Trzeba samemu spróbowac,mi też słońce nie pomogło wiec na solarium nie chodziłem bo wyszedłem z reguły że jak słońce nie dało rady to solarium tym bardziej.
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 1:43 am
Na jak długo chodzić?? 2-3 minuty wystarczą na początek??
Pozdrawiam cieplutko
_________________ d(^_^)b
ju...
Wiek: 39 Dołączyła: 19 Maj 2010 Posty: 19 Skąd: zduńska wola
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 8:57 pm
na mnie solarka i slonce dziala suoer!!!leze na poczatku po 5 min pozniej wiecej....moglo by w koncu przestac padac i wyjsc sloneczko czlowiek by troche sobie powypalal to.....
Ja jeszcze w zeszłym roku chodziłem nawet na 15 minut. Paliło jak cholera, ale nie od naświetleń... tylko te łóżko plastikowe takie nagrzane, że parzyło w skórę. Generalnie teraz max na 10 minut chodzę i jest optymalnie. Na początek zawsze ze 2-3 razy po 5 minut chodzę, żeby się nie spalić i nie stękać.
A pogoda u mnie od wczoraj całkiem fajna i cieplutko jest
ju...
Wiek: 39 Dołączyła: 19 Maj 2010 Posty: 19 Skąd: zduńska wola
Wysłany: Pią Maj 21, 2010 4:42 pm
najlepiej jest isc zaraz jak po otwarciu bo to lozko nie jest jeszcze takie nagrzane....dzisiaj na sloneczku sie posmazylam troche bo pogoda byla super!!!
Mnie solarium pomaga. ALE pan doktÓr powiedział, że mogę nabawić się raka skóry, bo osoby z łuszczycą są bardziej narażone czym szczerze mówiąc mnie zszokował.
Nie sugerujcie się ceną, bo widziałam takie samo za 300 zł. Moja bratowa używa do twarzy. Osobiście używałam kilka razy w trakcie pobytu u brata i faktycznie, działa. Niestety jest ciut przymałe... Na łydki się sprawdziło.
Wczoraj byłam w solarium i zobaczymy czy i mi pomoże Dziś okolice łokci mam jakby lepsze, a na nogach więcej kropeczek. Czy i u was kopki są poczatkowo jakby czerwieńsze przez jaki czas chodzicie i co ile dni
_________________ Jestem w kropce i nie wiem którędy dalej...
A ja mam pytanie, jeśli już takie padło to przepraszam za nieuwagę. Smaruję się cygnoliną, chodziłam na lampy TLO1 (20razy),ale już skończyłam. Myślicie, że mogłabym zacząć chodzić na solarium? Widziałam dużą poprawę po lampach, dlatego przed wakacjami chciałabym kilka razy pochodzić...Z góry dziękuję za odpowiedź !
gosc [Usunięty]
Wysłany: Sro Maj 04, 2011 8:34 pm
Beata napisała mi:"można ale lepiej troszkę odczekać, żeby skóra mogła odpocząć" Pisze za nią, bo garści ma nieczynne Madera, odpoczęłaś po tych lampach, to dawaj na solarkę
na lampy już nie chodzę 3 tygodnie..a cygnoliną smaruję się po krótkiej przerwie, gdyż w kilku miejscach mnie wysypało na nowo, chyba nie ma przeciwwskazań, żeby chodzić na solarkę jeśli się stosuję cygnolinę ? zwłaszcza, że wcześniej łaczyłam cygnusię z TLO1..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum