Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
czym natłuszczacie skórę
Autor Wiadomość
iwona dąbrowska 
kiwi

Wysłany: Wto Gru 11, 2007 11:05 am   

oliwa z oliwek cudo wszystkiego probowałam jak po kąpieli nasmaruje sie oliwa to na drugi dzien rano przed pracą nie musze nawilzac ciała rewelka :grin:

Niamka 
Aiko

Wysłany: Pon Gru 24, 2007 1:46 pm   

:o ojojoj Wy tu takie różne specyfiki a ja (zdrowe części skóry) smaruje zwykłymi balsamami np. Garnier...

ewelina 
Jadzka

Wysłany: Sob Lut 23, 2008 11:15 am   

ja od jakiegos czasu uzywam na przemian jednego dnia ,,JOHNSONS BABY OIL'' natomiast nastepnego balsamu do ciala ,,DAVE''-Summer GLOW-bardzo dobrze natluszcza moja skore a przy tym jednoczesnie dodaje jej koloru :wink:

Karolina23 
Karolina

Wysłany: Pią Sie 22, 2008 2:08 pm   

Hej!

Mi ostatnio w aptece magister poleciła Hydrokortyzon 0.5% bez zrecepty dosc tani bo 8 zł,jest tez na recepty mocniejszy 1 %,Musze powiedziec ze bardzo pomaga.Polecam!Poza tym płyn do mycia ciała Elcom fantastyczny!

spinacz

Wysłany: Nie Sie 24, 2008 3:05 pm   

Polecam parafine i oczywiscie Oliwke:)) ktora jest nie zastąpiona

Grzesiek23 
Bierdoneczki są w kropeczi :)

Wysłany: Wto Paź 14, 2008 8:39 pm   

ja używam do kąpieli Atopil olejek do niemowląt oprócz tego jak sie myje to nivea creme soft po kąpieli już nic bo jestem tłusty jak wosk ale jak mało jest a to zauważam to wale na siebie ziaja lipocell z witamina A,E.F a na stawy Garnier skin naturals na zrogowacenie taki czerwony...i w tedy wiem ze pani ł dostaje po dup... ze tak to powiem ;p

a grunt to się smarować i to tak jak wosk chodzić ;p

GwiazdaDisco 
Nierealna...

Wysłany: Wto Paź 14, 2008 9:29 pm   

Ja stosuję maść robioną z witaminą A :)

Stix 

Wysłany: Pią Paź 17, 2008 10:43 pm   

Ja do natłuszczania i w ogóle do nawilżania używam mleczka dardia. Dobrze pielęgnuje skórę.

Dotka 

Wysłany: Pon Lut 09, 2009 8:28 pm   

Ja po kąpieli, przed maściami, stosuje La Roche-Posay wygładzająco-nawilżające mleczko do ciała ISO-UREA, szybko i ładnie się wchłania i pozostawia bardzo długo ochronny filtr na skórze.
Po tym jak maści mi już łuszczyca wchłonie i czuję suchość smaruję się oliwką dla dzieci w żelu, bo szybciej się wchłania niż w tradycyjnej postaci. Na noc jeszcze raz La Roche.

EWaa

Wysłany: Pon Lut 09, 2009 9:51 pm   

La Roche- Posay to dosć drogie, nie wiem czy z uwagi na to, że musimy smarować sie dość dużo i często. Osobiście smaruje sie teraz Balsamem Garnier ( biały) i bardzo sobie chwale, natłuszcza wyśmienicie, wchłania sie b. dobrze, a i cena jest przystepna.

Dotka 

Wysłany: Pon Lut 09, 2009 11:10 pm   

EWaa masz całkowitą rację, że to drogie jest (za 400ml około 67zł), ale i stosunkowo wydajne. Doszłam do niego po wypróbowaniu wieli rzeczy (na łuszczycę choruje już ze 22 lata), bo mam dość alergiczną skórę i generalnie na wszystko się prędzej bądź późnej uczulam, a to mleczko stosuje już od 1,5 roku i bardzo je sobie chwalę, choć zawsze boli mnie po kieszeni jak je kupuję. Czego się jednak nie robi dla naszej łuszczycy :grin:

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Nie Lut 15, 2009 3:57 pm   

o qrcze..to wy chyba polowe pensji wydajecie na te wszystkie specyfiki..ja od wielu lat uzywam robionej 1% masci hydrocortisonowej i zapewniam was ze spisuje sie na medal..a jeden pojemnik 200mll kosztuje 10 zl. i wystarcza prawie na miesiac.pozostaje jszcze plynna parafina a ta z kolei litrowa butelka 38 zlotych a wystarcza na 3-4 miesiace..oczywiscie zdaje sobie sprawe ze na kazda skore dziala inny specyfik ale po laach probowania wszystkiego doszedlem do wniosku z e te dwa smarowidla spelniaja wszystkie cechy idealnego natluszczania..no i ile kasy w kieszeni pozostaje:P;:P;

EWaa

Wysłany: Nie Lut 15, 2009 7:02 pm   

gdzie kupujesz parafine????

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Pon Lut 16, 2009 1:58 am   

[plynna parafine kupisz w kazdej aptece..tylko wez od razu duzy pojemnik..taniej wychodzi

Emilia93

Wysłany: Pon Lut 16, 2009 3:27 pm   

Na ciało - Oliwka Johnson's baby w żelu. (Około 10 zł)
Na Twarz - krem Pharmaceris P. (Około 35 zł)

Odpowiedz do tematu