Witam,mam na imię Krzysiek, mam 18 lat, jestem nowym użytkownikiem forum,to mój pierwszy post mam do was kilka pytań.
Pierwszy raz zmiany chorobowe na mojej skórze pojawiły się ok. rok temu,od tego czasu byłem u dwóch dermatologów,ktorzy przepisują mi ciągle inne maści sterydowe ,typu elocom,diprosalvic(jakoś tak się to pisało),momederm na zamiany na ciele , plus tak samo na głowe płyn elocom ,szampon clobex, właściwie moge powiedzieć,że wszystko to goi się tylko jak używam tego wszystkiego, moment gdy odstawiam na zaledwie 2 dni mam wysyp podwójny,może czas skorzystać z czegoś bez sterydów.
Więc tak na głowie mam czerwone zmiany chorobowe pokryte łuską,nie jest to gruba łuska,jest mało łuski,ale mam trochę tych plam na głowie.
Pierwsze pytanie co moglibyście polecić na to?
Druga sprawa to,że zmiany chorobowe mam w miejscach nadmiernej potliwości typu pachy,okolice odbytu czy narządów płuciowych tych plam nie jest dużo i ogniska są małe i lekko pokryte łuską.
Drugie pytanie ,co na to możecie polecić?
Następna sprawa to twarz mam tu mało zmian chorobwych (czoło,nos,zaraz obok nosa,szyja i ostatnio zauważyłem w uchu jedną zmianę chorobową)
Trzecie pytanie co tu możecie polecić ?
Ogolnie jeszcze reszta ciała nogi,plecy troszkę łokcie. Są to małe zmiany ale jest ich sporo,co mogę na to stosować jeśli chodzi o domowe sposoby,bo już dość mam sterydów po których cały czas następuje nawrót.Proszę o odpowiedź na wszelkie pytania i pomoc, z góry dziękuje pomoc.
gosc [Usunięty]
Wysłany: Sob Mar 05, 2011 5:56 pm
Pytań wiele a odp. krótka: zlikwidować łuskę maścią siarkowo- salicylową. Po tym etapie należy zastosować leczenie przeciwłuszczycowymi maściami – może to być cygnolina, może być maść na bazie pochodnej witaminy d3, albo także maści z dziegciem. Wybór jest spory i należy do Ciebie. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum