Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Ostropest
Autor Wiadomość
dosia20011 
DOSIA20011

Wysłany: Pon Mar 14, 2011 7:26 pm   

ja znalazłam latosie odpowiedzi na temat tego twojego bólu to poczytaj

[10.02.2011] 17:46
[zgłoś do usunięcia] ostropestka
tak po ostropescie jak i po kazdym oczyszczaniu moze sie pojawic kryzys- bole mdlosci biegunka itp, to normalne
[10.02.2011] 17:48
[zgłoś do usunięcia] ostropestka
to jest tzw kryzys ozdrowienczy, nalezy przetrwac a kuracje wspomoc dieta wege

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4741365

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pon Mar 14, 2011 7:43 pm   

Szukaj Dosiu, szukaj i dawaj cynk :hmm: . Toż Ty największy specjalista... w ty zielsku :banan:

dosia20011 
DOSIA20011

Wysłany: Pon Mar 14, 2011 8:56 pm   

no nijak nie mogę się doczytać jak z tymi bólami i z każdej strony mnie wyłazi że :albo jest chora wątroba, albo organizm jest za bardzo zawalony i spożywanie ostropestu nie ma z tymi bólami nijakiego związku tylko taki że leczy :hmm:

szater 

Wysłany: Pon Mar 14, 2011 9:08 pm   

....tak i ja sadze ...dlatego napisałam już na samym poczatku ...ze szkoda wyszukiwac kamieni...całkiem nie te objawy...a wszyscy którzy jedli ostropest lepiej ...kupkali a i ból mógł sie w jelitach czyszczonych pojawic....

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Sro Mar 23, 2011 1:55 pm   

Nadeszła nowa dostawa.. 1kg. tego ustrojstwa za 10 zł.+ dostawa. Połówek szanowny się podłączył, to na.... kilogramy trzeba teraz :lol: Ostropest niemielony ale blender doskonale daje sobie z nim radę :banan:

iwona-k-60 
iwona

Wysłany: Sro Mar 23, 2011 11:56 pm   

a ja w piatek będę miała ostropescik i zobaczę co on u mnie zdziała :hmm: :mrgreen:

kaśka69 

Wysłany: Czw Mar 24, 2011 7:31 pm   

Zjadam ostropest od prawie pięciu miesięcy i wiecie co :hmm: ..........zeby mi pomagał? nie widze ......ale zjadam, bo przywykłam .......

Mack 
Mack

Wysłany: Czw Mar 24, 2011 7:53 pm   

SZANOWNI OSTROPEŚCIKI
Mineło już kilka miesięcy Waszych doświadczeń z ostropestem
Napiszczie proszę jakie macie odczucia z wpływu na Waszą PŁ (Panią Ł)
Myślę, że będzie to miało znakomite znaczenie dla rozważających podjęcie leczenia z wykorzystaniem (wspomaganiem) tego ziółka
Żeby oceny można było porównać to postarajcie sie proszę np opisać:
PŁ przed ostropestem była: bardzo duża, duża, średnia, mała
ostropest stosowałem: 1,2,3,4,5,6 miesięcy
stosowałem dawkę: 1x, 2x, 3x, 4x dziennie w dawce 1, 2 łyżeczki
stosowałem ostropest parzony, mielony, w całych ziarnkach
po stosowaniu ostropestu PŁ: ustąpiła całkowicie, bardzo dużo, dużo, średnio, mało, wcale
Pozdrawiam Wszystkich

