Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomóżcie
Autor Wiadomość
Pawel 
Administrator

Wysłany: Czw Lis 24, 2011 4:49 pm   

Okres remisji sam z siebie nie występuje jako taki. Przynajmniej u mnie nigdy nie wystąpił. Remisja jest efektem zabiegów (smarowanie, naświetlanie) mających na celu zaleczenie. Rzadko w tej chorobie następuje samoczynne ustąpienie objawów choć czytając niektóre historię widzę, że jest to możliwe ale zwykle niestety łuszczyca nie leczona utrzymuje się.

przerażona 
przerażona

Wysłany: Czw Lis 24, 2011 4:51 pm   

Tylko że my czły czas ją leczymy nieustannie od dwóch lat i nic :sad:

[ Dodano: Czw Lis 24, 2011 4:52 pm ]
cały czas sorry za błęda

daro 

Wysłany: Czw Lis 24, 2011 6:22 pm   

Ja od 16 roku życia począwszy od sterydów idąc przez sposoby domowe, ale nigdy nie miałem czystej skóry, zawsze coś i nie małego, myślę, że zależy jakie ktoś ma wysypy, niektórzy żyją z kilkoma plamkami i tylko taki wysyp mają inny cały organizm, a im więcej tego tym ciężej zaleczyć, u mnie zawsze tego było pełno, więc jak tu zaleczyło to gdzie indziej wyskoczyło i tak "błędne koło"

Moniś 
Moniś

Wysłany: Czw Lis 24, 2011 6:25 pm   

U mnie fajnie nawilża skórę Mediderm.

daro 

Wysłany: Czw Lis 24, 2011 6:30 pm   

Widzę, że coraz więcej zwolenników medidermu :) w sumie nie jest drogi jak na 500g :) i ja bynajmniej "wścieklizny" ze swędzeniem nie dostaje po nim :)
No i zaleta dla dzieci chorych na łuszczycę, że można go stosować od 1 m-ca życia

Aleks07 

Wysłany: Czw Lis 24, 2011 8:58 pm   

no ja od 22 lat nie miałam nigdy remisji tak żeby chociaż tydzień spokoju był z tym ... a ostatnio jest coraz gorzej także u każdego co innego :>

przerażona 
przerażona

Wysłany: Pią Lut 24, 2012 8:04 pm   

Witam wszystkich :oops: . Dawno nie odwiedzałam tej strony. U nas wszystko po staremu. Ostatni eksperyment z aloesem to niewypał. Wróciliśmy do starych maści. A i muszę powiedzieć że MEDIDERM się sprawdził bardzo dobrze

[ Dodano: Pią Lut 24, 2012 8:24 pm ]
Tak się zastanawiam :hmm: czy wizyty u lekarza mają sens. Nic nowego nie mówi żadnych nowych leków i nowych wiadomości. Maści i tak kupujemy bez recepty

tygryska 
tygryska

Wysłany: Sob Lut 25, 2012 1:50 am   

powiedzmy szczerze ze to zalezy od nasilenia pani ł ;) ja naszczescie mam dosc lagodna forme wiec ostatnio u dermatologa bylam wiele wiele lat temu
ale w przypadkach silnej to trzeba, chociazby po to aby skorzystac z pobytu w szpitalu...

waldek 
WALDEK

Wysłany: Sob Lut 25, 2012 8:16 am   

W tej chwili zmiany tez niewielkie ale po co sie meczyc zawsze mozna w szpitalu jeszcze podleczyc .A jak sie pogorszy to i latwiej do szpitala sie dostac jak sie ma kontakt z lekarzem .Tak wiec Tygryska mi sie wydaje ze istotne z jakim lekarzem mamy kontakt bo fakt ze do beznadziejnych nie ma co chodzic z rosadnym warto byc w kontakcie .

