Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Chinski plyn
Autor Wiadomość
wierszokletka 

Wysłany: Wto Sty 15, 2008 6:58 pm   

steryd na pewno nie, bo z tego co wiem to ich leki są na bazie ziół. tylko czy skuteczne to tu już nie wiem.

daro 

Wysłany: Wto Lut 26, 2008 8:44 pm   

Ten chiński płyn, który można zamówić w internecie to steryd a ich ulootkA chińska to już całkiem, poza tym ten płyn mi nic ne pomógł, jeżeli mówimy o tym samym płynie, ale tylko śmierdział a nic nie pomagał, ale niestety to steryd pomimo zapewniew sprzedających, że to nie lek sterydowy

wierszokletka 

Wysłany: Nie Mar 02, 2008 12:34 pm   

może mówimy o czymś innym, bo z tego co wiem to Bonifraci mają naturalne środki

gość
[Usunięty]

Wysłany: Nie Mar 02, 2008 5:55 pm   

Skład DCT:

- Fluocinolone Acetonide,
- Salicylic Acid,
- Resorcinol
- Baras Camphor

Pierwsza pozycja Fluocinolone Acetonide jest bardzo silnym sterydem.
W dodatku jeżeli ktokolwiek sprzedaje to świństwo, to robi to nielegalnie.
A jeśli ktoś "zapewnia" że w nim (DCT) nie ma sterydu, to najlepiej jest poprosić o zaświadczenie o dopuszczeniu do sprzedaży.

http://luszczyca.org.pl/m...s_Cleartincture

agatcik 
agatcik

Wysłany: Pon Sie 25, 2008 11:09 am   

ja musze powiedziec, ze stosuje taki plyn od spokojnie trzech lat i caly czas dziala na mnie tak, ze nie pojawiaja mi sie zmainy w smarowanych miejscach. na skore glowy rowniez dziala. zamierzam dalej go uzywac niewazne czy to steryd, bo na mnie naprawde dziala. pare razy udalo mi sie nim cala glowe wyleczyc, ale potem przyszla matura i ten potworny stres... i od poczatku. ale za kazdym razem po takiej terapii wszystko mi znika i na ciele i na glowie i nie powoduje co najwazniejsze nowych wysypow. tylko ostatnio robie sobie przerwe, zreszta regularnie je robie i probuje nowe specyfiki

temena 

Wysłany: Pią Sie 20, 2010 12:12 pm   

Odgrzebuje stary wątek, ale...
Ja też używam od jakiegoś czasu takiego chińskiego płynu. Nie wiem czy mówimy o tym samym, w każdym razie może opis coś pomoże - biała buteleczka z zielonymi napisami, w pudełku mały pędzelek. No i śmierdzi jak, hmm..., mokra ziemia ;) Co do działania. Smarowałam nim głowę na noc, następnego dnia myłam włosy. Łuska ładnie schodziła i był spokój na parę dni. I tak w kółko.

szater 

Wysłany: Pon Sie 23, 2010 8:58 am   

Zawsze warto cosik odgrzebywac skoro jest na czasie :mrgreen:
Kochanie płyn o którym piszesz to własnie super dziadostwo.Steryd w najczystrzej postaci ...w dodatku bez atestu polskiego.Sprawdz ulote-przxeczytasz? i zrozumiesz?jestes....znawcą języka chinskiego. :twisted: Stosowałam onegdaj(ładnych pare lat temu razem z mascią takoż samą chnską 666-było super do czasu,potem było super odwrotnie)Proponuje abys położyła mokra zakrętke lyb pędzelek zwilżony tym magicznym płynem na stolik lub szafke:drewnianą,lakierowaną-zobaczysz jaka ma w sobie moc....to chinskie cudowne cudo.Powodzenia :mrgreen:

podeska
podeska

Wysłany: Wto Maj 24, 2011 10:36 am   

Ten płyn chiński jest świetny ja go używałam i jest dla mnie b.dobry (mam na myśli ten z białą buteleczką i pędzelkiem) skończył mi się i nie mam kontaktu gdzie go można kupić.Dawny numer jest nie aktualny. Ja kupiłam go w Kołobrzegu kiedy byłam na wczasach. Może ma ktoś numer telefonu do nich???Aha a po smarowaniu można wychodzić na słońce! w przeciwieństwie do innych preparatów i nie zostawia ciemnych plam!Ja go stosuje już 5 lat tylko z przerwami i nic mi nie jest jak na razie:) póki co to dla mnie najlepszy płyn jaki używałam. Jeśli ktoś z was ma kontakt do tej firmy to byłabym wdzięczna. Pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu