Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
co na skóre głowy???
Autor Wiadomość
stonedd
Paula

Wysłany: Czw Kwi 16, 2009 7:12 pm   

Jestem w 1% leczonych Protopic, których organizm nie akceptuje go. Pomagał rzeczywiście, ale objawy jakie wywoływał były zbyt bolesne.

Agga 

Wysłany: Wto Maj 05, 2009 9:34 pm   

mam pytanko ..postanowiłam dokleić tutaj żeby nie tworzyć nowego tematu

mam dość długie włosy i po zastosowaniu maści robionej ( w celu pozbycia sie łuski ) wyłazi mi sporo włosów :roll: pytanie skierowane chyba głównie do dziewczyn :grin:
czy to normalne ..czy maść może jakaś za mocna :roll:

nutka 

Wysłany: Wto Maj 05, 2009 10:20 pm   

Agga napisał/a:
mam pytanko ..postanowiłam dokleić tutaj żeby nie tworzyć nowego tematu

mam dość długie włosy i po zastosowaniu maści robionej ( w celu pozbycia sie łuski ) wyłazi mi sporo włosów :roll: pytanie skierowane chyba głównie do dziewczyn :grin:
czy to normalne ..czy maść może jakaś za mocna :roll:

Przypuszczam, że ta maść jest gęsta? Ja używam Cocoisu i przy wcieraniu wypada mi trochę włosów i pewnie u ciebie jest ten sam powód. A nie chciałabyś użyć na łuskę oliwki salicylowej? Jest w płynnej postaci i na pewno mniej "szkód" narobi.

Agga 

Wysłany: Wto Maj 05, 2009 11:33 pm   

dzięki Nutko za radę jutro nabędę :grin:
a cocois też mam ale mam stosować dopiero po tej maści jak łuski będzie mniej

Paweł 

Wysłany: Sro Maj 06, 2009 12:37 am   

Jak dla mnie to są po prostu mechaniczne uszkodzenia. Od wcierania, czy też wyciągania łusek, które zatrzymały się na włosach.

Cocois również stosuję i jest w porządku. Na głowie mam już tylko jasne w miarę różowe przebarwienia, jeszcze trochę i myślę, że nic już nie będzie. Tylko, że ja to trzymam jak najdłużej ze 3-6 godzin dziennie.

EWaa

Wysłany: Sro Maj 06, 2009 9:43 am   

Agga na pozbycie sie luski proponuje papka z drożdzy i piling z soli po niej , efekt pozytywny w 100%, a jesli wolisz gotowe produkty z apteki to SQUAMAX na pozbycie luski.

Agga 

Wysłany: Sro Maj 06, 2009 2:59 pm   

Paweł mi też sie zdaje że to od wcierania smarowania itd.
poza tym ..jakieś tam włosy obumierają codziennie ..tyle że moje nie wypadały bo trzymały sie na łusce :lol: :lol: a teraz bidulki nie mają sie czego trzymać :lol:

no zobaczę ..ostatecznie jeśli wypadną mi wszystkie to kupię sobie na lato słomkowy kapelusz z duzym rondem ...i nie dość że ukryje łysinę to jakże będę romantycznie i tajemniczo wyglądać :razz: :mrgreen: :mrgreen:

Ewa spisałam już przepis na papkę i dziś wieczorem sobie zrobię
dzieki za rady jesteście kochani

ewa49 

Wysłany: Sro Maj 06, 2009 5:58 pm   

Agga mnie kiedys lekarz powiedzial ,ze jesli choruje na luszczyce to przynajmniej bede miala mocne wlosy. Takze wcale sie nie przejmuj, napewno troche Ci wychodzą od wcierania w skore glowy masci. Ale jak Ci luszczyca zejdzie to dopiero bedziesz miala wlosy :) )))))))

Emigrant 

Wysłany: Czw Maj 07, 2009 8:26 pm   

Kurcze, zaleczylem czoło w 95%, skóre głowy w 75%(zostały jasne,blade plamy) a to draństwo zaczyna się przerzucać na kolana i dłonie, jeszcze nie wylazło, ale czuję, że nadchodzi. Widzę, że nie da sie tak łatwo pokonać, ale póki co mam siłę i wiarę :wink:

TeenAngel 
nowicjuszka

Wysłany: Czw Maj 07, 2009 9:02 pm   

Emigrancie, ja przez rok miałam tylko na głowie, a odkąd zaczęłam to leczyć (bo nie wiedziałam wcześniej, że to ł.), czyli od 2 miesięcy, zaczęło mi się to przerzucać na resztę ciała :/ i do tego dzisiaj pani reumatolog stwierdziła ŁZS... :/ ale przecież od tego się nie umiera, więc trzeba optymista być ;)

Emigrant 

Wysłany: Czw Maj 07, 2009 9:34 pm   

Nie wiedziałem, że w takim wieku można mieć ł. zapalenie stawów? Można to jakoś zaobserwować bez robienia zdjęć?

Agga 

Wysłany: Pią Maj 08, 2009 12:29 am   

TeenAngel współczuję :sad:
trzymam kciuki że będzie dobrze
nie damy sie pani ł :grin:

TeenAngel 
nowicjuszka

Wysłany: Pią Maj 08, 2009 7:21 am   

miałam robione badanie reumatyczne, ale nic nie wykazało, a bóle mam od kilku miesięcy. Można to rozpoznać po tym że na obu stopach w tych samych miejscach odczuwam ból i delikatne bóle w okolicy krzyżowej. Na szczęście się nie roznosi póki co :) teraz będę miała jakąś rehabilitację, zabiegi, a za miesiąc, jak już minie pół roku, to wtedy zrobią mi zdjęcie.
Dziękuję :) Dam radę, z Wami na pewno :*

meggy 

Wysłany: Pią Maj 08, 2009 9:01 pm   

cieszymy się , ze wszystko w porządku i dalej trzymamy kciuki :smile:

ewa49 

Wysłany: Pią Maj 08, 2009 9:13 pm   

TeenAngel narazie to nic pewnego z tym zapaleniem,wiec nie mysl o tym na zapas i glowa do gory:)))))))

Odpowiedz do tematu