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Czw Mar 24, 2011 8:26 pm   

Mack dobry pomysł z tym podsumowaniem czy wymiana doświadczeń; ale w moim przypadku, trudny do realizacji.
Ja jak zwykle na wielu frontach działam. Ostropest u mnie od października bodajże; ale też siemie lniane, vit.B 6, kwas foliowy w dawce leczniczej; potas i magnez w asparginie; musiałam też uzupełnić iniekcjam vit.B12 i suplementowałam się przez miesiąc pierwiaskami. Nie wspominam o codziennej dawce cytryny z wodą i silnym postanowieniu(czasami to tylko postanowienie) odstawienia mleczka z jadłospisu. W miesiącu, w jadłospisie pojawia się galareta. No i kurkuma weszła na stałe do zestawu ziół, których używam w kuchni.
Na dziś: ł. w zaniku, mogą powiedzieć całkowitym; Przez całą zimę nie doświadczyłam żadnych przeziębień, nawet wirusową grypę żołądkową, którą przywleczono mi do domciu, przeżyłam w ciągu jednego dnia. Poprawiły mi się też wyniki morfologii krwi. Więcej grzechów nie pamiętam :mrgreen:

Do ostropestu przekonał się też mój połówek- on walczy z podniesionym poziomem cukru we krwi i nadwagą; twierdzi, że ostropest działa i to na tyle, że ten ostatni zakup, to jego inicjatywa jest. Pozdrawiam :*

Paweł 

Wysłany: Pią Mar 25, 2011 11:51 am   

Ja od października jem po 2 łyżeczki zmielonego ostropestu dziennie. Mogę napisać tyle, że wyskoczyło mi w zimę znacznie mniej zmian niż zwykle.

Generalnie faszeruję ostropestem mojego kolegę, który ma problemy z wątrobą. Za jakiś czas (może parę miesięcy) wyślę go na badania wątroby - zobaczymy czy się poprawią.

szater 

Wysłany: Pią Mar 25, 2011 12:17 pm   

...ja jadłam od wrzesnia do lutego 2x dziennie po 2 lyzeczki....efektow nie widziałam..przynajmniej w zwiazku z łuszczyca

andrzej 
andrzej

Wysłany: Pią Mar 25, 2011 8:00 pm   

ja jadłem 3 miesiące 2razy po 2 łyżeczki,zrobiłem miesiąc przerwy teraz kupiłem 4paczki i jem od nowa ,nie widzę różnicy ...miłego wieczoru :grin: :grin:

kale 

Wysłany: Pią Mar 25, 2011 8:59 pm   

ja tam mysle ze jak ow ostro... czy uczep dziala, to na zasadzie placebo
ale skoro chocby nawet w ten sposob, to warto...
mysle ze bardziej wartosciowe bylo by diagnozowanie psychologiczne i ten kierunek
biorac pod uwage korelacje i statystyki, ale to juz inna bajka

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Wto Mar 29, 2011 10:01 pm   

kale napisał/a:
ja tam mysle ze jak ow ostro... czy uczep dziala, to na zasadzie placebo
ale skoro chocby nawet w ten sposob, to warto...

Jeżeli przyjmujemy, że nasz ł., to pochodna nieprawidłowej pracy naszej wątroby; myślę, że kierunek zażywania ostropestu jak najbardziej wskazany.
Cytat:
....mysle ze bardziej wartosciowe bylo by diagnozowanie psychologiczne i ten kierunek
biorac pod uwage korelacje i statystyki, ale to juz inna bajka

Jak dla mnie, bardzo zawile napisałeś, mógłbyś jaśniej, poproszę.

kale 

Wysłany: Wto Mar 29, 2011 10:44 pm   

jas_17 napisał/a:

Jeżeli przyjmujemy, że nasz ł., to pochodna nieprawidłowej pracy naszej wątroby; myślę, że kierunek zażywania ostropestu jak najbardziej wskazany.
...
Jak dla mnie, bardzo zawile napisałeś, mógłbyś jaśniej, poproszę.

moze i watroba... jakos u mnie pozytywizm wobec watroby nic nie przynosil
co do drugiej kestii to mialem na mysli wplyw psyche na nasza chorobe...
statystyki mowia ze korelacja jest znaczna, psychologiczna pomoc moze byc bardzo znaczaca...
u mnie ow zaleznosc rejstruje jako zasadniczy czynnik powodujacy wysiewy, czy pelne remisje
ale to juz nie na temat...
pozdrawiam

Odpowiedz do tematu