Witam
Bylam w aptece i niestety lekarz powiedzial ze zna wszystkie skladniki i moglby wymieszac lekarstwo, ale nie zna jednego : cygnolini, czyli wlasciwie najwazniejszego. Nie maja tutaj tego ,ale to nic mama zalatwila mi cygnoline o wyzszym stezeniu i juz jutro wysle. Super, tylko ... na jednej rece plamki zrownaly mi sie ze skora, czy mam je nadal smarowac? zostaly mi tylko biale plamki i wokol poparzona skora. Co teraz? Mam masc cholesterolowa wiec teraz uzywac tylko jej?
Przepraszam, moze jestem zbyt namolna, ale radze sie bardziej doswiadczonych
gosc [Usunięty]
Wysłany: Pon Lip 18, 2011 10:59 pm
Pytanie o to czego nie wiemy, to żadna namolność, to mądrość
Nie do końca kumam "plamki zrównały mi się ze skórą" ale jeżeli nie ma tam żadnych zgrubień czy wyczuwalnych krostek, to tak, maść cholesterolowa albo inne mazidło gojące poparzoną skórkę, powinno wystarczyć. U mnie doskonale spisała się maść z nagietka np.
Co do tej głowy, jak nie masz dostępu do tej cygnoliny, to może dovonex w płynie; swego czasu był tu bardzo zachwalany.
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Lip 19, 2011 8:48 am
...leczenie konczysz jak NICZEGO NIE WYCZUWASZ POD PALCAMI!...nawet malutkiego czegokolwiek bo...wysypie na nowo.....martwi mnie ta twoja cygnolina...teraz dostaniesz jakies jedno stezenie i....znowu polka bedzie
...podaj mi na PW adres do mamy wysle jej swoja cygnoline i co tam jeszcze bede mogła...sie trzym
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Kochane z Was babeczki, ze ja wczesniej nie zajrzalam tu
Mam wyslala dzis mi cygnoline stezenie 0,5% i oliwke salicylowa na glowe 5%, do tego ma zalatwic cygnoline na glowe, wiec damy rade. Dzis bylam u lekarza tutaj i powiedzial mi ze moge smarowac sterydami narzady intymne Ale nic z tego, zamowilam tutaj z polskiej apteki linomag i bede tym smarowac. W ogole ten lekarz byl zdziwiony ze mozna miec luszczyce w miejscach intymnych. Powiedzial ze jeszcze sie z tym nie spotkal. Wiecej tam nie pojde, szkoda czasu.
Szater jestes zlota... brak mi slow. Czytalam wiele Twoich postow i wiem ze uwielbiaja Cie tutaj i szanuja Twoje opinie i porady - ja na pewno. Szkoda byloby gdybys wyslala mi lekarstwo a sama pozniej musiala kupowac. Pomyslalam ze moze poczekam na ta cygnoline 0,5% bo uwerz mi zostaly mi tylko dwie plamki na lokciu ktore czuc pod palcami. Poza tym jest ok
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw Lip 21, 2011 5:02 pm
Anula dzieki za miłe słowa...wiesz jak podłechtac wredna Czarownice
Jak to babcia moja mówiła...a wiele racji i madrych uwag miała...
....wielu jest powołanych lecz mało wybranych... ...podobnie jak z tancem:
...jedni tanczą z wdziękiem a inni tylko z dużym zapałem i dobra wolą
kazdy zas ma cos czego nie mi drugi....dlatego pielegnujmy to co nam dano a nie korzystanie z daru to grzech
Co do leków ...poczekam jak pójdzie ci leczenie cygnolina w razie czego...jestem
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
gosc [Usunięty]
Wysłany: Czw Lip 21, 2011 8:05 pm
To teraz, tak filozoficznie, zawsze już tu będziesz pomykać
Witam dawno mnie tu nie było,,,,Idę do szpitala już postanowiłam nie radzę sobie z tym wysypem który mam cała w kropkach małych i wielkich
_________________ Ewela31
gosc [Usunięty]
Wysłany: Pią Lip 22, 2011 9:31 pm
Ewela trzymam kciuki za to Twoje leczenie Jakoś ciężko tego lata nam to leczenie idzie; i ciężka zima i mało słoneczka teraz, ma w tym na bank swój udział
Powiedz jeszcze jak tam z główką małej sobie radzisz? Pozdrawiam Was obie
No dziewczynki, mamusia zaszalala. Wyslala mi cygusie 0,5 i 0,75 wiec na razie jestem zabezpieczona . Wyslala mi tez oliwke salicylowa na glowe. Nie mam jeszcze cygnolinki na glowe, ale nie mam duzo wykwitow, wiec moze wystarczy sama oliwka? Jak to zrobic? Czytalam ze trzeba smarowac oliwka, jak wyschnie to dosmarowywac i tak przez 5 dni (nie myc glowy przez te dni) Czy dobrze ktos napisal Poprawcie mnie jesli nie tak powinno sie robic
gosc [Usunięty]
Wysłany: Nie Lip 24, 2011 2:25 pm
Powodzenia z cygnoliną.
Oliwkę napewno praktykuje Tysia ale ona się wczasuje obecnie. Mus poczekać
ja praktykuje posmarowac, potem worek foliowy, potem recznik, potem lazic/siedziec (w domu raczej bo publicznie glupio sie pokazywac) kilka godzin (ja tak przewaznie cztery) i potem normalnie umyc porzadnie - dobrym szamponem ale delikatnym dwa albo trzy razy
i ja stosuje olejek rycynowy ale jak nie mam to oliwka jest baardzo dobra
no i na glowe papka z drozdzy z oliwka sie bardzo ladnie sprawdza
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum