Wysłany: Czw Maj 20, 2010 1:16 am
Lekarze odradzali wystawianie skóry na bezpośrednie działanie słońca a tymczasem proszę - należy korzystać jak najwięcej. I to mi się podoba
Wiesiołek w tabletkach jaki stosuję to OEPAROL. Podaję do informacji jakby ktoś zdecydował się i chciał skorzystać
Czy ktoś przyjmował może tabletki Telfast 180mg lub Fexofast 120mg?? Na mnie żadne nie działały więc zrezygnowałam z nich mimo że jestem alergikiem i mogły działać odczulająco. Szkoda żołądka i wątroby. Wznowić przyjmowanie?? Nie koliduje to z innymi lekami??
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 7:14 am
Dużo tych pytan,postaram sie odpowiedziec:
1.słonce bardzo korzystnie wpływa,pomagając w zaleczaniu-wiekszosc z nas ma duże ,wioczne efekty po letnich kanikułach(sa tez pojedyncze przypadki że na kogos nie działa lub twierdzą że nie działa)
2.jeżeli jestes alergikiem i musisz przyjmowac leki to je przyjmuj-zdrowie ważniejsze
3.zielona herbata-smiało pij a liscie nakładaj na zmiany,przykrywaj folią i....łyska ladnie zejdzie
4.nie stosuj sama żadnych tabletek czy masci.Zawsze rzuc pytanie na forum.
5.możesz napisac jeden długi post z pytaniami w punktach,łatwiej odpowiadac
6.odnosnie solarki:pomału do celu,lepsze jest chyba stojące.(lekarza mozesz zapytac na wizycie o lecznicze naswietlania)
Wysłany: Pią Maj 21, 2010 12:24 am
Wielkie dzięki Szater za cenne słowa.
Jutro odwiedzę jeszcze jednego dermatologa. W ramach kuracji poproszę o mniej inwazyjne leki niż sterydy, wezmę te które miałam dotychczasowo. Niech zobaczy.
Zaczynam wypalać panią ł. Zobaczymy czy przyniesie to pożądane efekty.
Nie wiem czemu wszyscy narzekaja ciagle na wysypy po sterydach, dajcie sobie dobrac odpowidnia dawke u lekarza (dobrego) to ryzyko wysypow sie znacznie zmiejsza, mi dobrali Clobex'u i wcale dramatu nie bylo.
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Maj 31, 2011 9:37 pm
Tak na wszystkich forach zachwalasz ten steryd jak i leczenie nim....poczytaj....albo do zobaczenia za...jakis czas....nie ma dymu bez ognia moja droga...los raz cie oszczedził...badz mu wdzieczna i...nie ryzykuj
...sterydy czasem sa konieczne po to je ludzie wynalezli ale nie wolno ich stosowac długo i bezpiecznie a niestety łuszczyca to nie choroba na raz
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Wysłany: Pią Cze 03, 2011 6:53 pm Re: Co działa na Was i polecacie
Monika* napisał/a:
Wiem że na każdego działa coś innego, ale właśnie stoję przed dylematem co dalej stosować. Każda wizyta u dermatologa kończysię receptą na jakiś steryd- wcześniej Dermowate a teraz Novate maść - jakby nie znał nic innego. Odstawiłam sterydy prawie rok temu i chcę się tego trzymać, ale stan mojej skóry nie poprawił się. Jakie metody niesterydowe stosujecie.
Witam
Ponieważ znalazłem coś co na mnie zadziałało to postanowiłem się zarejestrować i podzielić się z Wami tą informacją. Do tej pory byłem biernym uczestnikiem tego forum tzn. czytałem Wasze rady, przeżycia i część z nich wcielałem w życie. Dowiedziałem się też wiele ciekawych rzeczy o lekach, które mi przepisywali lekarze. Tak czy inaczej wszystkie dotychczasowe metody były nieskuteczne.
Aż któregoś dnia (nie jestem pewien gdzie) wyczytałem o leku, który postanowiłem sprawdzić. Nazywa się EXOREX.
Ja mam problem ze skórą głowy przede wszystkim. Dlatego kupiłem szampon i lotion tej firmy. Używam go już miesiąc i efekty są znakomite. Najlepsze z wszystkich leków jakie przez ostatnie lata próbowałem. Nie jest to może tanie, ale wydałem już mnóstwo pieniędzy na leki, lekarzy itp. więc dałem szansę i tej firmie. Naprawdę nie żałuję.
Jeśli macie jakieś pytania odnośnie tego leku to piszcie, chętnie odpowiem i pomogę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum