Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw Lut 27, 2014 7:19 am
Kolezanka bzdury wypisuje a dział reklamy jest gdzie indziej
Przejsc to moze wedrowiec trase ,ktorą sobie załozył że pokona i katar,nawet pchła czy wsza moze przejsc...łuszczyca jest chorobą nieuleczalna wiec...siemie pomoze jak umarłemu kadzidło....prosze nas nie traktowac jak idiotów acha...pozdrowienia dla sasiadki....jakiejkolwiek
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Nie koniecznie zgadzam się że to bzdury siemię lniane ma wiele właściwości i to że ktoś wierzy w nieuleczalność choroby nie daje mu prawa do ośmieszania innych którzy wierzą w moc natury
dla mnie to nie reklama a podzielenie się info co komu pomaga
cierpliwość i wytrwałość to cechy które powinny być na pierwszym miejscu u nas chorych
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
ja piję siemie regularnie codziennie po szklance wywaru z niezmielonych nasion.
zbawinny wpływ na jelita, niestety nie widać jakiej poprawy łuszczycy, choć jeżli to siemię marginalizuje dolegliwości jelitowe, dużo witami +omega 3, to w/g mnie wpływa na poprawę naszego stanu zdrowia czyli wpływ na łusczycę w dłuższym czasie powinien jakiś tam być.
żeby było udokumentowane naukowo- transplantolog powiedział ze żadne leki osłonowe nie dają takich efektów jak picie regularnego wywaru z niezmilonych ziaren siemienia.
dziadek dawno temu dawał cielakowi siemię na błyszczącą sierść sam pomagałem poić
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Lut 28, 2014 8:36 am
Basia przestan wszędzie wywijac szabelką...poczytaj o czym pisze....i co chciała osiągnąc osoba wyzej...skoro nie rozumiesz...to już twój problem
leczysz i leczysz wszystkie mozliwe choroby jakie tylko sa w katalogu chorób i...cos efektów nie widac
Co do siemienia to znany od zawsze sposób na osłone błony sluzowej żołądka....łuszczycy raczej nie leczy podobnie jak słoma czy płatki...moze łagodzic niczego jednak nie zaleczy...no chyba że w twojej rodzinie
...a teraz....atak
miłego dnia pogodnym i radosnym ludkom
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Jedna ważna uwaga do picia siemiania.
Siemię należy pić albo 1.5-2 godzin przed braniem leków lub tyle samo po; zażywanie leków i picie siemiania w zbliżonym czasie powoduje zmniejszoną przyswajalność leków; ze względów na "osłonową funkcję siemienia"- "glutowa bariera"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum