Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Okres bez łuszczycy??
Autor Wiadomość
ardi84 

Wysłany: Czw Lip 15, 2010 12:59 pm   Okres bez łuszczycy??

Witam

Muszę was zapytać o okres bez łuszczycy. Czy wszyscy macie taki stan?

Czy to może być normalne w przebiegu łuszczycy, że odkąd ją mam (4 lata) to ani razu nie ustąpiła choćby na jeden dzień?

Mam ł plackowatą i placki zaczynają się ostatnio powiekszać ale nigdy nie zdarzyło mi się by się pomniejszały:(

daro 

Wysłany: Czw Lip 15, 2010 2:15 pm   

U mnie nigdy nie ustąpiła, zawsze mam jakieś zmiany

tygryska 
tygryska

Wysłany: Czw Lip 15, 2010 2:34 pm   

ja mialam dawno temu ale za to kilka lat
daaawno to bylo - swoja droga akurat wtedy zalatwialam zgode na mieszkanie wieksze nizby to mi przyslugiwalo i musialam stanac przed komisja ;) a jak komisja zapytala czy moge pokazac zmiany luszczycowe to musialam grzecznie powiedziec ze nie bo jestem w okresie remisji
mieli jednak moje dane od dermatologa i uznali ze poniewaz luszczyca jest choroba nieuleczalna to mi uwzglednia moje podanie nawet jesli nie mam w tym momencie zmian luszczycowych ;)
dzieki temu zamiast m3 mam m4 ;)

andrzej 
andrzej

Wysłany: Czw Lip 15, 2010 2:36 pm   

ja mam jakieś 34 lata jest bardzo wierna ...

szater 

Wysłany: Czw Lip 15, 2010 7:22 pm   

Moja pomimo 38lat trwa przy mnie na bank :lol:
Czasami uda mi sie troszke wyrwac-miesiac,połtora ale generalnie ...nie moze beze mnie egzystowac :lol: :lol: :lol:

iwona-k-60 
iwona

Wysłany: Czw Lip 15, 2010 9:50 pm   

moja p.ł.jest również bardzo wierna ale w tej chwili odpuściła bo jestem na mtx.wcześniej miałam tygodniowe remisje po pobytach w szpitalu a potem od nowa wysyp.

Trzyzet 

Wysłany: Czw Lip 15, 2010 10:13 pm   

Mi pojawiła się 2 tygodnie po narodzinach, czyli za miesiąc będzie pełnoletnia :mrgreen: A tak zniknęła raz na 2 dni ;)

magda121 
magda121

Wysłany: Pią Lip 16, 2010 2:04 pm   

Ja też mam prawie od trzech lat i nigdy moja pani mi nie odpuściła.Nawet przy MTX zeszła większa część ale nie do końca.Trzeba do tego przywyknąć i siebie zaakceptować :mrgreen: Ja przestałam się przejmować tym jak mnie widzą ludzie.Jest gorąco i chodzę sobie na krótki rękawek i w spodenkach :mrgreen: A co mi tam,grunt aby mi było dobrze :razz:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pią Lip 16, 2010 8:22 pm   

Łuszczycę mam od jakiś 8 lat.Na dziś,to ona zmienia tylko miejsca swojego pobytu....no i nie jest może tak nachalna jak przy pierwszym wysypie.....ale wciąż jest :evil:

lori35 
lori35

Wysłany: Sob Lis 20, 2010 6:37 pm   

Witam,a tu jestem nowa.odkad pamietam zawsze ja mam,ponoc to po prababci,w sumie glownie lokcie,.dwa razy ustapila gdy chodzilam w ciazy,potem nawrocila.cholernie mnie teraz swedzi kwitnie cholera :oops:

basia44 

Wysłany: Sob Lis 20, 2010 7:32 pm   

To moja jest mniej wierna na poczatku wychodzila i sama znikala po jakims miesiacu. Od ok 10lat musze ja troche pogonic ale i tak druga remisja pierwsza trwala rok a teraz zobaczymy narazie jakies dwa miesiace

opat 

Wysłany: Pon Lis 29, 2010 1:22 pm   

Od czerwca, wbrew temu co zapowiadalem, a zapowiadalem sprobowanie cygnoliny, odstawilem wszelkie eliminatory luszczycy. Zostawilem sobie wylacznie furtke w postaci hasceral/solcokerasal, na wypadek gdyby zaczynala narastac luska. Mamy niemal grudzien luszczyca nie doskwiera mi wcale... Co sie wydarzylo, ze stalo sie to co sie stalo? Slonce, duzo slonca, bardzo duzo slonca (wypoczynek+praca), dobre, bardzo dobre odzywianie sie. Stres umiarkowany. Nie wiem co bedzie dalej, ale jestem zszokowany zanikiem zmian. Zastanawiam sie powaznie nad jedna rzecza. Czy aby nie jest czesto tak, ze majac na ciele niewielka ilosc zmian wytaczamy niepotrzebnie zbyt ciezkie dziala? Nie mam na mysli tylko sterydow, ale i inne, teoretycznie lzejsze preparaty typu sorel plus.... Truizmy, kazdy chory takie rzeczy przerabial we wlasnej glowie, ale jednak...
Jak jest mało - NIE RUSZAĆ... Jedynie jesli narasta luska to miejscowo sobie ja likwidowac, z jedna, dwiema czy nawet kilkunastoma plamkami na ciele mozna zyc NORMALNIE i nie walczyc z nimi za wszelka cene...
Pozdrawiam

szater 

Wysłany: Pon Lis 29, 2010 1:49 pm   

....no widzisz jak pomalutku dochodzisz do takich wniosków :brawo:
gdyby tak ci to powiedziła któras z osób tzw.weteranów tobys nie uwierzył...dlatego pozwalamy abyscie sami na własnej skórze dochodzili pewnych prawd.... :mrgreen:
Nie mozna tylko dopuscic oby łuszczyca zadomowiła sie na dobre i zajmowała coraz wieksze połacie ciała :>
Gdy pisałam jeszcze dawno,dawno temu ze zyje normalnie i ze łuszczyca nie zasłania mi piekna tego swiata ani nie zabiera całej radosci...wielu powatpiewało.....fajnie ,ciesze sie bardzo i....oby długo ten okres trwał :brawo:

Swoja droga to to słonce na Krecie chyba tak ci pomogło....wrzuc jakies fotki z wykopalisk...jak juz wróciłes :mrgreen:

opat 

Wysłany: Pon Lis 29, 2010 7:53 pm   

pewnie pomoglo, dzien w dzien slona woda i slonce, ale tez w lipicu i sierpniu duzo sie "nałykałem" slonca juz w naszym pieknym kraju. wiesz co jest najlepsze? nie eksponowalem specjalnie glowy w celach leczniczych, wiadomo grozba solidnego przegrzania mozgu. do tego mam jeszcze dlugie wlosy, co tez w jakimś stopniu powoduje ochronę głowy. no więc słońcem głowy nie leczyłem i... luszczycy tam już nie mam wcale... cos sie ewidentnie zmienilo. dodam, ze o ile na ciele zmiany byly incydentalne, to glowe mialem naprawdę zmienioną chorobowo (z mózgiem włącznie :lol: )

kreta byla tylko wypoczynkowa, wykopaliskowy byl lipiec-sierpień w PL ;) , a dalej wrzesien, październik i listopad hehehe. postaram się na dniach coś wrzucić tylko w jakimś innym może dziale.
pozdrawiam

tygryska 
tygryska

Wysłany: Wto Lis 30, 2010 1:32 pm   

daj fotki to chociaz popatrzymy :) :) :)

Odpowiedz do tematu