Powiem Ci Basiu, że jak miałabym się jeszcze raz decydować na pobranie i wiedziałabym, że tak boli to chyba bym się nie zgodziła na badanie. Ale tak boli tylko na stopach i dłoniach bo są najbardziej ukrwione na innych częściach tak nie boli tylko jak zwykły zastrzyk i drętwieje a na stopie i dłoni to jakby wszystkie tkanki się rozrywały pod skórą, koszmar. Ja mam niski próg wrażliwości i jakoś przeżyłam bo już odwrotu nie było I w sumie cieszę się bo wiem konkretnie co mi jest a tak przedtem to kombinowała i próbowała amoże to a może tamto...
_________________ Najsmutniejsze zwierzątko na świecie to facet! Bo ma piersi bez mleka, ptaszka bez skrzydełek, jajka bez skorupek i worek bez pieniędzy. Dlatego 80% kobiet nie wychodzi już za mąż, bo zrozumiało, że dla 60 gram kiełbasy nie warto brać całego wieprza do domu
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw Lip 05, 2012 5:12 pm
Szpilka Basia ma racje...nie ma 100% badan na potwierdzenie lub wykluczenie łuszczycy,tak jak potwierdzic lambie jest bardzo,bardzo ciezko-to wielogodzinne obserwowanie jednej jedynej formy bakterii opadajacej z preparatu-dlatego profilaktycznie przelecza sie nawet o tym nie informujac pacjenta-podobnie z łuszczycą jezeli jest cien prawdopodobienstwa....lecza ze wskazaniem.twoja sytuacja jest naprawde duzo łatwiejsza od innych,łuszczyca krostkowa to jedna z łatwiejszych do zdiagnozowania a widac i u ciebie mieli problemy.Kochana gdy stajemy koło siebie nawet my z łuszczycą w przeważającej czesci plackowatą to kazdy ma inne zmiany...przekonasz sie jak sie kiedys spotkasz z innymi.Poza tym kazdy z nas ma kilka rodzajów łuszczycy....ta krostkowa mogła byc efektem leków,sterydowych którymi leczono twój specyficzny stan zapalny na nodze....mysle ze cos po tobie łazi ale sadze ze jestes pod opieką dobrego lekarza.....poczekajmy na wyniki,ten rodzaj łuszczycy jest bardzo zdradliwy dlatego nalezy go prowadzic bardzo ostroznie,koniecznie i sterydowo i antybiotykowo,potem gdy minie ostry stan można cos właczyc dodatkowo...jakies swoje pomysły i eksperymenty
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
....ta krostkowa mogła byc efektem leków,sterydowych którymi leczono twój specyficzny stan zapalny na nodze....
no ja tak sobie myślałam bo to było bardzo długo i nie jak goiło się z jednej strony to z drugiej (na brzegach) się poszerzało i na początku od ogólnego lekarza miałam maści sterydowe potem ten stan zapalny się zrobił i antybiotyk i dermatolog już potem i wkrótce zaczęły się pojawiać te bąbelkowe zmiany i padły słowa dermatolog "to może być łuszczyca krostkowa"...
_________________ Najsmutniejsze zwierzątko na świecie to facet! Bo ma piersi bez mleka, ptaszka bez skrzydełek, jajka bez skorupek i worek bez pieniędzy. Dlatego 80% kobiet nie wychodzi już za mąż, bo zrozumiało, że dla 60 gram kiełbasy nie warto brać całego wieprza do domu
Tak czytam jeszcze raz... ja nie mam żadnego antybiotyku tylko maści i kremy
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Lip 06, 2012 3:38 pm
Szpileczko jezeli rana sie nie goi to znaczy ze jest tam paciorkowiec...no nie ma bata i powinni zrobic ci posiew z tej rany...ale co ja sie bede wymądrzac,leczyli cie lekarze w koncu a nie kowale... czasem mnie trafia bo wiem jak działa mój brat i jego koledzy i jak słysze o takich przypadkach to szlagier..mnie trafia
Antybiotyk może byc w masci,kremie,czopkach,tabletkach,kroplach,aerozolu....cos tam ci chyba dali matko moja....
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Elosalic na no na zmianę z cerkoderm 30 a na dzień lipabase do natłuszczania (teraz maść nagietkową nabyłam) i tyle mam. w niektórych miejscach ładnie schodzi gorzej na piętach bo głębsze sa zmiany no i chodzenia raczej nie uniknę...
A w wynikach jest w porządku tylko jakieś bialko w moczu mi wyszło ale to podobno normalne... jutro idę do lekarza więc się zobaczy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum