Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
STERDY!!! RATUNKU!!!
Autor Wiadomość
Doda 
Doda

Wysłany: Sob Lip 31, 2010 9:25 pm   

Witam! Mnie osobiscie steryd to zrujnowal zycie ,poniewaz z dwoch plamek zrobilo mi sie 100-ale duzych. :mad: Teraz walcze, ale na wlasna reke.Lekarze tez sa bezradni. Smaruje sie pierwszy raz cygnolina od miesiaca. A nie wiem tylko kiedy przestac-dlatego tu wyladowalam .Zmiany sa,poniewaz sie nie luszcze i sa gladkie .Okrazki brazowe -jak myslicie? Pozdrawiam! :wink:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Sob Lip 31, 2010 9:51 pm   

Zaleczone miejsca mają kolor biały i nie ma prawa tam być... ani łuski ani żednych krostek :razz: łuszczycowa skórka po cygnolince,to biała plamka otoczona brązową obwódką.Pozdrawiam :smile:

Doda 
Doda

Wysłany: Sob Lip 31, 2010 10:17 pm   

Na wiekszych plamach sa male jeszcze punkciki-czyli dalej ja smarowac??? Dzieki za odp.pozd,

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Sob Lip 31, 2010 10:24 pm   

Smarować.... aż do całkowitej gładkości,jak za wcześnie zakończysz smarowanko to ta @ szybko wróci,szkoda roboty :twisted: U mnie też leczonko przebiegało....od zewnatrz do środka zmian :razz: Cierpliwości :grin:

Doda 
Doda

Wysłany: Sob Lip 31, 2010 10:32 pm   

Dziekuje bede smarowac sie dalej ,poniewaz chce na troche sobie odpoczac - a to jest narazie jeden z lekow ktory mi pomaga.pozd. :wink:

basia44 

Wysłany: Nie Sie 01, 2010 11:37 am   

Mnie jak w szpitalu smarowali cygnolina to zostaly brazowe plamy z czerwona obwodka a stezenia zmieniali kilkakrotnie a na koniec spuchla mi noga w miejsu smarowania

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Nie Sie 01, 2010 1:25 pm   

Kolor tych naszych plamek po leczeniu cygnolinką to zapewne zależy też od karnacji naszej skóry.Ważne żeby nakladanie maści zakończyć dopiero wtedy,gdy skórka to będzie jak dupcia niemowlaka....głaciutka :mrgreen: :mrgreen:

Doda 
Doda

Wysłany: Nie Sie 01, 2010 2:32 pm   

Witam!
Laski a jest cos na te brazowe plamy?Jutro jade do polski to by mi cos przepisali ale nie wiem co? Dziekuje! :sad:

hellfiredoma 

Wysłany: Nie Gru 12, 2010 10:09 pm   

tak czytam i czytam co tu piszecie i...stosuje sterydy...i nie mam zamiaru z nich rezygnować, doskonale wiem jakie efekty uboczne wywołuję, mam wrażenie, że niektórzy nie stosują ich w zalecany sposób, przecież nie wolno ich stosować długo, tylko parę dni, max 2 tyg i won, nawet jeśli odnawiały mi się zmiany znikały samoczynnie po paru dniach

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Nie Gru 12, 2010 11:10 pm   

Na takie mądre i głeboko przemyślane dictum,mogę tylko rzec..szczęśliwej drogi.
Kilka spostrzeżeń moich:mieć wrażenie a tego doświadczyć... to jakby co innego troszkę;po to Bozia dała nam rozum,aby z niego korzystać; doświdczenia życiowe niekoniecznie zdobywa się - wsadzając rączkę w ogień.Powodzenia młoda damo na drodze doświadczeń Twoich.A tego,że wrocisz tu szukając pomocy...to jestem pewna :hmm:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Nie Gru 12, 2010 11:16 pm   

kazdy wybiera wlasna droge ;)

basia44 

Wysłany: Pon Gru 13, 2010 8:20 am   

A co jak po tygodniu czy doch zero poprawy tez odstawisz sterydy i co wtedy zastosujesz

szater 

Wysłany: Pon Gru 13, 2010 8:26 am   

Ponownie sięgnie po sterydy bo ....przecież bedzie zgodnie z ulotką znowu stosowac przez okres 1-2tyg :mrgreen:
Aż przyjdzie czas....a przyjdzie ....że nasza młoda dama wstanie z rana ...cała wysypana...
posterydowy to bedzie wysyp i szczególnie"łatwy" do opanowania....ale co tam sie bedziemy martwic na zapas....wróci...pod innym nickiem i wtedy POMOCY,bedzie grzmiało na wszelkich forach łuszczycowych.....już to przerabiałam nie raz,wy zreszta też.... :twisted:

szater 

Wysłany: Pon Gru 13, 2010 5:00 pm   

Niestety wic polega na tym ze jak po sterydach wysypie ....to klekajcie narody...ratunku znikąd.... :twisted:

Xenia

Wysłany: Wto Maj 31, 2011 9:26 pm   Clobex nie straszny

a ja używałam Clobex'u, lekarz mi dobrał odpowiednia dawkę, i pewnie nawroty były ale nie było masakry, a teraz już nie mam, idźcie do lekarza najpierw.

Odpowiedz do tematu