Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Clobex..
Autor Wiadomość
Emilia 

Wysłany: Sro Cze 18, 2008 3:52 pm   

Jak narazie polecam główka ładnie wygląda....zobaczymy co będzie dalej.....jestem dobrej myśli...pozdrawiam

justin 

Wysłany: Pią Mar 06, 2009 11:16 pm   

Zuzyłam już z 10 buteleczek clobexu...działa działa ale cóż na krótko-jak tylko przestałam go uzywac masakra...głowa cała zasypana. W dodatku to steryd i na długi okres leczenia się nie nadaje.

Emigrant 

Wysłany: Sob Mar 14, 2009 7:55 pm   

Nie polecam, na początku efekt prawie natychmiastowy, człowiek popada w euforie, a potem cios w plecy, pojawia sie 2x więcej niż było. Przeszedłem na medycyne naturalną, postaram się nie użyć więcej steryda.

Fuego 

Wysłany: Sro Lip 15, 2009 1:48 pm   

Witajcie,
po dzisiejszej wizycie u dermatologa -problem łupież (prawdopodobnie tzw. tłusty) zapisano mi Clobex. Trochę się dziwię, bo moim problemem nie jest łuszczyca-mam nadzieję.

Na samym początku zraża mnie to, że jest drogi, zawiera sterydy i wiele osób go po prostu nie poleca.
Zapytam o jakieś zamienniki w aptekach, a druga sprawa to nie rozumiem tego, że dermatolog kazał mi usunąć łuski- mam zdrapywać te moje biało-żółte płatki z całej skóry głowy? To na pewno nie o to chodzi, więc o co? Nie posiadam łusek takich jak w przypadku łuszczycy. Zapisany mam również szampon do skóry z podrażnieniami, świądem i przetłuszczaniem się+Squamax -preparat złuszczający.

Co byście mi poradzili? Chyba najpierw musiałabym zastosować preparat złuszczający , a następnie Clobex?

Dziękuję za wszelkie porady.

Emigrant 

Wysłany: Sro Lip 15, 2009 8:48 pm   

Jesteś pewnien, że nie masz łuszczycy? wiem, że dermatolog mógł się mylić, ale może to właśnie łuszczyca, squmax jest na złuszczanie łusek, żeby leki mogły lepiej działać. Jeżeli szukasz porady to powiadam Ci: nie stosuj tego jak nie masz łuszczycy!!! Kup sobie lepiej jakiś szampon na łupież, moze nizoral albo coś z dziegciem :wink:

Odpowiedz do tematu