Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
co na skóre głowy???
Autor Wiadomość
Dranil 

Wysłany: Sob Sty 20, 2007 11:46 am   co na skóre głowy???

wiem że często piszecie co jest dobre ale chciała bym jakoś tak skumulować to wszystko w jednym miejscu ....

mam problemy i to ostre z skórą głowy niby cos tam czasem przechodzi ale ostatnio już sobie z tym nieradze poradzcie co jest najlepsze bo ja już mam dość

Nakatomi

Wysłany: Czw Lut 08, 2007 5:58 pm   

hej tez mam problemy z łuszczycą głowy do tej pory stosowałam oczywiście sterydki od pani dermatolog potem papke coru i mnóstwo innych błagam pradzcie cos na głowe
:sad:

sharachek 

Wysłany: Pią Lut 09, 2007 9:39 am   

DRANIL - OŁAWA górą...
W sumie fajne miasto....było mi domem przez ponad 20 lat...ech..miłe wspomnienia

Pozdrawiam krajankę...

a na głowę, to faktycznie drożdże z cytrynką i jajkiem działa...przynajmniej na łuskę....a potem do można spróbować jeszcze xerial...seria dla łuszczyków dostępna bez recepty w aptece na bazie mocznika:)

inka_14 

Wysłany: Sob Lut 10, 2007 2:22 pm   

masc salicylowa ,rewelacja!!!!, na 2 godz po zniknieciu luski cygnolina na glowe , masc robiona w aptece
Moja corka po takim leczeniu szpitalnym ma glowe wreszcie czystą

Paulin 

Wysłany: Sro Lut 14, 2007 8:04 pm   

hmmm.... a skad wziac to drugie bo luska mi ladnie schodzi z glowy po elocomie ale plamy czrwone... obciach jak...

Mozna jej jakos przyjasnic??;/

inka_14 

Wysłany: Czw Lut 15, 2007 1:26 pm   

Paulin witaj!

Skad wziac to drugie?- to drugie to pomada cygnolinowa nakładana na glowe na 2 godz ,robiona w aptece wedlug przepisu lekarza dermatologa.
Trzeba uważac bo bardzo brudzi ,smaruje sie tylko skore glowy!!!- trzeba uważac na oczy!!!!

Jeden ręcznik musisz poswiecic.Nakłada sie ja w rekawiczkach i w nich zmywa- bez recepty tego nie dostaniesz- popros swojego dermatologa o recepte na te pomadę

Tą pomadą lecza w szpitalu ,jesli zejdzie łuska z glowy,ona ma wlasciwosci redukujace i wybiela czerwone przebarwienia!!

pozdrawiam - mama inki

Paulin 

Wysłany: Czw Lut 15, 2007 7:32 pm   

Ok, wielkie dzieki:] wspomne mojemu lekarzowi o tym ale niestety wizyty mam srednio co 3 miesiace i nastepna w marcu przypada:/

Pozdrawiam

Annas

Wysłany: Pią Mar 23, 2007 4:44 pm   

a ile to koszyuje??

madziarka 

Wysłany: Wto Kwi 17, 2007 8:08 pm   

czesc wszytkim ja rowniez mialam problem z luszczyca na glowie po zastosowaniu COCOIS problemu nie mam; mam nadzieje ze rowniez i wam pomoze.....trzymam kciuki.....:)

madziarka 

Wysłany: Wto Kwi 17, 2007 8:11 pm   

czesc wszytkim ja rowniez mialam problem z luszczyca na glowie po zastosowaniu COCOIS problemu nie mam; mam nadzieje ze rowniez i wam pomoze.....trzymam kciuki.....:)

madziarka 

Wysłany: Wto Kwi 17, 2007 8:14 pm   

WERA 
WERA

Wysłany: Sob Kwi 28, 2007 12:17 am   

Witam serdecznie mam ten sam problem........stal sie dla mnie trudniejszy bo mieszkam po za granicami kraju i jakos tutejsi lekarze przepisali mi NIZORAL i oczywiscie tak jak myslalam okazalo sie to nieskuteczne :evil:
wybieram sie do chinskich lekarzy.Tu chinska medycyna jest popularna i bardziej zdrowa,moze nawet skuteczniejsza,ale do tego czasu chcem zrobic sobie liste lekow ktore mogla bym sprowadzic z polski.

ta metoda z drozdzami napewno mi sie podoba. :mrgreen:

prosila bym nazwy paru :grin: :grin: sprawdzonych lekow...

EWaa

Wysłany: Sob Kwi 28, 2007 5:36 pm   

Wera:) papka drozdzowa pomaga , nalezy tylko pamietać , że trzeba byc cierpliwym , mozesz ja udoskonalic np. żółtkiem. Osobiście smarowałam jeszcze skore głowy płynem Afrodyta-Adonis( jest to na tradzik , ale ktos , kiedys mi to polecił własnie na skórę glowy i też pomoglo ) ale trzeba co jakiś czas natłuszczac skórę glowy oliwa z oliwe aby zapobiec przesuszeniu skory , zreszta tak jak z ciałem , należy natluszczać. Napewno wiele rad znajdziesz na forum:) Cierpliwości , i zaleczenia:)

slawekl123

Wysłany: Czw Maj 17, 2007 6:14 pm   

Witam.Ja mam problem z łuszczyca od jakis 5 lat.Na poczatku mialem tylko na głowie,teraz jest juz w innych miejscach.Jezeli chodzi o głowe,to polecam masc salicylowa najlepiej zrobiona ze smalcu(Przepis i recepte wydaje dermatolog)na noc.Rano zmywam głowe szamponem Polytar i wcieram Dermovate(niestety steryd).W sumie taka mieszanke stosuje od 2 dni,ale moge powiedziec ze jest skuteczna.Łuska robi sie coraz mniejsza,sucha,ladnie schodzi i powoli czerwone place zanikaja.Ale jak wiadomo na kazdego dziala cos innego.Pozdrawiam.

MaRta'S 

Wysłany: Nie Lip 29, 2007 3:43 pm   

witam was serdecznie :mrgreen: pozbycie sie samej łuski to nie problem, gorzej jest potem z tymi czerownymi ranami na głowie.. wystarczy, że po umyciu głowy wysuszę włosy suszarką i znowu mi się robi "skorupa" na głowie :evil: co byście polecili żeby smarować po umyciu włosów, ale żeby nie było tłuste?!? ja codziennie wstaję o 6 do szkoły albo do pracy i nie mam czasu rano myc głowy :sad: a chodzić z "tłustym łbem" to wstyd :neutral:

Odpowiedz do tematu