Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomóżcie
Autor Wiadomość
Adix 

Wysłany: Wto Lis 22, 2011 7:59 pm   

u mnie jak narazie najlepiej sprawuje się Kozie mleko z ziaji

daro 

Wysłany: Wto Lis 22, 2011 8:37 pm   

tygryska napisał/a:
na mnie tez dobrze dziala - ale jak zawsze widzimy ze na kazdego dziala cos innego....
szkoda daro bo to dobry balsam i niedrogi - trzeba szukac dalej
probowales buskiej maski siarczkowej?
u mnie ladnie zmiekczyla wszystko tak ze nie robi mi sie skorupa...

Jeszcze nie próbowałem, jak na razie wróciłem do Medidermu mam ten z zielonym "paskiem" w sumie nie szczypie mnie po nim i służy mi tylko do nawilżania :) po kąpieli, bo po niej wścieklizny dostaje :( tak mnie swędzi

a co to jest ta maska siarczkowa?

basia44 

Wysłany: Wto Lis 22, 2011 8:40 pm   

Maść czy balsam nagietkowy wyciąga stan zapalny ze skóry i dlatego na początku może być odwrotny skutek od zamierzonego po jakimś czasie jest normalnie maścią zawsze smaruje stopy,nawet jak nie mam tam zmian.

Daro.......... a próbowałeś kąpieli z sodą oczyszczoną po tym skóra wściekle nie swędzi.

tygryska 
tygryska

Wysłany: Wto Lis 22, 2011 9:26 pm   

takie uzywam - bardzo chwale - jak chcesz to podaj jakis namiar na ciebie na pw to wpakuje troche do torebki foliowej i ci wysle - na sprobowanie ;)
Ostatnio zmieniony przez Pawel Wto Lis 22, 2011 11:47 pm, w całości zmieniany 2 razy  

Adix 

Wysłany: Wto Lis 22, 2011 9:35 pm   

Bardzo dobra maska a co najważniejsze mozna ją stosowac jako krem bądz balsam bez zmywania osobiscie chwalę ten produkt cena tez całkiem niezła

[ Dodano: Wto Lis 22, 2011 9:44 pm ]
daro napisał/a:
a co to jest ta maska siarczkowa?

buska maska siarczkowa jest unikalnym na skalę światową produktem uzdrowiskowym. Umożliwia osobom z problemami skórnymi, jak i pielęgnującymi swoją skórę korzystanie z właściwości wód siarczkowych bez konieczności wizyty w uzdrowiskach takich jak Busko-Zdrój i Solec-Zdrój znanych ze skutecznego leczenia chorób reumatycznych i skóry (m.in. łuszczyca).

Maska jest wykorzystywana m.in. w okładach i kąpielach siarczkowych których działania zostało potwierdzone w badaniach:

Wygładzające (zmniejsza złuszczanie, rogowacenie przymieszkowe i pękanie naskórka)
Nawilżające
Zmniejsza widoczność rozstępów i zapobiega tworzeniu się nowych
Zmniejsza widoczność cellulitu
Poprawia ogólny wygląd skóry i jej koloryt (po min. 3 tygodniach stosowania)

Jest polecana do wszystkich rodzajów skóry, szczególnie do skóry skłonnej do nadmiernego złuszczania, rogowacenia przymieszkowego, pękania naskórka oraz z cellulitem (lub skłonnością do cellulitu) i rozstępami.

Kuracja maską siarczkową odświeża, relaksuje, przedłuża kurację sanatoryjną.

przerażona 
przerażona

Wysłany: Sro Lis 23, 2011 10:18 am   

Witam mówicie że nie powinnam natłuszczać czymś co ją szczypie? testujemy nowy sposób zamiast maści smaruje ja miąszem z aloesa podobno to bardzo skuteczne ale ona mowi że to szczypie, testujemy dopiero trzeci dzień i wydaje mi się że jest lepiej jak było za wyjątkiem brzucha ale z rąk i nóg chodzi ładnie. Nie wiem czy odstawić tek kwiatek cz jeszcze poczekać. A może na brzuchu wrócić do daivonexu? podpowiedzcie coś. :hmm:

[ Dodano: Sro Lis 23, 2011 10:20 am ]
A i jeszcze gdzie mogę kupić tą maskę siarczkową?

basia44 

Wysłany: Sro Lis 23, 2011 10:27 am   

przerażona...................
Jeśli chodzi o kwiatek to może troszkę szczypać aloes goi przetoki w skórze porobione drapaniem i sterydami dlatego troszkę szczypie jeśli widzisz poprawę to ja bym go stosowała dalej a potem natłuszczała maścią z witA
to nie to samo co kremy czy balsamy w których jest chemia.

