Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
REVITOL DERMASIS
Autor Wiadomość
Adrian21 

Wysłany: Pią Maj 31, 2013 8:29 pm   

Problem w tym,że obecnie nie mogę iść do lekarza ponieważ nie jestem ubezpieczony.

W ogóle skóre głowy mam strasznie łuszczącą się, gdy wezmę i paznokciem przejadę to głowie to normalnie pod paznokciem mam skóre... jedynie po umyciu głowy ta skóra jest mocniejsza, ale po jakims czasie jest coraz gorsza, strasznie mi sie skóra i włosy szybko przetłuszczają..

Teraz w zasadzie można się zastnawiac po co on tu pisze jak nie wie na 100 % czy ma łuszczyce. Ale po tym co Wam opisałem nie możecie nic powiedzieć?

Co powiecie na to http://www.doz.pl/leki/p3124-Diprosalic wiem wiem, na recepte ale to akurat nie jest problemem :D

tygryska 
tygryska

Wysłany: Pią Maj 31, 2013 9:00 pm   

powiemy ze sprobuj naturalnych plus zel pharmaceris ;) zaszkodzic na pewno nie zaszkodzi a prawdopodobnie pomoze - no i postaraj sie o ubezpieczenie i zajrzyj do dermatologa...

waldek 
WALDEK

Wysłany: Pią Maj 31, 2013 9:17 pm   

Adrian to ze nie jestes pewien czy luszczyca nie znaczy ze nie mozesz pisac .Trudno nam jednak w 100 % stwierdzic co to jest .Diprosalic ci odradzam .Jesli cos to sprobuj tych naturalnych metod co dziewczyny ci polecaja .

Adrian21 

Wysłany: Pią Maj 31, 2013 9:38 pm   

Tak zrobię, lecz pierwsze muszę kupić składniki, nie wiem czy ten olejek rycynowy kupie w każdej aptece? Chyba nie bedzie trudno dostepny:)

SZATER jak juz zrobię tą maść z drożdzy to co dalej z nią zrobić? Całą nałożyć na włosy i czoło? Na jak długo? Czy np na lokcie gdzie mam też zaczerwienienie też? Może pomóc? Czy to tylko na głowe?

basia44 

Wysłany: Pią Maj 31, 2013 9:46 pm   

A ja dopowiem że w zasadzie czy to atopowe czy łuszczyca czy łojotok podobnie się leczy i tutaj najlepiej sprawdzają się
maska j.w. czy wcieranie ciepłego octu w głowę,ja tylko dodaje do ostatniego płukania octu,zmiany smaruje maścią ochronną z wit A dobrze się zmywa, łuska po niej nie narasta i zmiany się goją,do tego żel do mycia i głowę zaleczysz
jak zaczniesz ze sterydem wysyp będzie większy i trudniejszy do zaleczenia jak to po sterydach
jesteś młody szybciej zmiany się zagoją i skóra zregeneruje cierpliwości i systematyczności chociaż miesiąc ci potrzeba jak zobaczysz pierwsze efekty raźniej pójdzie leczenie :smile:
Co do drapania nie zawsze te nasze pazurki czyściutkie som :razz: więc często dochodzi do nadkażenia grzybiczego czy bakteryjnego i zmiany sie powiększają nie znaczy to wcale że możemy zarazić kogoś robimy tylko krzywdę sobie
wszystkie wyżej podane specyfiki działają i na to.

Odpowiedz do tematu