tygryska 
tygryska

Wysłany: Sob Lut 25, 2012 11:30 am   

jak tak czytam to rozsadnego ciezko znalezc ;) ale fakt na pewno przydatny bywa w wielu sytuacjach ;) ja wewnetrzna lekarke mam w porzadku ;)

waldek 
WALDEK

Wysłany: Sob Lut 25, 2012 12:11 pm   

Z dermatologami ciezko ale naprawde teraz nie mam problemu trafilem wreszcie na w porzadku

tygryska 
tygryska

Wysłany: Sob Lut 25, 2012 12:43 pm   

podejrzewam ze jak mi moja małpa da sie mocniej we znaki to tez poszukam ;) ale na razie wystarczaja kapiele w soli i mazianie sie buska maska siarczkowa ;)

szater 

Wysłany: Sob Lut 25, 2012 4:00 pm   

Cytat:
Tak się zastanawiam czy wizyty u lekarza mają sens. Nic nowego nie mówi żadnych nowych leków i nowych wiadomości. Maści i tak kupujemy bez recepty

Droga kolezanko nasza choroba jest od wielu dziesiatkow lat leczona takimi samymi sposobami.Leki podstawowe sa te same,dochodza tylko nowsze wersje danego leku.Nikt nie zna przyczyny pojawienia sie łuszczycy totez nikt nie potrafi jej leczyc na tyle skutecznie aby działało na wszystkich.Zadna pomoc z internetu nie powinna zastapic wizyty lekarskiej.Wszystko cokolwiek stosujemy doustnie czy zewnetrznie ma jakies swoje działanie,wchodzi takze w reakcje z roznymi innymi zwiazkami,dlatego nie jestem przekonana co do zakupu leków czy masci przez internet bez konsultacji z lekarzem.Sama mogłabym sie ewentualnie pokusic ale nigdy nie zaproponowałabym komus obcemu aby zamiast wizyty lekarskiej zaopatrzył sie w necie w specyfik i samodzielnie podjął decyzje o leczeniu :hmm:

przerażona 
przerażona

Wysłany: Sob Lut 25, 2012 8:47 pm   

Nasza dermatolog też jest w porządku tyle tylko że nic nowego nam nie mówi od roku. A i jeszcze chciałabym się z Wami podzielić a właściwie poradzić was w pewnej sprawie. Dostałam ostatnio książkę w której jest dużo o łuszczycy. tak konkretnie to chodzi o to że jest to choroba wątroby i można ją wyleczyć :hmm: za pomocą ziół. Jest tam przepis na magiczną herbatkę, kąpiele w ziołach i dietę bogatą w mleko i jego przetwory a bardzo ubogą we wszystkie owoce. Już się przyzwyczaiłam do myśli że pani Ł nie zniknie, ale te zioła trochę namieszały mi w głowie. Podpowiedzcie mi czy jest sens próbować, na nowo rozbudzać nadzieję że ona zniknie? :hmm:

[ Dodano: Sob Lut 25, 2012 8:55 pm ]
[quote="szater"] nie jestem przekonana co do zakupu leków czy masci przez internet bez konsultacji z lekarzem
nigdy nie kupujemy maści przez internet a tym bardziej bez konsultacji z lekarzem po prostu mamy swoją apteke w której pani już nas zna i sprzedaje nam maści bez recepty tym bardziej że są to te same leki i są płatne 100%

basia44 

Wysłany: Sob Lut 25, 2012 9:39 pm   

Mleko i jego przetwory niekoniecznie przynajmniej u mnie chyba że masz dostęp do mleka wiejskiego .
Podaj skład tej magicznej herbatki zobaczymy co to :hmm: :hmm: :hmm: :hmm:
Bardzo ważne jest oczyszczanie/wspomaganie wątroby nerek i dróg oddechowych tu najczęściej u nas łuszczyków są stany zapalne które mogą inicjować wysyp łuszczycy jak i stres.
Słyszałam o przypadkach zaleczenia łuszczycy ziołami już od kilku osób.

Odpowiedz do tematu