Jeśli niżej pytasz o maść z wit A to............. tak ona się nazywa ochronna wit A
Ostatnio zmieniony przez basia44 Sro Lis 23, 2011 12:16 pm, w całości zmieniany 1 raz  

przerażona 
przerażona

Wysłany: Sro Lis 23, 2011 10:50 am   

a jak nazywa się ta maść?

Adix 

Wysłany: Sro Lis 23, 2011 11:14 am   

przerażona napisał/a:
A i jeszcze gdzie mogę kupić tą maskę siarczkową?

Powinnaś znaleźć w aptece lub na allegro :
http://allegro.pl/listing...category=0&sg=0

Ja kupowałem między innymi w sklepie w kielcach przesylka do lublina do 2dni tak wiec bardzo szybko tutaj namiar

Sklep Zielarsko-Kosmetyczny
HERBA-VITA
25-406 Kielce
ul. Konopnickiej 5

tygryska 
tygryska

Wysłany: Sro Lis 23, 2011 12:29 pm   

ja w aptece w ktorej najczesciej robie "zakupy" i gdzie pani mnie zna, poprosilam o sprowadzenie (dalam fotke wydrukowana) i nie bylo problemu

daro 

Wysłany: Sro Lis 23, 2011 3:56 pm   

Ja też stosowałem miąższ z kwiatuu aloesa na nogę w sumie na ranę łuszczycową, szczypało, ale pomagało, może ona ma zmiane, która troszkę jest nadpęknięta albo zadrapana

Gosiaczek68 

Wysłany: Sro Lis 23, 2011 4:11 pm   

A propo buskiej maski, można ja kupić w aptekach DBAM O ZDROWIE, sieć aptek są w prawie każdym mieście.
http://www.doz.pl/apteka/...la_relaks_500_g
Może też ja można stosować u dzieci, ale może bardziej doświadczeni się wypowiedzą. :roll:

Gosiaczek68 

Wysłany: Sro Lis 23, 2011 10:01 pm   

Zastosuj również kąpiele w słomie owsianej lub zamiennie w płatkach owsianych

Henia napisała
Gosiu do gara> pogotować z 15-20 min.> i do wanny.

Płatki: torebkę-0,5 kg., najpierw przepuszczam przez blender- nie muszę wtedy cedzić tego wywaru, idzie w rury jak nic; gotuje toto w garnku, potem do wanny i dopuszczasz ciepłą wodę ile tam chcesz.
Na koniec najprzyjemniejsze- polegiwanie w domowym SPA. Przy okazji można dodać do tego gotowanka: siemię lniane i np. szałwię

Taka kapiel dobrze robi na skórę po niej trzeba nawilżyc może to byc balskam nagietkowy http://www.herbapis.nazwa...products_id=543

mediderm zwykły niebieski krem niva

andrzej 
andrzej

Wysłany: Sro Lis 23, 2011 11:51 pm   

ja kupiłem tę maskę siarkową w Busku jak byłem w sanatorium są dwa rodzaje ta na zdjęciu powyżej (Dr Duda)krem do pielęgnacji ciała Spa ,oraz buska maska siarczkowa do ciała produkcji Sulphur prubowałem obydwie na mnie nie działa...pierwsza morze lepsza troche tłuściejsza przyjemny zapach prubujcie może do natłuszczenia po innych maściach stosuje ją niedługo ,drugą zużyłem dwa opakowania po 0,5 kg.

przerażona 
przerażona

Wysłany: Czw Lis 24, 2011 4:36 pm   

Witam to znowu ja. Tak czytam i czytam i zauważyłam że po każdym wysypie powinien być jakiś okres remisji a naszym przypadku od prawie dwóch lat nie było żadnej przerwy. To wszystko mnie przeraża. Teraz od paru dni smarujemy tym aloesem i wydawało mi się że jest lepiej ale chyba nic z tego. Niby nogi plecy ręce ok ale brzuch jest coraz gorszy i nie wiem czy mam odstawić tego kwiatka czy nie :hmm: . Dobija mnie to wszystko coraz bardzieji chyba nie mam już siły :sad:

Odpowiedz do tematu