Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
sasds
Autor Wiadomość
szater 

Wysłany: Pią Mar 01, 2013 10:29 am   

nusia napisał/a:
. Moja dermatolog twierdzi, ze po takich środkach to niemożliwe.

nie chce byc niegrzeczna ale pani dermatolog widziała i nic nie powiedziała?nie postawiła diagnozy?nie dała nic do zaleczenia?
Lekarz nie wie co to może byc a oczekujesz ze my bedziemy wiedziec?troszke niebezpieczne podejscie do sprawy....nie podejmuję sie diagnozowania,bo nie jestem lekarzem...nigdy nie spotkałam sie z takimi skutkami ubocznymi po zastosowaniu tak nieagresywnych srodków(chyba że dołączyłas...solarke :hmm: )
nusia napisał/a:
Następnie odstawiłam to i maść robiona salicylowa, która wygoiła moje łokcie

to ta masc wygoiła te łokcie?czy zaszkodziła...bo nie bardzo rozumiem tok wypowiedzi :>
gdyby było uczulenie na salicyl to zareagowałaby skóra natychmiast a nie zaleczałą i po odstawieniu takie skutki....ja nie jestem uczulona na kwas salicylowy ale sa tacy co sa a i tacy co są .....raz a raz nie :lol:
jezeli sytuacja jest tak poważna jak opisujesz sadze ze leczeniem i dociekaniem przyczyny powinien zając sie lekarz :hmm:

nusia 
Sesi

Wysłany: Pią Mar 01, 2013 12:56 pm   

xx
Ostatnio zmieniony przez nusia Nie Mar 20, 2016 6:29 pm, w całości zmieniany 1 raz  

basia44 

Wysłany: Pią Mar 01, 2013 1:05 pm   

Jak byś mogła wstawić zdjęcie
ja myślę że to jednak wina salicylowej
nie stosowałam tych preparatów co ty
ale po kwasie salicylowym tak mam i ratuje się tym co podałam wyżej
tzn ratowałam bo przestałam stosować produkty z tym składnikiem wyjątkiem jest tutak maść rumiankowa ale ta zawiera naturalny składnik

szater 

Wysłany: Pią Mar 01, 2013 1:44 pm   

nusia napisał/a:
cuda zaczeły się dziać po kilku tygodniach.

to nie ma możliwosci aby to było uczulenie na masc salicylową-te informacje uzyskałam od mojej pani lekarz,diagnozowac bez obejrzenia zmian,na odległosc....tez sie nie podjęła :mrgreen:

Sadze ze całą te sprawe powinnas omówic dokładnie z lekarzem:rodzinnym lub dermatologiem...swoim lub pójsc na konsultacje do innego.Dokładnie trzeba przeanalizowac co i jak było powodem...likwidowanie skutków jest jakoby.....sprawa wtórną. :hmm:

basia44 

Wysłany: Pią Mar 01, 2013 1:56 pm   

t
Cytat:
o nie ma możliwosci aby to było uczulenie na masc salicylową-te informacje uzyskałam od mojej pani lekarz,diagnozowac bez obejrzenia zmian,na odległosc....tez sie nie podjęła

nie mam tu zamiaru nikogo diagnozować jednak u mnie po takim czasie występują reakcje na ten właśnie składnik
na mocznik od razu

nusia 
Sesi

Wysłany: Pią Mar 01, 2013 2:42 pm   

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Ostatnio zmieniony przez nusia Nie Mar 20, 2016 6:29 pm, w całości zmieniany 1 raz  

basia44 

Wysłany: Pią Mar 01, 2013 2:49 pm   

nusia............................. jak dla mnie to nie było poparzenie a właśnie uczulenie
albo nowy wysyp
tak to u mnie się odbywało bąble z płynem a potem już jednolita plama
z tych zmian na zdjęciu tak by wynikało
jeśli już nie masz obrzęku próbuj :grin:

nusia 
Sesi

Wysłany: Pią Mar 01, 2013 2:59 pm   

Dzięki Basiu :)

szater 

Wysłany: Pią Mar 01, 2013 4:16 pm   

nusia napisał/a:
Każdy pisze to co uważa

ważne jest aby uważał CO PISZE :razz:
nusia napisał/a:
nie trzeba nam powtarzać po kilkanaście razy o tym by nie wystawiać diagnoz

