Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy to pomaga?
Autor Wiadomość
Żelka_94 

Wysłany: Wto Cze 19, 2007 5:18 pm   

Rzeczywiście zdziwiłam się...

ANOIL!!! Moje plamy są identyczne jak były!!! Wciąż czerwone... nie wyblakły... większe efekty po zielonej herbacie nawet miałam... :(

EWaa

Wysłany: Wto Cze 19, 2007 6:02 pm   

żelka podejdz do problemu na spokojnie , chociaz wiem , ze to b. trudne,..... nie ma takiego specyfiku co by pomogł ci natychmiast, chyba, że bedziesz sie smarowac na okraglo sterydowymi masciami , ale tego ci nie polecam bo to jest poprawa( o ile mozna to tak nazwać) za moment...zanim znajdziesz co tak naprawde ci pomaga musi minac troche czasu , systematycznosć i cierpliwosć to twój sprzymiezeniec , narazie próbuj wszystkiego , ja zanim doszlam co mi pomaga piłam serwatke, kombinowalam z roznymi masciami i kremami a nawet piłam wstretna wode z alg morskich i smarowałam się tą wodą .

Żelka_94 

Wysłany: Wto Cze 19, 2007 6:12 pm   

no ale anoil po pierwszym troszke wyblakly a mi wogule

wierszokletka 

Wysłany: Wto Cze 19, 2007 6:42 pm   

to, że Jej wyblakło nie znaczy, że z Tobą będzie tak samo. nie bądź taka w gorącej wodzie kąpana. nie wszystkim pomaga to samo i nie zawsze poprawa następuje natychmiast, przyzwyczaj się do tego...

anoil87 
ruda

Wysłany: Wto Cze 19, 2007 7:42 pm   

Żelka przykro mi że Ci nie pomogło od razu..... może potrzebujesz troche więcej czasu, może u Ciebie to nie ruszy z miejsca od razu po pierwszym użyciu :sad:

jedno jest pewne - to Ci napewno nie zaszkodziło :smile:

u mnie lepiej nadal ale i tak wszystko stanęło w miejscu. Zawsze staje w jakimś miejscu i nie chce sie do reszty wygoić :roll:

nie denerwuj sie, skoro herbata Ci pomaga to spróbuj zastosować to i to..... ja oprócz drożdży smaruje sie jeszcze 2 razy dziennie maściami, łykam kwas foliowy (folik) i olej wiesiołkowy z tranem a jak mi czas pozwoli to zamierzam sie wybrać do solarium...

Trzeba kombinować, głowa do góry i próbuj dalej :!:

EWaa

Wysłany: Wto Cze 19, 2007 7:51 pm   

ja np. na począdku leczenia mylam sie pomadą BINIDERM dostepna w sklepie zielarskim ( ok 10zł) , na przemian z mydłes siarkowym , po czym smarowalam sie 2-3 razy dziennie, oprócz tego 2 dni smarowalam zmiany mascia sterydową , pózniej 3 dni przerwy, dobrze na mnie podziałalo zastosowanie maseczki na cialo detoksytującej z firmy AVON( raz na tydz) pozatym witaminy, piling z soli na cialo 2 razy w tyg , tabletki OMEGA 3, beta karoten, napewno znajdziesz cos co podziala ciebie i nie boj sie slońca , wypróbuj także solarium.

saabina

Wysłany: Pią Paź 05, 2007 5:40 pm   

llecze sie od 3 lat dermowate i co jakis czas mam nawroty.lekarz przepisuje mi tylko ta masc. obecnie najmocniej zasypane mam nogi,rece,glowe.co robic!czy mi pomoga DROZDZE

anoil87 
ruda

Wysłany: Nie Paź 07, 2007 1:32 pm   

dermovate to steryd..... a to co piszesz jest charakterystyczne właśnie dla działania takich maści.... chwilowa poprawa a potem nawrót bo skóra sie przyzwyczaja :sad:

spróbuj drożdży, mi akurat pomogły.... co prawda super nie jest ale bardzo mi to wygładziło i zmniejszyło rumień na ogniskach łuszczycy.... nic nie tracisz próbując, drożdże to sama natura i napewno Ci nie zaszkodzą :smile:

orzech 

Wysłany: Pią Lut 22, 2008 11:01 am   

mam pytanie:
a jak się te drożdże stosuje? jakieś okłady ,smarowania-czy może inny sposób?

EWaa

Wysłany: Pią Lut 22, 2008 6:17 pm   

Drozdze kruszysz do miseczki po czym dodajesz cytryne i olej , z tego ma wyjsć taka nie za żadka papka , taka zeby ci nie splywala....smarujesz glowe lub co innego i zawijasz folia , moze byc reklamowka jednorazowa i zawijasz recznikiem , nastepnie zmywasz, trzymasz to nawet 2-3 godz .

orzech 

Wysłany: Sob Lut 23, 2008 7:51 am   

Serdecznie dziękuję za informację.Już idę spróbować.

kejt

Wysłany: Wto Mar 04, 2008 9:45 pm   

ja stosowałam różne sterydowe maści i pomagały dopóki je stosowałam.. :???: colbederm, novate... byłam cała brudno-tłusta.. :sad: pomogły mi zioła.. nie miałam wysypu od ponad roku. spróbujcie. mój post w metodach domowych. POLECAM!!!!

Odpowiedz do tematu