hej,wysypało mnie na twarzy strasznie i jutro mam wizyte na 105 u p, dr Kulczyckiej,nie dam twarzy lekarzowi którego nikt nie poleca a do tej pani jest miejsce dopiero na kwiecień i sąsiadka sobie ją chwali bardzo ale że ja jestem na chemioterapii i potrzebuje pilnie konsultacji pani dr zrobiła wyjątek i już jutro mnie przyjmie:)golenie zajmuje mi prawie 20 minut a to dlatego żebym nie pozcinał łuszczycy do krwi,twarz na razie smaruję maścią Melkfett z olejkiem z drzewa herbacianego a resztę zmian na ciele cygnoliną o stężeniu 0,25%,tylko że nie widać za bardzo poprawy a smaruję się już miesiąc.pozdrawiam.
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Lut 12, 2013 1:06 pm
Jezeli mogę zapytac co to za chemioterapia?wiele osób bedących na białej i czerwonej chemii zauważyło ustąpienie zmian łuszczycowych,może to tylko taki początkowy ,agresywny wysyp a po kolejnej dawce ustapi....na twarz najlepiej zioła i naturalne metody a jezeli już to Protopick....ale poczekajmy co pani dermatolog powie.....
Proponuje pokazac te miejsca leczone cygnolina......miesiac i brak poprawy?miesiąc stosujesz jedno steżenie?
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
najpierw miałem stężenie 0,15% a teraz pszeszłem na 0,25%,a jestem leczony na HCV i leki moje zaostrzają łuszczyce,jestem na to leczony dwa miesiące i już mam spore wysypy a jeszcze 4 miesiące leczenia przedemną,
Wysłany: Sob Lut 16, 2013 7:57 pm
łagodniejszy jest Laticort bo jest lekiem z grupy kortykosteroidów o umiarkowanie silnym działaniu przeciwzapalnym. Lek ten stosowany miejscowo na skórę ma działanie przeciwzapalne, przeciwświądowe i obkurczające naczynia krwionośne ,ale zmian twoich nie widze a i w kompetencje lekarzy nie chce wchodzic,moze spróbuj najpierw tym słabszym a w razie czego zastosujesz ten Triderm....tak sobie mysle co ja bym zrobiła,krzywdy sobie nie zrobisz stosujac kilka dni ,jeden czy drugi a nawet jeden po drugim
Witam!
Ja znalazłam sposób na łuszczycę u mojej córki, mianowicie maść propolisowa 12% na zmianę z krem Mediderm. Jakiś czas fajnie to działało. Lecz w styczniu córka miała zapalenie płuc i leżeliśmy w szpitalu tam podali jej sterydy dożylnie na szybsze wyleczenie i podleczenie łuszczycy. Efekt był taki, że poskutkowało na 3 dni, łuszczyca zbladła a póżniej ją tak wysypało , że do tej pory nie możemy sobie dać z nią rady. W piątek jedziemy do nowej lekarki, którą nam polecono, obawiam się że skończy się tw wizyta skierowaniem do szpitala
Wysłany: Pon Lut 18, 2013 10:09 am
Sadze ze przyczyna wysypu to nie akurat leczenie sterydami dozylnymi(swoją droga pierwszy raz słysze o leczeniu łuszczycy kroplówkami ze sterydami ) mysle ze przyczyna to zapalenie płuc ...na tyle powazne ze leczone w warunkach szpitalnych.Podejrzewam ze szło raczej leczenie antybiotykiem w kroplówkach a nie sterydem....ale róznie to bywa,nie znam tego przypadku....moze rozpoznano erytrodermie łuszczycową Jezeli mozna bardzo bym prosiła o podanie czym córcia była leczona w szpitalu(wszystko masz w karcie wypisowej)....jestem ciekawa,interesuje sie medycznym podejsciem do leczenia łuszczycy
przy łuszczycy niestety nie ma srodków na zawsze....skóra przyzwyczaja sie i uodparnia na wszystkie leki,kosmetyki,dermokosmetyki...wiec nie jest dziwne ze cos co iedys działało już przestało,to własnie jest jedna z trudnosci w opanowaniu łuszczycy.
Nie podałas jaki to rodzaj łuszczycy ma twoja mała ,jak długo choruje i czym ja do tej pory leczyłas....bede wdzieczna za info....w razie czego tez łatwiej nam podpowiedziec co zastosowac
Witam!
Jula ma łuszczyce od marca zeszłego roku. Nie wiem jaki to rodzaj, bo nie miała robionych żadnych badań. W szpitalu dostawała sterydy do wenflonu a nie w kroplówce. Głównie miały one podleczyć płuca ale przy okazji łuszczycę, tak twierdzili. Do tej pory miała przepisywane różne maści robione ale jak dotąd nic nie pomaga. Na własną rękę próbowałam ją leczyć kąpielami i rożnymi maściami, ale bez większych efektów. Teraz w piątek mamy wizytę u nowej dermatolog, mam nadzieję że może ona Nam pomoże bo jestem załamana.
Wysłany: Wto Lut 19, 2013 11:24 am
aby postawic diagnoze jaka to łuszczyca nie trzeba żadnych badan
'kazdy lekarz rozpozna i jest w stanie okreslic czy to:
-plackowata
-kropelkowata
-krostkowa
-krostkowica nóg i dłoni
-zadawniona
odwrócona
-paznokci
-stawowa
prosiłam o podanie czym konkretnie była leczona....w ciagu prawie roku choroby jakies masci dostawała,sama ich nie stosowała wiec jako mama musiałas wiedziec czym dziecko smarujesz i co działa a co nie...zeby wiedziec na przyszłosc.
Nie ma sterydów w zastrzykach podawanych dozylnie leczacych łuszczyce-takie mam wiesci od mojej pani doktor...dziecko dostawało zastrzyki na zapalenie płuc,które spowodowało wysyp...leczono zapalenie,starając sie zlikwidowac zródło wysypu.Tak wiec nie sterydy były powodem wysypu.Na karcie wypisowej masz podane czym dziecko było leczone w szpitalu....czy mogłabyc podac?
Wysłany: Wto Lut 19, 2013 2:49 pm
pamietaj ze pomalutku musisz sie wycofywac ze stosowania sterydów...nie wolno przerwac z dnia na dzien....musisz zacząc stosowac coraz rzadziej a całkiem zaprzestaniesz....w tym czasie musisz bardzo starannie podchodzic do stosowania kosmetyków ,nie dopuszczac do wysuszenia,przemarzniecia czy zainfekowania skóry....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum