A ja to nie używam leków z nieważnym terminem....taka bojaźliwa czegoś jestem
gosc [Usunięty]
Wysłany: Wto Lis 23, 2010 10:29 pm
Lecę tymże już z półtora miesiąca.Efekty...jeden pośladek i jeden łokieć...czyste.Wysmarowane 2/3 100 ml buteleczki.Reszta jeszcze do smarowanka ale efekty widać.Co do opinii o kremiku.... to za bardzo nie polecam....cena porównywalna z lotionem a skuteczność taka sobie.
Witajcie Jestem bardzo zdeterminowana i we wszystkich możliwych miejscach,szukam porady ,jak wyleczyć łuszczycę paznokci. Obecnie mam zaatakowane wszystkie paznokcie od rąk i stóp. płytka jest gruba na3mm. Czy zdjęcie paznokci coś pomoże, czy wogóle odrosną i czy nie odrosną chore. Pomóżcie proszę!
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sob Sty 08, 2011 1:32 pm
To najgorsza z mozliwych oznak choroby.Nie ma na to własciwie rady i leczenia które zadziałałoby zadawalajaco wszystkich.Zdjecie paznokci nic nie da bo odrosna tak samo albo jeszcze bardziej zniekształcone.W tym przypadku nalezy koniecznie spotkac sie z lekarzem bo potrzebne beda LEKI.Mozesz wspomagac sie kapielami ziołowymi ale w przypadku tak zaognionych zmian to tylko farmakologia.Suplementuj sie skrzypowita,cynkiem,witaminą B-compleks....ale koniecznie idz do lekarza.Popróbuje poszukac ....moze cos znajde ...ale nie obiecuje ze bedzie to zaraz(gosci mam)
Nie odrasta ale mięknie i jak go natłuszczę to maść sie widocznie wchłania i paznokcie sie wygładzają nie jestem lekarzem to nie wiem ale pomogłam sobie tak wiele razy,sposób wzięłam z książki zielarskiej i u mnie sie sprawdza
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
Wysłany: Nie Sty 09, 2011 9:58 am
Napisałam o kapielach ziołowych ....dodałm jednak koniecznosc wizyty u lekarza bo potrzebne jest leczenie farmakologiczne-MASC! sama piszesz ze ....masc lepiej działa po kapielach.
Nie wiem Krysiu komu odpisałaś u mnie lekarze rozkładali ręce nie wiedząc co mi dać,bo nic nie działało na rękach a takie moczenie i smarowanie zwykła wazeliną czy nagietkową działają cuda.
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
Wysłany: Nie Sty 09, 2011 4:34 pm
Piszesz Basiu że po kapieli lepiej wchłania sie masc o ile sie orentuje nagietkowy to jest krem
annivone: zgodnie z obietnicą podaje wszelkie masci dostępne jednak w większosci na recepte....ale zawsze mozesz podpowiedziec lekarzowi jakie masci sa na łyszczyce paznokci,gdyby faktycznie nie mieli pojęcia(co dla mnie jest conajmniej dziwne )
Maśc Sorel Plus(niesterydowa)
Primafucort
Clotrimazol
LorindenA
Elocom(sterydy)
Onypso
Masc robiona:prednisoloni 0.5;collodi ad 50.0(tych dwóch ostatnich nie znam)
Z takich środków bez recepty:
odżywka firmy La Roche=nr o.1 bezbarwna
olejek rycynowy
masc tranowa
Musisz najpierw jednak przejsć badanie na wykluczenie grzybicy,bo ona jest bardzo podobna do łuszczycy.Powodzenia.
Wysłany: Wto Sty 11, 2011 1:40 pm
Nie podajesz zadnej konkretnej masci,uogólniasz słowem "wszystko"nie działa.Osoba która dopiero co spotkała sie z choroba prosi o KONKRETNE nazwy leków czy masci staram sie to jej wyjasnic,odpowiadam na jej posta.
Nie mam nic przeciwko twojemu udzielaniu sie wiec nie masz powodów sie obrazac, postaraj sie podawac konkretne informacje...np.nazwy leków,masci itd-młodszym kolegom czy kolezankom bedzie łatwiej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum