Wysłany: Wto Maj 05, 2009 9:34 pm
mam pytanko ..postanowiłam dokleić tutaj żeby nie tworzyć nowego tematu
mam dość długie włosy i po zastosowaniu maści robionej ( w celu pozbycia sie łuski ) wyłazi mi sporo włosów pytanie skierowane chyba głównie do dziewczyn
czy to normalne ..czy maść może jakaś za mocna
mam pytanko ..postanowiłam dokleić tutaj żeby nie tworzyć nowego tematu
mam dość długie włosy i po zastosowaniu maści robionej ( w celu pozbycia sie łuski ) wyłazi mi sporo włosów pytanie skierowane chyba głównie do dziewczyn
czy to normalne ..czy maść może jakaś za mocna
Przypuszczam, że ta maść jest gęsta? Ja używam Cocoisu i przy wcieraniu wypada mi trochę włosów i pewnie u ciebie jest ten sam powód. A nie chciałabyś użyć na łuskę oliwki salicylowej? Jest w płynnej postaci i na pewno mniej "szkód" narobi.
Jak dla mnie to są po prostu mechaniczne uszkodzenia. Od wcierania, czy też wyciągania łusek, które zatrzymały się na włosach.
Cocois również stosuję i jest w porządku. Na głowie mam już tylko jasne w miarę różowe przebarwienia, jeszcze trochę i myślę, że nic już nie będzie. Tylko, że ja to trzymam jak najdłużej ze 3-6 godzin dziennie.
Agga na pozbycie sie luski proponuje papka z drożdzy i piling z soli po niej , efekt pozytywny w 100%, a jesli wolisz gotowe produkty z apteki to SQUAMAX na pozbycie luski.
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 2:59 pm
Paweł mi też sie zdaje że to od wcierania smarowania itd.
poza tym ..jakieś tam włosy obumierają codziennie ..tyle że moje nie wypadały bo trzymały sie na łusce a teraz bidulki nie mają sie czego trzymać
no zobaczę ..ostatecznie jeśli wypadną mi wszystkie to kupię sobie na lato słomkowy kapelusz z duzym rondem ...i nie dość że ukryje łysinę to jakże będę romantycznie i tajemniczo wyglądać
Ewa spisałam już przepis na papkę i dziś wieczorem sobie zrobię
dzieki za rady jesteście kochani
Agga mnie kiedys lekarz powiedzial ,ze jesli choruje na luszczyce to przynajmniej bede miala mocne wlosy. Takze wcale sie nie przejmuj, napewno troche Ci wychodzą od wcierania w skore glowy masci. Ale jak Ci luszczyca zejdzie to dopiero bedziesz miala wlosy )))))))
Kurcze, zaleczylem czoło w 95%, skóre głowy w 75%(zostały jasne,blade plamy) a to draństwo zaczyna się przerzucać na kolana i dłonie, jeszcze nie wylazło, ale czuję, że nadchodzi. Widzę, że nie da sie tak łatwo pokonać, ale póki co mam siłę i wiarę
Emigrancie, ja przez rok miałam tylko na głowie, a odkąd zaczęłam to leczyć (bo nie wiedziałam wcześniej, że to ł.), czyli od 2 miesięcy, zaczęło mi się to przerzucać na resztę ciała :/ i do tego dzisiaj pani reumatolog stwierdziła ŁZS... :/ ale przecież od tego się nie umiera, więc trzeba optymista być
_________________ "Nigdy nie pozwól, aby strach przed działaniem wykluczył Cię z gry."
miałam robione badanie reumatyczne, ale nic nie wykazało, a bóle mam od kilku miesięcy. Można to rozpoznać po tym że na obu stopach w tych samych miejscach odczuwam ból i delikatne bóle w okolicy krzyżowej. Na szczęście się nie roznosi póki co teraz będę miała jakąś rehabilitację, zabiegi, a za miesiąc, jak już minie pół roku, to wtedy zrobią mi zdjęcie.
Dziękuję Dam radę, z Wami na pewno
_________________ "Nigdy nie pozwól, aby strach przed działaniem wykluczył Cię z gry."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum