Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Efekt motyla
Autor Wiadomość
Pawel 
Administrator

Wysłany: Wto Paź 25, 2011 12:30 am   

tygryska napisał/a:
cos jak nie mozna byc troche w ciazy? ;)

Jak nie można jak można :) :arrow: http://wiadomosci.onet.pl...,wiadomosc.html

Carla Bruni troche w ciazy.jpg
Plik ściągnięto 15545 raz(y) 75.33 KB

tygryska 
tygryska

Wysłany: Wto Paź 25, 2011 12:32 am   

hahahahaha no jednak ja uwazam ze nie mozna byc troche w ciazy ;) chociaz wierzyc chyba jednak mozna troche albo troche inaczej ;)
a wracajac do efektu motyla to chcialabym wierzyc ze wszystko w zyciu zalezy od nas ale... zyje juz na tyle dlugo na tym swiecie ze widzialam juz duzo duzo przypadkow/wypadkow a moze zamierzen jakiejs sily wyzszej ;)

Pawel 
Administrator

Wysłany: Wto Paź 25, 2011 12:51 am   

To był tylko żart :) nie chciałem schodzić na poziom onetu czy innego tvnu :)

A wracając do tematu, wierzę, że wszystko zależy od nas a raczej, że mamy duży wpływ na to jak będzie wyglądać nasze życie kiedy sie nie poddajemy. I chociaż czasem pozornie szanse w życiu nie są równe i spotykamy na swojej życiowej drodze różne przeszkody to trzeba je traktować jak wyzwania. Dzięki temu możemy się dużo nauczyć. Żadną sztuką jest przeżyć życie kiedy wszystko układa się świetnie. Sztuką jest poradzić sobie z niepowodzeniami i wstać szybko kiedy się upadnie. To bardzo długi temat, można o tym długo rozmawiać. Wkrótce napisze o tym więcej w tym dziale, który jest jeszcze nieczynny :)

A co do przypadków, miałem w swoim życiu tyle zdarzeń które miały małe szanse żeby się zdarzyć że wierze w przypadki coraz mniej :) Miałem kiedyś wypadek samochodowy przy 100km/h gdzie stłukły mi się tylko lampy i pogniotłem lekko auto, innym razem spotykałem ludzi na swojej drodze, których akurat w tym momencie życia potrzebowałem. Spotkałem też trochę niefajnych ludzi ale obcowanie z nimi dało mi bardzo dużo, nauczyłem się jak uodparniać się na toksyczne osobowości i dzięki temu później uniknąłem większych przykrości.

Nawet choroba, której poświęcone jest to forum dużo mi dała i może nie była tylko przypadkową manifestacją mutacji genów. Gdybym miał całkiem zdrową skórę myślę, że prowadziłbym bardziej rozrywkowy tryb życia. Nie przeczytałbym wielu książek, nie myślałbym o wielu rzeczach, które sobie przemyślałem.

tygryska 
tygryska

Wysłany: Wto Paź 25, 2011 1:01 am   

ogolnie nawet porazke da sie przekuć na zwyciestwo

Pawel 
Administrator

Wysłany: Wto Paź 25, 2011 1:06 am   

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą :)

tygryska 
tygryska

Wysłany: Wto Paź 25, 2011 1:07 am   

tak - zgodze sie - moze nie zwyciezca ale nie przegrales dopoki walczysz nawet wiedzac ze nie da sie zwyciezyc ;)

szater 

Wysłany: Wto Paź 25, 2011 8:25 am   

Pawel napisał/a:
To był tylko żart nie chciałem schodzić na poziom onetu czy innego tvnu

powyborczy efekt motyla? :shock:

Pawel 
Administrator

Wysłany: Wto Paź 25, 2011 8:41 am   

Raczej przedwyborczy :lol: kolejne wybory już za niecałe 4 lata :)

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Wto Paź 25, 2011 4:47 pm   

Pawel napisał/a:
.. innym razem spotykałem ludzi na swojej drodze, których akurat w tym momencie życia potrzebowałem. Spotkałem też trochę niefajnych ludzi ale obcowanie z nimi dało mi bardzo dużo, nauczyłem się jak uodparniać się na toksyczne osobowości i dzięki temu później uniknąłem większych przykrości

Doświadczenia takie, to chyba każdy z nas ma. Ważne, żeby ci niefajni, nie przysłonili nam tej całej cudownej reszty :grin:
Niby asertywni jesteśmy ale jakże często: mimo lat, mimo doświadczeń, lecimy jak ćmy do ognia. Wierzę, że jednak po coś :hmm:
Cytat:
Nawet choroba, której poświęcone jest to forum dużo mi dała i może nie była tylko przypadkową manifestacją mutacji genów. Gdybym miał całkiem zdrową skórę myślę, że prowadziłbym bardziej rozrywkowy tryb życia. Nie przeczytałbym wielu książek, nie myślałbym o wielu rzeczach, które sobie przemyślałem.

W moim przypadku, Taką chwilką zatrzymania, też była choroba, nie była nią ł..
Łuszczycy zawdzięczam, moje ponowne, otworzenie się na ludzi :mrgreen:

PS. Puma, to nie selektywizm, to dualizm, który mam wdrukowany z tyłu głowy. Taka przywara, która mnie zmusza cały czas, do korekty w podejściu do otaczającej rzeczywistości. :hmm:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Wto Paź 25, 2011 5:33 pm   

puma napisał/a:
raczej można wierzyć selektywnie :lol:

no to ja jestem wierzaca selektywnie :) dzieki krewniaczo za okreslenie ;) :>

Gosiaczek68 

Wysłany: Wto Paź 25, 2011 7:16 pm   

Pawel napisał/a:
Zmyślona historyjka:
Kasia któregoś dnia postanowiła poczytać w internecie o maści, którą przepisał jej lekarz. Rzuciła na google "elocom" i znalazła nasze forum. Przy okazji znalazła tu wiele ciekawych tematów i postanowiła się zarejestrować. Pisząc na forum zaprzyjaźniła się z Markiem, który pochodził z Polski ale wyemigrował na stałe do Australii, ich wirtualna znajomość rozwinęła się na tyle, że następne wakacje Kasia postanowiła spędzić w kraju kangurów.
Poznali się lepiej, wzięli ślub i żyli długo i szczęśliwie wieczory spędzając na popijaniu herbaty z eukaliptusa i wyprowadzaniu misia koala na spacer.

Ja tak jak ta Kasia z opowiadania tylko do Australi nie wyjechałam i nie popijam herbatki z eukaliptusa tylko z uczepu.
Na forum znalazłam sie przez google.
A właściwie przypadkowo spotkałam na poczcie czyli w mojej pracy dawnego znajomego, który proponował mi badanie pierwiastkowe włosa i gwarancję zaleczenia ł przez leczenie pierwiastkami i wpisałam w googlach i tak znalazłam sie na forum.
Pierwiastkami się nie leczyłąm tylko dziegciami, o których wcześniej nic nie wiedziałam. Jednak to wielki przypadek. Ktoś musiał skierować tego znajomego do mnie bo nie widziałam go ze 20 lat, pojawił sie jak zjawa i więcej się nie pokazał.

Daleka jestem od wiary w takie przypadki, bo ja sprzedaca i ciągle mnie szkolą, że to ode mnie zależy jak potoczy się moje życie. A jednak.... :hmm:

szater 

Wysłany: Sro Gru 14, 2011 7:11 pm   

czy wszystko co robimy moze stac sie efektem motyla?....bo czasami mam wrazenie ze raczej efektem wybuchu wulkanu..... :hmm:

beny

Wysłany: Pon Lis 18, 2013 3:03 pm   

Zawsze możesz zostać zwycięzcą :D

Odpowiedz do tematu