieś pytania odnośnie tego leku to piszcie, chętnie odpowiem i pomogę.

Odpowiedz do tematu