...czasami trzeba,nie masz pojecia jak wspaniałe pomysły przychodzą niektórym do głowy
nusia napisał/a:
chyba wiemy jak leczą nas łuszczyków, prawda? Byle wizyta się odbyła kilkuminutowa i żegnam....

sorki mam inne doswiadczenia...wiec nie generalizujmy
nusia napisał/a:
Teraz gdy wracam już do w miarę normalnej skóry nie wiem czy mogę sięgnąć po Protopic bądź maść robioną

a co na to lekarz?jaka ta masc robiona?

cały czas powtarzam ze trzeba dociec CO BYŁO PRZYCZYNĄ zaistniałej sytuacji :hmm:
patrząc na zdjęcia wyglada to poważnie.....

nusia 
Sesi

Wysłany: Pią Mar 01, 2013 8:19 pm   

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Ostatnio zmieniony przez nusia Nie Mar 20, 2016 6:36 pm, w całości zmieniany 1 raz  

wieczny 
czekając na cud...

Wysłany: Sob Mar 02, 2013 6:14 pm   

ostatnia wizyta u mojego lekarza trwala ponad godzine - koszt 100zł wiec nie tak zle, znamy sie 12 lat ;], bywam nieczesto wiec przezyje, w szpitalu ostatnia wizyta u niego 45 min, koszt 0zł

facet daje rade, troche daleko jednak od ciebie

szater 

Wysłany: Sob Mar 02, 2013 7:28 pm   

nie chodze prywatnie do dermatologa,znam kilku na "kase" bardzo rzeczowych i oddanych pacjentom,podczas wizyty staram sie prowadzic rozmowe w taki sposób aby lekarz nie poczuł sie urażony a docenił moją wiedze na temat mojej choroby i sposobów radzenia sobie z nią.Lekarz ze specjalnoscią-dermatolog-to nie jest omnibus,który WSZYSTKO powinien wiedziec,chorób skórnych jest bardzo wiele a podczas specjalizacji na studiowanie łuszczycy jest niewiele czasu.Nabywa on doswiadczenie podczas praktyk i to w zaleznosci od tego KTO I JAK GO PROWADZI TYLE WIE. Oczekujemy od lekarzy bezwzglednej wiedzy na temat łuszczycy a prawda jest taka ,że to my mamy niejednokrotnie wiecej wiedzy na temat choroby niż oni-dla nich podstawa to STERYDOTERAPIA-tak ich ucza na studiach.Czasem warto sie przełamac i podjac rozmowe,zasugerowac swoją opinie ale w sposób grzeczny,wyważony,pamietając o tym jednak ze to lekarz ma wiedze medyczna...my mamy doswiadczenie...połączenie jednego z drugim...wyjdzie tylko na dobre ...oby stronom...a gdy lekarz okaza sie bucem....to go omijac...wszedzie są ludzie i parapety i wsród lekarzy i wsród pacjentów.... :wink:

nusia 
Sesi

Wysłany: Sob Mar 02, 2013 7:32 pm   

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Ostatnio zmieniony przez nusia Nie Mar 20, 2016 6:37 pm, w całości zmieniany 1 raz  

nusia 
Sesi

Wysłany: Pią Lip 26, 2013 12:30 pm   

xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Ostatnio zmieniony przez nusia Nie Mar 20, 2016 6:30 pm, w całości zmieniany 1 raz  

szater 

Wysłany: Pią Lip 26, 2013 4:10 pm   

Byłam na cyklosporynie,efektów oszałamiających nie było,wysyp wrócił z podwójną mocą,najgorzej odchorował żołądek i jelita.....o przezedzeniu włosów przez grzecznosc ....nie wspomne. :neutral:

Odpowiedz do tematu